Κίνα

Κίνα: Η ασέβεια στον εθνικό ύμνο θα τιμωρείται με έως και τρία χρόνια φυλάκισης

Η ασέβεια απέναντι στον εθνικό ύμνο της Κίνας θα επιφέρει ποινή έως και τρία χρόνια φυλάκισης, σύμφωνα με ένα νέο σχέδιο τροποποίησης του νόμου.

Η Κίνα ακόμα απαγορεύει ο εθνικός της ύμνος να ακούγεται σε γιορτές, γάμους και κηδείες.

Ο αρχικός νόμος περί εθνικού ύμνου, όριζε πως η τιμωρία για τυχόν ασέβεια απέναντι στον εθνικό ύμνο θα τιμωρούνταν με 15 ημέρες φυλάκισης. Ωστόσο, η νέα τροποποίηση, ορίζει πως η ποινή «κυμαίνεται από αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων και δημόσια επιτήρηση, έως ποινική κράτηση και φυλάκιση μέχρι και τρία έτη».

Η κίνηση αυτή αναμένεται να ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του ερευνητή της Διεθνούς Αμνηστίας, William Nee: «Η ελευθερία της έκφρασης εμπεριέχει ιδέες, λόγους, που μπορεί κάποιοι να βρίσκουν προσβλητικούς. Ακόμα και αν πρόκειται για υποτιθέμενη ασέβεια απέναντι σε βασιλείς, σε σημαίες ή σε εθνικούς ύμνους, θα έπρεπε να προστατεύονται, όχι να ποινικοποιούνται».

Ο νόμος περί εθνικού ύμνου, ωστόσο, συνάδει με την πολιτική που ασκεί ο Πρόεδρος Xi Jinping, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Κίνας από το 2012. Ο Κινέζος ηγέτης είναι φανερό πως προσπαθεί να εμφυσήσει σε κάθε Κινέζο το «πατριωτικό πνεύμα».

Από το 2014, ο κινεζικός εθνικός ύμνος επιτρέπεται να ακούγεται μόνο κατά τη διάρκεια διπλωματικών περιστάσεων, μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων και διεθνών συναθροίσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...