Κίνα

Κίνα: Απήγαγαν Αμερικανό διπλωμάτη και τον ανέκριναν επί ώρες!

Απήγαγαν Αμερικανό διπλωμάτη από το αμερικανικό προξενείο στην Κίνα! Η απαγωγή έγινε στην πόλη Τσενγκτού (Chengdu), την πρωτεύουσα της επαρχία Σιτσουάν (Sichuan).

Την απαγωγή σύμφωνα με όσα αναφέρει η διαδικτυακή πύλη του ευρωπαϊκού περιοδικού Politico την έκαναν Κινέζοι γιατί υπήρχαν υποψίες ότι είναι πράκτορας της CIA υπό κάλυψη (official cover agent).

Ο κατά την κινεζική εκδοχή Αμερικανός πράκτορας της CIA μεταφέρθηκε σε κάποια ασφαλή τοποθεσία των κινεζικών μυστικών υπηρεσιών και ανακρίθηκε επί ώρες με ιδιαίτερα «επιθετικό» τρόπο, παρότι είχε διπλωματική κάλυψη – ασυλία.

Η υπόθεση έρχεται τώρα στη δημοσιότητα, όμως συνέβη τον Ιανουάριο του 2016. Το όνομα του Αμερικανού διπλωμάτη δεν έχει γνωστοποιηθεί έως τώρα.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν εφτά συνολικά προξενεία στην κινεζική επικράτεια και αυτό στη πόλη Τσενγκτού των 14 εκατομμυρίων κατοίκων, την έδρα της ομώνυμης αεροναυπηγικής εταιρίας, κατασκευάστριας των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς της κινεζικής Αεροπορίας και διαθέτει προσωπικό 130 ατόμων, εκ των οποίων μόνο οι 30 είναι Αμερικανοί διπλωμάτες.

Η αμερικανική αντίδραση στην απαγωγή του «διπλωμάτη» του κινεζικού προξενείου ήταν τυπική διπλωματική.

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