Κυβέρνηση

Κανονιοβολισμοί Εκκλησίας κατά ΣΥΡΙΖΑ και Ραγκούση μετά τις νέες ύβρεις Κυρίτση για αιμομιξία Αδάμ και Εύας - Μάχη μέχρι τέλους και πλέον όλα είναι ανοιχτά

"Κανονιοβολισμοί" από την Εκκλησία κατά της Κυβέρνησης και ειδικά κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου ενώ η Κυβέρνηση επανήλθε μέσω του Γ.Κυρίτση με το πρωτοφανές επιχείρημα για αιμομιξία Αδάμ και Εύας. Η δεδηλωμένη της κυβέρνησης απειλείται πλέον σοβαρά ενώ και η ΝΔ έχει πρόβλημα.

Ηδη ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ζήτησε πνευματικά μέτρα για όσους νομοθετούν με τόση ασέβεια ενώ και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Ραγκούση ο οποίος πέταξε τη λάσπη του για ροζ ψηφουλάκια και εξαφανίστηκε (σήμερα είπε ότι δεν θα δώσει ονόματα) χαρακτηρίζοντας τον "Άθλιο συκοφάντη, ευτελή, άνανδρο και δειλό”.

Κατηγορηματικά αντίθετος με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, μιλώντας στον Realfm 97,8.

"Η διαφωνία είναι σε όλο το σκεπτικό του νομοσχεδίου αυτού. Υπάρχει κάτι το πρωτοφανές, νόμος της ελληνικής Πολιτείας να δημιουργεί αρνητικό Δίκαιο και όχι θετικό Δίκαιο. Αυτά γίνονται για πρώτη φορά στην ελληνική κοινωνία και η Βουλή ψηφίζει τέτοιου είδους νομοθετήματα. Δεν μπορεί να νομιμοποιείται μία παρά φύση κατάσταση" είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και πρόσθεσε:

"Ο νόμος προστατεύει και σέβεται την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, αυτή η αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου δεν είναι μία μονομερής κατάσταση στον άνθρωπο, έχει να κάνει με τον όλον άνθρωπο. Έχει να κάνει και με αυτό που λέμε ψυχή και σώμα και πνεύμα και κάθε διάσταση αυτής της ανθρώπινης φύσεως. Όταν νομιμοποιεί μία διάσταση φύσεως και βουλήσεως ή θελήσεως του ανθρώπου, νομιμοποιεί μία διάσπαση του ανθρώπου, όχι μία ενότητα... Αυτό είναι παρά φύση ψευδαίσθηση στον άνθρωπο, δεν μπορεί να θέλει άλλο και να είναι άλλο η φύση του, τότε βρίσκεται σε μία παρά φύση κατάσταση. Εάν είναι οι λόγοι ιατρικοί, θα πρέπει η ιατρική να λύσει το πρόβλημα, αλλά όχι μία νομοθεσία με αυτόν τον τρόπο τον αυθαίρετο".

"Η Εκκλησία δέχεται τους ανθρώπους αυτούς, αλλά δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτό το οποίο πρεσβεύουν. Εμείς δεν απορρίπτουμε τους ανθρώπους, δεχόμαστε τον κάθε άνθρωπο όπως είναι, με τα πάθη του, τις αδυναμίες του, αλλά δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε ως τρόπο ζωής και ύπαρξης το οποιοδήποτε πάθος" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και σημείωσε ότι "κανέναν άνθρωπο δεν βάζουμε απέναντι μας. Η Εκκλησία δέχεται τους πάντες... Όπως η Εκκλησία δεν μπορεί να δεχτεί ότι νομιμοποιείται η κλοπή ή ο φόνος, το ίδιο πράγμα είναι για την Εκκλησία. Η Εκκλησία δέχεται τον καθένα ο οποίος πάσχει, όπως ο γιατρός δέχεται τον ασθενή... Τον ασθενή τον δεχόμεθα, τον σεβόμεθα, αλλά δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την ασθένεια του, θα πεθάνουμε και εμείς μαζί με αυτό, θα πεθάνει όλη η άλλη κοινωνία. Άρα, τον δεχόμεθα και προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε να θεραπευτεί".

