Αρχείο

Η Κυβέρνηση έστειλε απεσταλμένο να δώσει "ασπιρίνες" στον Ιερώνυμο για να διατηρηθεί στην...καρέκλα - Ανησυχούν για τις εξελίξεις, φιμώνουν κληρικούς στον "αέρα"

"Τσουνάμι" λαού και εκκλησίας απειλεί να πνίξει Κυβέρνηση και Ιερώνυμο. Οπως όπως ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής πήγε να δει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τυπικά για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ουσιαστικά γιατί υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις εξελίξεις εντός Εκκλησίας και κοινωνίας. Ετσι ο Ιερώνυμος απλά υποβάθμισε την συνάντηση ενώ ο Σ.Κοντονής απλά έδινε διαβεβαιώσεις λες και είναι "ασπιρίνες"...παρηγοριάς για τον άρρωστο...

Ετσι, παντελώς υποβαθμίστηκε από την πλευρά της Εκκλησίας η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονή στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Αντικείμενο της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ο νέος νόμος 4491/2017 για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (αλλαγή φύλου από 15 ετών).

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αρκέστηκε σε ανακοίνωση μιας παραγράφου, η οποία ανέφερε απλώς ότι πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, χωρίς καμία άλλα αναφορά.

Όταν ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις για την εν λόγω συνάντηση (σκοπός, περιεχόμενο, κ.λπ.) το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης ενημέρωσε ότι ο κ. Κοντονής δεν επιθυμεί να παρέχει καμία διευκρίνηση επί του εν λόγω θέματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοντονής κατά την συνάντηση αναφέρθηκε στο νέο νόμο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και διαβεβαίωσε ότι θα αυστηροποιηθούν οι προϋποθέσεις αλλαγής φύλου και ότι η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να έρθει σε σύγκρουση με την Εκκλησία.

Από την πλευρά της η Εκκλησία υποβαθμίζει το όλο θέμα και κάνει λόγο για μια τυπική συνάντηση και άτυπα κάνει λόγο για ρηχά πολιτικά παιχνίδια.

Ομως, δεν έχουν τελειωμό οι αντιδράσεις για το νέο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αλλαγή φύλου με μια απλή δήλωση από τα 15.

Σε ζωντανή σύνδεση με το Αίγιο ο π. Αθανάσιος μιλάει για την απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου και των κληριοκών της Ιεράς Μητροπόλεως να χτυπούν για μια εβδομάδα πένθιμα οι καμπάνες.

Όπως φαίνεται τα λεγόμενα του κληρικού προκάλεσαν δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής ''ΣΗΜΕΡΑ'', με αφορμή να του ζητούν πιεστικά να ολοκληρώσει.

Τότε ο π. Αθανάσιος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είχατε πριν τον κύριο Μπαλάφα που μίλαγε για αρκετή ώρα».

«Είναι υπουργός είναι κάτι διαφορετικό» του απάντησαν οι δύο παρουσιαστές!

«Υπουργός είναι αλλά είναι προδότης της χώρας» είπε ο π. Αθανάσιος με αποτέλεσμα να τον κλείσουν άρον άρον όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Αλλά και χθες είχαμε έντονες αντιδράσεις από Ιεράρχες, ενώ στο χορό μπαίνουν και μεμονωμένες ομάδες πολιτών!

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος είπε πως "Δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι του κόσμου και μέλη της Εκκλησίας. Εάν κάποιοι θέλουν να είναι άθρησκοι πολίτες είναι δικαίωμά τους, αλλά να μην θέλουν να επεμβαίνουν και στα της Εκκλησίας. Το χειρότερο που θα μπορεί να μας συμβεί είναι να αλλάξει η ζωή μας και να μην είναι πια χριστιανική. Όπου λείπει ο Θεός επέρχεται καταστροφή και κατάρα. Όσο και να προσπαθεί κανείς να υποστηρίξει μια κοινωνία χωρίς Θεό, θα έρθει η ώρα που αυτή η κοινωνία θα μας εκδικηθεί".

Αλλά και ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης υπογράμμισε ότι θα πρέπει όλοι εμείς να κρατάμε πάντοτε ψηλά τα ιδανικά και τις παραδόσεις του Έθνους μας, διότι όπως χαρακτηριστικά τόνισε χρησιμοποιώντας μία φράση του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος του Β’, που είχε εκφωνήσει κατά την ομιλία του για την προσφορά του Ιερού Κλήσου κατά την διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, «ο Μακεδονικός Αγώνας συνεχίζεται…», ενώ καταλήγοντας προέτρεψε όλους τους παρισταμένους να ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Τέλος και ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελέημων με αφορμή το μνημόσυνο για τον Μακεδονικό αγώνα τόνισε:
“Ἄν ρίξουμε μιά ματιά γύ­ρω μας, θά δοῦμε τόν τρόπο μέ τόν ὁποῖο ἀντιμετωπίζουν ἤ μᾶλλον ὑποβα­θμί­­ζουν τό ἀνθρώπινο πρό­σω­πο ὅσοι βρίσκονται μακριά ἀπό τόν Θεό, ἔστω καί ἐάν πιστεύουν ὅτι ἐνεργοῦν πρός ὄφελός του, ἔστω καί ἐάν ἰσχυρίζονται ὅτι ὑπε­ρα­σπί­ζονται τά δικαιώματά του.

