Πνευματικά ωφέλιμα

Η Ορθοδοξία είναι θεραπεία

π. Παντελεήμων Κρούσκος

Δεν έχουμε καταλάβει πώς η Εκκλησία δεν είναι ούτε κοινωνικός θεσμός, ούτε ίδρυμα πρόνοιας, ούτε ιδεολογικός χώρος, ούτε πολιτικό αποκούμπι, ούτε δεκανίκι και ακόλουθος ανθρωπιστικών τάσεων.αλλά ο χώρος της θεραπείας του ανθρώπου. Τουλάχιστον αυτή η είναι η ορθόδοξη ερμηνεία της. Αυτό το θεραπευτήριο τους χωράει όλους ανεξαιρέτως.

Όπως έναν νοσοκομείο δέχεται τους πάντες, αλλά δεν αποδέχεται και μάλιστα πολεμά την ασθένεια τους. Συνεπώς, δεν χωράνε στην εκκλησία εκβιασμοί για αναγνώριση δικαιωμάτων, ανθρωπισμών, σχημάτων κλπ. Δεν υπάρχει στην εκκλησία η λέξη δικαίωμα ή αναγνώριση γιατί όλοι είναι ισότιμοι στην θεραπεία τους και όλοι αναγνωρισμένοι από τον Χριστό ως ασθενείς.

Η Εκκλησία είναι εδώ η ίδια στο παρελθόν στο παρόν και το μέλλον ως θεραπεία. Η Ορθοδοξία είναι θεραπεία.

Η Ορθοδοξία κοιτάζει τον άνθρωπο και πώς να τον μεταμορφώσει, όχι να καθησυχάσει ή να δικαιώσει τα πάθη του.

Αν θέλουν κάποιοι χριστιανοί ή καλύτερα κάποιες κρατούσες εκκλησιαστικές εξουσίες να συμπορευτούν με τον κόσμο, ας το κάνουν. Αλλά θα έχουν απολέσει τον θεραπευτικό τους χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...