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος:

“Βλέπουμε σήμερα και στην Πατρίδα μας διάφορα περίεργα νομοσχέδια που ψηφίζονται στη Βουλή και διερωτώμεθα: τι λέγει ο λαός; Πως δέχεται ο κόσμος την διδαχή του Κυρίου, πως δέχεται την διδασκαλία του Ευαγγελίου; Ότι ήταν τότε, το ίδιο συμβαίνει και σήμερα και δυστυχώς συνεχίζεται. Φόβος κατέλαβε πάντας. Αντί να χαρούν που αναστήθηκε ένα παλικάρι, φοβούνται και εξαφανίζονται. Δεν έχουν τον φόβο δηλαδή το δέος, αλλά τον πανικό.

Δεν βλέπετε και σήμερα τον λαό της Ελλάδος; Ποιος ασχολείται με τα παράνομα και τα αντιευαγγελικά νομοσχέδια; Για τα πνευματικά δεν ακούμε καμία αντίδραση από τον λαό.

Όμως όταν κανείς έχει πίστη εις την δύναμη του Χριστού και εις την Ανάσταση δεν έχει φόβο αλλά χαίρει.

Βλέπετε αδελφοί μου ότι το Ευαγγέλιο έχει πάντοτε επίκαιρα μηνύματα.

Δυστυχώς έχουμε το σώμα πολλών βουλευτών που νομιμοποιούν την αμαρτία και ξέρετε τι θα ακολουθήσει; Καταστροφή.

Το ερώτημα είναι θα μας πιάσει φόβος ή θα έχουμε την δύναμη να ομολογήσουμε το Χριστό;»”

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος σχολίασε:

“παρά την αποκάλυψη του Υιού και Λόγου του Θεού εις τον κόσμο, ο άνθρωπος επιλέγει πεισματικά την αυτονόμηση και την εκπλήρωση του ιδίου θελήματος, απομακρύνοντας τον Θεό από την ζωή του. Αντί Εκείνου ειδωλοποιεί και λατρεύει τον εαυτό του, πραγματοποιώντας οτιδήποτε του προσφέρει ευχαρίστηση. Απαιτεί και το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο να υποτάσσεται στο εγώ του, ακόμη και αν πολλές φορές αυτά που ζητά αντιβαίνουν και στην φύση του και στην ηθική. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το τελευταίο νομοθέτημα στην χώρα μας, η επιλογή φύλου από την ηλικία των 15 ετών ! Το νομοθέτημα αυτό είναι ύβρις και βλασφημία κατά του Θεού”.

Αλλά και σε παρέμβασή του ο Μητροπολίτης Κισάμου Αμφιλόχιος αφού αναλύει τα προβλήματα του νομσχεδίου καταλήγει:

“Σκέπτομαι λοιπόν μήπως αντί όλων αυτών, των τόσων επικίνδυνων ακόμα και για την υπόσταση του έθνους, θα έπρεπε η Πολιτεία να σκύψει σε όλα αυτά τα παιδιά και εφήβους που τυχόν αντιμετωπίζουν θέματα διαταραχής ταυτότητας και φύλου, να τους αντιμετωπίσει, με σεβασμό και αγάπη, συμβουλευτικά και παιδαγωγικά και όχι να προδιαγράφει το μέλλον τους, από την τόσο νεαρή και τρυφερή ηλικία, με ένα τέτοιο τρόπο που θα τα σφραγίσει για όλη τους την ζωή; Είναι η Ελληνική κοινωνία έτοιμη να δεχθεί τέτοιου είδους «εκσυγχρονισμούς»; τους θέλει; Αυτό είναι το μείζον πρόβλημα της και όχι οι αυξημένοι δείκτες ανεργίας, οι στρατιές των νεόπτωχων, η εθνική αιμορραγία με τους εκατοντάδες νέων επιστημόνων που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, η κατακόρυφη αύξηση αυτοκτονιών και τόσα άλλα που ταλανίζουν την κοινωνία μας και μεταμορφώνουν την καθημερινότητα σε βίο - αβίωτο;

Γνωρίζω πως πολλοί είναι εκείνοι που θα παρερμηνεύσουν τον φτωχό αυτό προβληματισμό. Κάποιοι θα τα θεωρήσουν.. «γραφικά», κάποιοι άλλοι θα θελήσουν να μας προσάψουν.. «ταμπέλες», σύνηθες φαινόμενο και αυτό των καιρών… όμως ο Θεός γνωρίζει πως μοναδικό κίνητρο και κριτήριο είναι η φωνή της συνειδήσεως ενός Επισκόπου, ο οποίος αισθάνεται το μέγεθος της ευθύνης και της αποστολής του. Ενός Επισκόπου, ο οποίος πιστεύει ακράδαντα τον λόγο του Κ.Παλαμά: «Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί».”

