Πνευματικά ωφέλιμα

Ιδού ο αλήθινός σύγχρονος λόγος της Εκκλησίας! π. Λίβυος: O αληθινός είναι επικίνδυνος για ένα σύστημα. Φοβάμαι αυτούς που χειρίζονται εξουσίες και δεν εχουν γνωρίσει την ήττα (βίντεο)

"O αληθινός είναι επικίνδυνος για ένα σύστημα. Φοβάμαι αυτούς που χειρίζονται εξουσίες και δεν εχουν γνωρίσει την ήττα. Και η ήττα μου είναι καλοδεχούμενη, κάτι θα με διδάξει. Δεν μπορείς να μιλάς για τον παράδεισο αν δεν έχεις περάσει από την κόλαση" είπε μεταξύ άλλων ο π. Χαράλαμπος – λίβυος Παπαδόπουλο, συγγραφέας και Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Ηρακλείου Κρήτης στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.

Μίλησε δε για την αστικού τύπου νοοτροπία Χριστιανισμού και την ηθική προτεσταντικού τύπου όπου δεν έχει χώρο ο "ηττημένος Χριστός, ο ταπεινός, ο εξουθενωμένος, ο πληγωμένος άνθρωπος".

Κριτικάρει τους τηλε-ευαγγελιστές στις ΗΠΑ και την new age θρησκεία, όπως την ονόμασε. Επίσης μιλάει για τη σχέση γονέα-παιδιού με αφορμή και την παρέμβασή του μετά τις Πανελλήνιες όταν και έδωσε συγχαρητήρια στο παιδί του επειδή απέτυχε.
Σημείωσε δε πως "για να φτάσεις στην Ευχαριστία πρέπει να ξοδέψεις κιλά γκρίνιας"!

Τόνισε πως πλέον υπάρχει μπροστά μας ένα νέο μοντέλο ανθρώπου. "Οι σημειρνοί νέοι άνθρωποι ζητούν από την κληρικό και από την Εκκλησία να είναι πραγματικά αυτό που είναι, κοινότητα, κοινωνία προσώπων" ανέφερε.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=Ak8yylK4Kf4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