Κόσμος

«Κατά χιλιάδες οι Βενεζουελάνοι δραπετεύουν από την κρίση στην χώρα τους»

Η Κολομβία φέρει το βάρος της πολιτικής και οικονομικής κρίσης που μαίνεται στην Βενεζουέλα, φιλοξενώντας περίπου 470.000 Βενεζουελάνους που διέσχισαν τα σύνορα των δύο χωρών, δήλωσε ο Κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος, κατηγορώντας την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ότι «καταστρέφει την δημοκρατία».

Πριν τρεις μήνες, σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπηρεσιών μετανάστευσης της Κολομβίας, ο αριθμός των πολιτών της Βενεζουέλας που είχαν εισέλθει στην χώρα ανερχόταν σε 340.000.

Σήμερα, «εκτιμάται ότι περίπου 470.000 Βενεζουελάνοι έχουν εισέλθει στην χώρα μας, 202.000 νομότυπα και 267.000 παράτυπα», τόνισε ο Σάντος σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Μπογοτά.

Οι αρχές δεν προσδιόρισαν πότε ξεκίνησε η αύξηση της ροής μεταναστών από την Βενεζουέλα στην Κολομβία, που μοιράζονται σύνορα μήκους 2.200 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Σάντος, η Κολομβία είναι η χώρα που «πλήττεται περισσότερο» από τις παρενέργειες της οικονομικής και πολιτικής κρίσης της Βενεζουέλας, και κάλεσε για λήψη «πρωτοβουλιών που θα επιτρέψουν μια μετάβαση στην δημοκρατία» στην χώρα αυτή.

«Έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες για να εκτονώσουμε αυτή την κρίση ώστε να επιτύχουμε μια είδους δημοκρατική και ειρηνική λύση», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...