Από την πλευρά της συγκυβέρνησης, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ διευκρίνισαν ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν το άρθρο που αφορά την αλλαγή φύλου στα 15 με τον Κώστα Κατσίκη να εμφανίζεται κάθετα αντίθετος στη νομική αναγνώριση όσων θέλουν να αλλάξουν φύλο. Πριν λίγο προστέθηκε και ο Δ.Καμμένος.

Ενστάσεις επί της επίμαχης διάταξης έχουν εκφράσεις, επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Νίνα Κασιμάτη, Μάρκος Μπόλαρης και Γεωργία Γεννιά.

Πιο αναλυτικά, μέτρα κατά όσων νομοθετούν την αλλαγή φύλου αλλά και να αποκλείεται από την Εκκλησία όποιος βουλευτής την ψηφίσει πρότεινε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ήταν κάθετα αντίθετος στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, τονίζοντας πως όποιος βουλευτής ψηφίσει τη διάταξη δεν θα πρέπει να ξαναπάει στην Εκκλησία.

«Όσοι ψηφίσουν την αλλαγή φύλου να μην ξανάρθουν στην Εκκλησία» τόνισε. Δείτε παρακάτω αναλυτικά στο βίντεο τα όσα υποστήριξε.

Ο Κυρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ  φέρνει και την...αιμομιξία(!) στο προσκήνιο: Αδάμ και Εύα ή Αδάμ και Μήτσος 

Το δικό του επιχείρημα εναντίον της Εκκλησίας που αντιτίθεται στο νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου προβάλλει μέσω twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης. Δείτε παρακάτω σε εικόνα τι υποστήριξε.

Δ. Καμμένος: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο που προβλέπει τη δυνατότητα αλλαγής φύλου από τα 15 εξέφρασε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Δ. Καμμένος επανέλαβε αρκετές φορές ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο και αιτιολόγησε την απόφασή του αναφερόμενος στη στάση της Ελληνικής Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας, η οποία κάνει λόγο για υψηλή συννοσηρότητα κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας στις περιπτώσεις αλλαγής φύλου στην ηλικία των 15 ετών μέχρι την ενηλικίωση.

Επίσης, ο Καμμένος ανέφερε ότι «παίζουμε με τις ζωές των παιδιών» και εξέφρασε τον προβληματισμό του, για το τι θα γίνει στο σχολείο, όπου γίνεται μπούλινγκ για πολλά πράγματα, όπως ρούχα, εμφάνιση, επίδοση στα μαθήματα.

Μιχελογιαννάκης: Είμαι αντίθετος με την αλλαγή φύλου στα 15 έτη

Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αντίθετος στη δυνατότητα επιλογής αλλαγής φύλου στα 15 έτη.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Είναι γνωστό ότι οι τρανσέξουαλ άνθρωποι έχουν το μικρότερο προσδόκιμο ζωής και αποτελούν μια κοινότητα που δέχεται συχνά δολοφονικές επιθέσεις σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Τουρκία και αλλού. Είναι γνωστό ότι τα διεμφυλικά άτομα αντιμετωπίζουν προβλήματα στο δημόσιο τομέα, στην εκπαίδευση, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και στις προνοιακές παροχές, ενώ υφίστανται ψυχολογική και σωματική βία.

Μέχρι τώρα χρειάζονταν ψυχιατρική εξέταση και χειρουργική επέμβαση για να αλλάξουν φύλο, γεγονός που σήμαινε ακρωτηριασμό του ανθρώπου, που γνωρίζουμε ότι ο Ο.Η.Ε. το καταδικάζει ως βασανιστήριο, η προσωπική αίσθηση του σώματος επιλέγεται ελεύθερα από το ίδιο το άτομο, τα παραπάνω καλύπτονται από την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και την παγκόσμια χάρτα δικαιωμάτων.

Όμως η δυνατότητα επιλογής στα 15 έτη της αλλαγής φύλου, ως γιατρός που γνωρίζω την γενική ψυχολογία του ατόμου με βρίσκει αντίθετο, παρακαλώ την κυβέρνηση να επανεξετάσει το όριο ηλικίας.