Διότι καί μόνο ἡ ἀπομάκρυνση ἀπό τόν Θεό διαστρέφει καί τά κα­ταργεῖ τά δικαιώματα καί τίς ἀξίες τοῦ ἀνθρώπου, καθώς ὅλα αὐτά εἶναι δῶ­ρα τοῦ Θεοῦ, εἶναι προ­νό­μια μέ τά ὁποῖα, μέσα στήν ἄπειρη ἀγάπη του, μᾶς προίκισε ὁ Θεός καί τά ὁποῖα δέν ὑφίστανται μα­κριά ἀπό τόν Θεό.

Γι᾽αὐτό, ἀδελφοί μου, καί οἱ ἥρω­­ες τοῦ Μακεδονικοῦ ἀγῶνος πού τιμοῦμε σήμερα, αὐτοί πού ἀγωνί­σθηκαν καί θυσιάσθηκαν γιά νά μᾶς χαρίσουν τήν ἐλευ­θερία, ἡ ὁποία ἀποτελεῖ ἕνα ἀπό τά μεγα­λύ­τερα δῶρα τοῦ Θεοῦ στόν ἄν­θρωπο, ἀγωνίσθηκαν μέ πίστη στόν Θεό. Ἀγωνίσθηκαν μέ τή συ­ναί­σθηση ὅτι προΐστανται κα­λῶν ἔργων, ἔργων Θεοῦ. Γι᾽ αὐτό καί ἀγωνίσθηκαν ὄχι μόνο «γιά τῆς πατρίδος τήν ἐλευθερία» ἀλλά καί «γιά τοῦ Χριστοῦ τήν πίστη τήν ἁγία». Γιατί γνώριζαν καί πί­στευ­αν ὅτι δέν μπορεῖ νά ὑπάρ­ξει ἐ­λεύ­θερη πατρίδα, ἐλεύ­θερη Μα­κε­δονία, χωρίς τήν πίστη στόν Θεό, στόν Θεό ἡ χάρη τοῦ ὁποίου τούς ἐνίσχυε στόν ἀγώνα τους.

Τό δικό τους παράδειγμα κα­λού­με­θα νά ἀκολουθήσουμε καί ἐμεῖς, ἀδελφοί μου, ἀκολουθώντας συγ­χρό­νως καί τήν προτροπή τοῦ ἱδρυ­τοῦ τῆς τοπικῆς μας Ἐκκλη­σίας πρωτοκορυφαίου ἀποστόλου Παύλου, καί νά πρωτοστατοῦμε σέ ἔργα καλά καί ἀγαθά, ἔργα ἀρετῆς καί πίστεως στόν Θεό, μέ τή βοή­θεια τοῦ ὁποίου καί μέ τόν σεβα­σμό στίς ἀρχές καί τίς ἀξίες πού πηγάζουν ἀπό τήν πίστη μας θά ἐπιτύχουμε στά ἔργα μας καί θά φανοῦμε ἀντάξιοι τῶν ἡρώων πού τιμοῦμε σήμερα”.

Στο μεταξύ στο facebook έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για διαδήλωση ενάντια στο τρομερό νομοθέτημα αυτήν την Κυριακή. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές

“Η κυβέρνηση της χώρας που δεν έχει καμία σχέση με την κοινωνία και τα προβλήματα της, έφερε ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο περί αλλαγής φύλου ακόμα και σε ανήλικα παιδιά, ανοίγοντας τον δρόμο σε κάθε λογής παιδόφιλο να δικαιολογεί τις πράξεις του.

Το τερατούργημα αυτό πέρασε από κυβέρνηση και αντιπολίτευση και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους.

Αν θεωρείς ότι αυτός ο νόμος δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες και τις αρχές σου, αν δεν θέλεις να στερήσεις την αθωότητα από τα παιδιά σου, μετατρέποντας τα σε εργαλεία πολιτικού ακτιβισμού και αν πιστεύεις ότι δεν τους αξίζει αυτό το μέλλον σε καλούμε στο Σύνταγμα την Κυριακή 22 Οκτωβρίου να ενώσουμε τις φωνές μας”.

Ήδη πάνω από χίλια άτομα έχουν δηλώσει πως θα πάνε και 4.000 πως ενδιαφέρονται, χαρακτηριστικό δείγμα της ανησυχίας της κοινωνίας και της εναντίωσής της στα κυβερνητικά σχέδια για απαξίωση και εξαθλιώση των πάντων.

Δείτε σχετικά εδώ

https://www.youtube.com/watch?v=fRXjkd8mZhY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