Εκκλησία

Η πρόταση του Μητροπολίτη Ρόδου για τους πολιτικούς γάμους στον Άγιο Παύλο

Ιδιαίτερα αυστηρός, αλλά και σταθερός για μια ακόμη φορά στις απόψεις του, σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση τέλεσης πολιτικών γάμων στο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, ήταν ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος προχθές στο κήρυγμά του στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Λίνδο.

'Οπως αναφέρει η Ροδιακή, ο Μητροπολίτης αποσαφήνισε δε την άποψή του, λέγοντας πως οι γάμοι αλλοδαπών θα μπορούσαν να γίνονται δίπλα από το μοναστήρι, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο!

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Κύριλλος τέλεσε την περασμένη Κυριακή την Θεία Λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση για την συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατο του σπουδαίου πολιτικού άνδρα της Ρόδου, Γιάννη Ζίγδη.
Παρ’ όλα αυτά δεν παρέλειψε να εκφράσει για μια ακόμη φορά και να εξηγήσει στους πιστούς, τη θέση της εκκλησίας για το ζήτημα που προέκυψε, παρόντος μάλιστα και του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως ο «χώρος του Αποστόλου Παύλου δεν είναι χώρος τέλεσης γάμων αλλοθρήσκων, αλλά είναι ένας ιερός και ιδιαίτερος χώρος όπου ο Απόστολος των Εθνών κήρυξε το Ευαγγέλιο. Είναι καθαρά προσκυνηματικός χώρος, τον οποίο πολλοί πιστοί επιλέγουν να επισκεφθούν, ακόμη και από άλλες χώρες, ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου». Πρόσθεσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «και οι πέτρες σε αυτό τον χώρο έχουν ψυχή»!

Όπως εξήγησε όμως ο Μητροπολίτης της Ρόδου δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται τον προβληματισμό και την ανησυχία των πιστών, καθώς και στο παρελθόν έχουν γίνει κοινωνοί έντονων παραπόνων από πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι δήλωναν ότι σκανδαλίζονταν από την εικόνα που αντίκριζαν, την τέλεση δηλαδή πολιτικών γάμων αλλοδαπών και αλλόθρησκων, στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού.

Πολλές φορές μάλιστα υπήρξε μεγάλη η απογοήτευσή τους καθώς δεν μπορούσαν να εισέλθουν στο εσωτερικό της εκκλησίας για να προσκυνήσουν, λόγω της πολυκοσμίας που παρατηρούνταν, εξαιτίας των προαναφερόμενων γεγονότων που λάμβαναν χώρα στον Άγιο Παύλο.

Τέλος, επεσήμανε θέλοντας προφανώς να δείξει κατανόηση σε ό,τι αφορά στο πρόβλημα που έχει προκύψει με το χώρο που θα μπορούσαν να τελεστούν οι συγκεκριμένοι γάμοι: «Αν υπάρχει βούληση τότε μπορεί να βρεθεί λύση. Θα μπορούσε να διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος δίπλα από το μοναστήρι, για να μπορούν να τελούνται και οι πολιτικοί γάμοι»

 rodiaki.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...