Βουλευτής ΝΔ για αλλαγή φύλου: Αν ήταν φυσιολογικό, ο Θεός θα δημιουργούσε τον Αδάμ και τον Γιώργο

Την κάθετη αντίδρασή του στην απόφαση του κόμματος να υπερψηφίσει την διάταξη για αλλαγή φύλλου στα 14 έτη δηλώνει με ανάρτησή του στο fb ο βουλευτής Πρεβέζης της Νέας Δημοκρατίας, Στέργιος Γιαννάκης.

«Καλούμαστε να υιοθετήσουμε τη δυνατότητα αλλαγής φύλου στα 14 χωρίς ιατρικές και ψυχιατρικές βεβαιώσεις. Άν αυτές οι καταστάσεις ήταν φυσιολογικές, τότε ο Θεός δεν θα δημιουργούσε ( όπως μαθαίναμε στο σχολείο) τον Αδάμ και την Εύα.. αλλά τον Αδάμ και τον…Γιώργο!”»

Αναλυτικά:

«Με δεδομένο τον σεβασμό στην προσωπική ζωή του καθενός και της καθεμιάς, όπως και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, καλούμαστε να υιοθετήσουμε την δυνατότητα αλλαγής φύλου από το 14ο έτος της ηλικίας, χωρίς ιατρικές και ψυχιατρικές βεβαιώσεις, παρά μόνον με μία απλή αίτηση στο Ειρηνοδικείο, θέση επιστημονικώς και ηθικώς απαράδεκτη.

Άν αυτές οι καταστάσεις ήταν φυσιολογικές, τότε ο Θεός δεν θα δημιουργούσε ( όπως μαθαίναμε στο σχολείο) τον Αδάμ και την Εύα.. αλλά τον Αδάμ και τον…Γιώργο!».

Γενικά μέσα στη ΝΔ υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις, όπως επίσης σημαντικές αντιδράσεις υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ (δύο βουλευτές), αλλά και στους ΑΝΕΛ (πέντε βουλευτές τουλάχιστον), ειδικά για το ανοσιούργημα που λέγεται «Αλλαγή φύλου στα 14».

Άθλιο συκοφάντη, ευτελή, άνανδρο και δειλό” χαρακτηρίζει τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ σε σημερινή παρέμβασή του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αγαπητέ «κηπουρέ του ΓΑΠ», όπως σε αποκαλούν τα ΜΜΕ, είναι αλήθεια, ότι από το στόμα σου βγήκαν τα παρακάτω λόγια;
«…Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας -σε ανώτατα κλιμάκια, ακόμη και Μητροπολίτες-, οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν να το κρύβουν….Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου» (βλ. εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 05.10.2017, σελ. 7);

Η Ιερά Σύνοδος, μέ εξώδικο έγγραφο, σε κάλεσε να καταθέσεις ονόματα κλπ στοιχεία για όσα ανερυθρίαστα είπες πρό ημερών και τα οποία παραθέτω παραπάνω σε κίτρινο πλαίσιο.

Εσύ όμως, διά του Δελτίου Ειδήσεων των σταθμών TV χθές βράδυ, απέφυγες να απαντήσεις! με ξεχωριστή αναίδεια έδωσες μια εντελώς απαράδεκτη απάντηση: «Εάν η Εκκλησία θέλει να με σύρει στα Δικαστήρια, είμαι εδώ»! Αυτή δεν είναι απάντηση από ΕΝΑ ΑΝΔΡΑ!

Ανεξαρτήτως, λοιπόν, από την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας μας, ως Μέλος της Ιεραρχίας σε προκαλώ
ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΑΣ
να μου απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

Τίτλο και όνομα των ομοφυλοφίλων Ιεραρχών, τους οποίους, όπως ισχυρίζεσαι, έχεις συναντήσει. Εννοείται θα μας δώσεις ονόματα Ιεραρχών, ευρισκομένων εν ζωή και όχι πεθαμένων, αφού οι πεθαμένοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΝ!
Και τα πειστήρια και τις αποδείξεις, διά των οποίων θα αποδεικνύεται ο ισχυρισμός σου.

