Πολιτική

Θεσσαλονίκη: Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 26η Οκτωβρίου παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου έγινε στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ο επίσημος εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 105ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του '40.

Η τελετή ξεκίνησε με το Απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου από τη Χορωδία "Γιάννης Μάντακας" του ΑΠΘ, υπό τη διεύθυνση της Εριφύλης Δαμιανού και ακολούθησε η προσφώνηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, Περικλή Μήτκα.

Ο κ.Μήτκας εξήρε το έμψυχο δυναμικό του πανεπιστημίου και τον εκπαιδευτικό τους ρόλο, τονίζοντας ότι αυτά που χρειάζεται για να γίνει το πανεπιστήμιο ανταγωνιστικό, "είναι βαθμούς ελευθερίας για να ξεδιπλώσει τις αστείρευτες δυνάμεις του και, δεύτερον, σταθερό θεσμικό πλαίσιο για να χαράξει και να υλοποιήσει μια αναπτυξιακή πολιτική που θα ικανοποιεί τις ανάγκες της κοινωνίας και θα ευθυγραμμίζεται με την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας".

"Ενώ η Ευρώπη προχωρά στην πιστοποίηση των πτυχίων, στην Ελλάδα αμφισβητούμε την ανάγκη ύπαρξης της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην εκπαίδευση. Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, αγαπημένο πειραματόζωο των πολιτικών, αναγκάζεται να αλλάζει διαρκώς τρόπους και διαδικασίες διοίκησης, ως να υπάρχει μια ανομολόγητη κατάρα ότι "ουδείς Πρύτανης θα ολοκληρώσει τη θητεία του με το ίδιο θεσμικό πλαίσιο με το οποίο ξεκίνησε" είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, υπό τον τίτλο "Συμμέτοχοι στη μνήμη", παρουσιάστηκαν αποσπάσματα λόγου και μουσικής από τις δύο επετείους, του 1912 και του 1940.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα χαρακτικό του Γιάννη Αναστασίου, φοιτητή του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Όπως δε εξήγησε ο κ. Μήτκας, αυτές τις μέρες, το θωρηκτό "Γ. Αβέρωφ" φιλοξενεί έκθεση των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών, ευχαριστώντας τον αρχηγό ΓΕΝ και τον κυβερνήτη του πλοίου για τη δυνατότητα που δόθηκε στους φοιτητές να εκθέσουν τα έργα τους.

Στην εκδήλωση για τον επίσημο εορτασμό παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, πρώην πρυτάνεις και εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...