Κυβέρνηση

Και κλάμα ο Άκης: Το ΥΠΟΙΚ βάζει στον «πάγο» τα αναδρομικά των πρώην βουλευτών

Δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η ικανοποίηση του αιτήματος βουλευτών για λήψη αναδρομικών, διαμηνύουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγές του υπουργείου Οικονομιών ανέφεραν τα εξής:

-Δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης στην τρέχουσα δημοσιονομική συγκυρία η ικανοποίηση του αιτήματος βουλευτών για λήψη αναδρομικών.

-Δεν πρόκειται να εκδοθεί στο προσεχές μέλλον η υπουργική απόφαση που αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Επίσης, όπως σημειώνουν, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως πρώην βουλευτές ταγμένοι να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον εξακολουθούν να ζητούν αναδρομικά αγνοώντας τις μεγάλες και σημαντικές κοινωνικές ανάγκες.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» το ποσό ξεκινά από 15 εκατ. ευρώ τουλάχιστον και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 50 εκατ. ευρώ, αν εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές- που ξεπερνούν τις 160- των βουλευτών που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή των οικογενειών τους, αν οι ίδιοι έχουν αποβιώσει. Πρόκειται για ποσό που είναι εκτός προϋπολογισμού και μέχρι στιγμής δεν το γνωρίζει η Τρόικα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η κυβέρνηση όμως έχει ψηφίσει ήδη τη σχετική διάταξη για την επιστροφή αυτών των αναδρομικών στο άρθρο 23 παράγραφος 4β και 4γ του νόμου Κατρούγκαλου. Τον νόμο που από τη μία προέβλεπε άγριες μειώσεις συντάξεων και ΕΚΑΣ και από την άλλη τη τη διάταξη για επιστροφή αναδρομικών σε πρώην -και σήμερα συνταξιούχους- βουλευτές. Στον ίδιο νόμο μόνο για τους βουλευτές- πρώην και νυν- δεν γινόταν αναφορά στο θέμα του επανυπολογισμού συντάξεων και στην ένταξή τους στον ΕΦΚΑ, επισημαίνει η εφημερίδα. Στο μέλλον, μέχρι το τέλος του 2018, θα αποφασιστεί αν θα ενταχθούν και αυτοί στις ρυθμίσεις του νόμου.

Σε ό,τι αφορά στα αναδρομικά, ανάμεσα σε εκείνους που έχουν προσφύγει είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει ο «Ελεύθερος Τύπος» πριν από μία εβδομάδα, φέρεται να διεκδικεί ποσό της τάξης των 250.000 ευρώ, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...