Το ίδιο ερώτημα σου έθεσε και η Εφημερίδα «Δημοκρατία» (06.10.2017) σε πρωτοσέλιδο άρθρο της:

«ΠΟΙΟΙ είναι οι gay Μητροπολίτες;»

και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ!

Επί πλέον και ο Βουλευτής της περιοχής μας κ. Νικ. Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Να χαίρεται η κεντροαριστερά τον επίδοξο Αρχηγό της Γιάννη Ραγκούση, που «ομολογεί» ότι είναι και ….ματάκιας. Πως να μην συμπεράνει κανείς άλλωστε, ότι είναι επιρρεπής στα….οφθαλμόλουτρα, καθώς πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η κατηγορηματικότητά του ότι γνωρίζει ιεράρχες που είναι ομοφυλόφιλοι;» (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 07.10.2017, σελ. 10)

Τελικά ο κ. Νικολόπουλος διατυπώνει το ερώτημα:
«Συκοφάντης ή …ματάκιας;» ο Γιάννης Ραγκούσης!

Θα σε περιμένω, λοιπόν, επί πέντε (5) ημέρες, ήτοι μέχρι την Παρασκευή 13η Οκτωβρίου. (Σημ. Έπειτα από την υπεροπτική απάντησή σου στην TV απόψε σου ομιλώ στον ενικό, διότι τα ευτελή πρόσωπα δεν αξίζουν τιμής!)

Επιφυλάσσομαι να διερευνήσω τις όποιες πληροφορίες σου. Εν συνεχεία θα σε καλέσω να τις επιβεβαιώσεις και ενόρκως, ώστε ακολούθως η Ιεραρχία να προβεί στις ανάλογες κυρώσεις.

Εάν αληθεύουν, όσα υποστήριξες, τότε θα έλθω και θα πέσω στα πόδια σου, για να ζητήσω συγγνώμην για τον περιφρονητικό τρόπο, με τον οποίο απευθύνομαι σήμερα σε σένα.

Εάν όμως, όπως είμαι βέβαιος, δεν λάβω απάντηση, τότε θα σε αποκαλέσω

Άθλιο και τρισάθλιο άνθρωπο!
Ευτελή και φθηνό συκοφάντη!
Φαντασιόπληκτο Ματάκια!
Δειλό ανθρωπάκι!

«Κηπουρέ του ΓΑΠ»

Ως ελεύθεροι άνθρωποι, μπορούμε να έχουμε τις απόψεις μας! Εσύ αναμφιβόλως είσαι υπέρ των ομοφυλοφίλων! Εξεφράσθης δημοσίως υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων! Είπες: «Ανακάλυψα πολύ επιτυχημένα παραδείγματα, τα οποία διασφαλίζουν, από τη μια τα γονεϊκά δικαιώματα και, από την άλλη, μια ισχυρή κρατική εποπτεία, που προστατεύει τα παιδιά….»! (ενθ. ανωτ.)

Δικαίωμά σου είναι να έχεις τις απόψεις σου! Αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να πετάς λάσπη στα πρόσωπα των συναν-θρώπων σου!

Το παραδέχονται και το ομολογούν όλοι. Να τι σου λέγει η Εφημερίδα Δημοκρατία στο σημερινό της Κυριακάτικο φύλλο:
«Αν θέλετε, κ. υποψήφιε πρόεδρε της ΔΗ.ΣΥ…να προσφέρετε αληθινή υπηρεσία, δώστε τα ονοματάκια να τελειώνουμε. Αλλιώς, καλό θα είναι, πρίν πούμε κάτι για να κάνουμε εντύπωση, να σκεφτόμαστε και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα λόγια μας» (βλ. σελ. 2 Η Ακίς).

Άνανδρε και δειλέ άνθρωπε, συκοφάντη, «Κηπουρέ του ΓΑΠ»
Είμαι βέβαιος, ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Αντιθέτως βέβαια, στον πολιτικό χώρο, όπου και εσύ ανήκεις, υπάρχουν ομοφυλόφιλοι! «Τοιούτοι», όπως κάποτε απο σεμνότητα τους ονομάζαμε, ανάμεσά σας υπάρχουν και περισσεύουν! Και στο αποδεικνύω: Σαν ένα κέρασμα σου προσφέρω φωτογραφίες ομοφυλοφίλων τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό!

Ιδού, λοιπόν, η φωτογραφία ενός Πρωθυπουργού με …την σύντροφό του. Πρόκειται για τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου!

Αλλά και κάποιων αρρωστημένων …..(;;;;) Γυναικών!

Τέλος, και κάποιων ανώμαλων τύπων, οι οποίοι είναι επώνυμοι, και γι’ αυτό πολύ γνωστά πρόσωπα, στην Ελληνική Κοινωνία….

Εμπρός, λοιπόν, Ιωάννη Ραγκούση, «κηπουρέ του ΓΑΠ», περιμένω και τις δικές σου αποδείξεις. Η απάντηση, που έδωσες την Ιερά Σύνοδο,
«Εάν η Εκκλησία θέλει να με σύρει στα Δικαστήρια, είμαι εδώ»!
αποδεικνύει ένα ευτελή χαρακτήρα!
Με εντιμότητα, αλλά και με περίσσεια αγανάκτηση.
Ένας αγωνιστής του ηθικού στίβου
και συγχρόνως, κήρυκας του Ηθικού Νόμου!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, Κυριακή βράδυ της 8ης Οκτωβρίου 2017

Ραγκούσης: Η Εκκλησία τα έβαλε μαζί μου - Δεν πρόκειται να πει ονόματα μητροπολιτών που κατά δήλωσή του είναι ομοφυλόφιλοι

«Ανάξια του κύρους της», χαρακτήρισε ο Γιάννης Ραγκούσης, την αντίδραση της εκκλησίας για τις δηλώσεις του σχετικά με τους ομοφυλόφιλους ιερείς.

Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ:«Η Εκκλησία τα έβαλε μαζί μου, προσπαθώντας να ασκήσει και ένα ιδιαίτερο μπούλινγκ».

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της κεντροαριστεράς, σημείωσε ότι η άποψή του δεν αλλάζει και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στην εκκλησία, ούτε να πει ονόματα. «Η εκκλησία ας κάνει ότι νομίζει. Νομίζω ότι είναι λάθος να επιβάλει τον εκφοβισμό της αντίθετης γνώμης», ανέφερε.

Σημειώνεται πως η Εκκλησία της Ελλάδος καλεί τον κ. Ραγκούση να καταθέσει έως την προσεχή Τετάρτη τα στοιχεία που ισχυρίζεται πως έχει, με εξώδικη πρόσκληση που απέστειλε, με αφορμή τις δηλώσεις του ότι υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στα ανώτατα κλιμάκια του θεσμού, «ακόμη και μητροπολίτες».

Στην εξώδικη πρόσκληση η Εκκλησία σημειώνει ότι δεν λογοκρίνει τον πρώην υπουργό, αλλά τον καλεί να κάνει «ακόμα μεγαλύτερη χρήση της ελευθερίας του λόγου».

Η Εκκλησία τονίζει δε ότι ζητά την κατάθεση Ραγκούση ακόμα κι αν ανακαλέσει ή τροποποιήσει τις δηλώσεις του, καθότι «κατά τους Κανόνες Της δεν μπορεί να διατηρεί ομοφυλόφιλους στις τάξεις του Ιερού Κλήρου ούτε συγκαλύπτει παραβατικές πράξεις», και συνεπώς τυχόν επίορκοι κληρικοί θα πρέπει να εκδιωχθούν.

«Για να σας απαλλάξουμε από τυχόν συνειδησιακό ή νομικό κώλυμα προκειμένης της συμβολής σας στην αποκάλυψη της αλήθειας, σας ενημερώνουμε ότι τα πειθαρχικά όργανα της Εκκλησίας της Ελλάδος ακολουθούν απαρέγκλιτα τις υποχρεώσεις απορρήτου» αναφέρει.

Ο Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στο LGBTQI περιοδικό «Antivirus» που δημοσιεύτηκε προ ημερών, είχε υποστηρίξει – απαντώντας σε ερώτηση εάν δεν φοβάται να πάει ενάντια σε «δύσκολους αντιπάλους», όπως η Εκκλησία – ότι «προσωπικά», έχει συναντήσει «εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποία είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν».

Είχε συμπληρώσει, μάλιστα, ότι «τους αναγκάζουν και το κρύβουν». Γι’ αυτό, στη συνέντευξή του, ο Γιάννης Ραγκούσης είχε καλέσει την Ορθόδοξη Εκκλησία «να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ’ αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα».

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=420&v=-eDaP2P9yIA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...