Εκκλησία της Ελλάδος

Η ελληνική κοινωνία είπε ΟΧΙ στα νέα Θρησκευτικά και η διοικούσα Εκκλησία σαν άλλος ΣΥΡΙΖΑ το βάφτισε ΝΑΙ (Βίντεο)

Τελειωμό δεν έχουν οι κινητοποιήσεις για τα νέα Θρησκευτικά με την διοικούσα Εκκλησία να κωφεύει απροκάλυπτα!

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χθες το μεσημέρι Γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο Γυμνάσιο και Λύκειο Τυμπακίου στην Κρήτη για τα νέα βιβλία των θρησκευτικών.

Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν για το περιεχόμενο των βιβλίων, για τις αναφορές τους σε άλλες θρησκείες και γενικά για την προσπάθεια που γίνεται να αλλάξει ρώτα και πορεία η εκπαίδευση.

Τους γονείς άκουσαν τόσο ο Λυκειάρχης Τυμπακίου κ. Χαλκιαδάκης, όσο και ο Γυμνασιάρχης κ. Καμπαναράκης.

Ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε ότι το βιβλίο δεν είναι ούτε Φυσικής ή Μαθηματικών, αλλά Θρησκευτικών και έχει βεβαίως και αναφορές σε άλλες θρησκείες.

Στην τοποθέτησή του ο Γυμνασιάρχης κ. Αλέξανδρος Καμπαναράκης τόνισε μεταξύ των άλλων: Το σχολείο σέβεται τις ανησυχίες των γονέων για όλα τα θέματα. Στο συγκεκριμένο θέμα η Διεύθυνση του σχολείου είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τις ισχύουσες διατάξεις του υπουργείου και για το μάθημα το θρησκευτικών. Αν το υπουργείο παιδείας στείλει νεότερη/τροποποιητική εγκύκλιο τότε θα ακολουθηθεί, φυσικά, η νέα οδηγία.

Ενημέρωση στους γονείς έγινε και από τη Θεολόγο καθηγήτρια του Σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “e-mesara.gr” τις επόμενες ημέρες με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου – στη συνάντηση σήμερα ήταν παρούσα η πρόεδρος των Συλλόγων Γυμνασίου και Λυκείου κ. Πόπη Σκαντζάκη, μαζί με μέλη των Δ. Σ. – θα κληθεί ειδικός να μιλήσει στους γονείς για το συγκεκριμένο βιβλίο και να απαντήσει στα ερωτήματα των γονέων.

Από την άλλη πλευρά , «υποβιβάζουν την Ορθοδοξία» στα νέα Θρησκευτικά, καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί!

Συγκεκριμένα η συνδικαλιστική παράταξη «Συνεχιστές της Πολιτικής του Καποδίστρια/ Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο μάθημα των Θρησκευτικών, σε ανακοίνωσή της «καταδικάζει απερίφραστα αφενός μεν την επιβολή του θρησκευτικού συγκρητισμού στους Έλληνες Ορθοδόξους μαθητές, και αφετέρου τον εμπαιγμό που υφίσταται η Εκκλησία της Ελλάδος από τον αρμόδιο φορέα, που διεξαγάγει τον υποτιθέμενο διάλογο με την Εκκλησία εκ μέρους της Πολιτείας».

Υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά:

παραβιάζουν το Ελληνικό Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, και τον Νόμο 1566/1985. Ακυρώνουν ξεκάθαρα τον Ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, μετατρέποντάς το σε ένα πολυθρησκειακό και συγκρητιστικό μάθημα, τη στιγμή που στις 22 από τις 29 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η διδασκαλία του έχει χαρακτήρα ομολογιακό.

Με τους Φακέλους Μαθητή (Φ. Μ.) που δόθηκαν στα παιδιά μας επιχειρείται η εξίσωση της μοναδικής Αλήθειας, της Αλήθειας του Ιησού Χριστού, με τις πλάνες των άλλων θρησκειών, δημιουργώντας σύγχυση ιδίως στους μικρούς μαθητές.

Το γεγονός ότι στους Φ. Μ. ορισμένων τάξεων η αναφορά στα άλλα θρησκεύματα περιορίζεται σε λιγότερες σελίδες, συγκριτικά με άλλες τάξεις, αποτελεί φανερή προσπάθεια του Υπουργείου να «ρίξει στάχτη στα μάτια» των περισσοτέρων γονέων, κατά τη λαϊκή ρήση. Αυτό που μένει σαν γενική εντύπωση από τους Φ. Μ. , είναι ο υποβιβασμός της Ορθοδοξίας στο επίπεδο των άλλων θρησκειών, οι οποίες δεν μπορούν να προσφέρουν τη σωτηρία στους ανθρώπους».

Καταλήγει: «Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία με βάση τη Συνταγματική αρχή της ισονομίας να σεβαστεί το δικαίωμα των Ορθοδόξων μαθητών να διδάσκονται την πίστη των πατέρων τους, όπως λαμβάνει πρόνοια για τους Μουσουλμάνους, Εβραίους και Καθολικούς να διδάσκονται τα ομολογιακά τους θρησκευτικά και με τους δασκάλους που οι ίδιοι επιθυμούν (Νόμος 4235/14 άρθρο 68 και Νόμος 4386/16 άρθρο 55).

Απαιτούμε να αποσυρθούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά μαζί με τα τωρινά βιβλία και να επανέλθει ο Ορθόδοξος και ομολογιακός χαρακτήρας του μαθήματος.

Συντασσόμαστε με τις αυθόρμητες διαμαρτυρίες των γονέων και επικροτούμε τις κατά πάντα νόμιμες ενέργειές τους, προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τις συνέπειες της συγκριτιστικής διδασκαλίας του μαθήματος.

Καλούμε τους Έλληνες δασκάλους και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, να απαιτήσουν από τις συνδικαλιστικές κινήσεις που τόσα χρόνια ψηφίζουν και από τη ΔΟΕ, να σταθούν την ύστατη αυτή ώρα στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσουν την απόσυρση των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών και των Φ. Μ.

Τέλος, με βαθύτατο σεβασμό παρακαλούμε την Ιεραρχία μας να απορρίψει εντελώς τα νέα Προγραμμάτων Σπουδών και δηλώνουμε αρωγοί στο πλευρό της».

Στα Τρίκαλα οι Γονείς - Κηδεμόνες του 14ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων ως ελάχιστη μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στην αλλοίωση της Θρησκευτικής εκπαίδευσης των Ελληνόπουλων.

Σύσσωμοι οι γονείς του 14ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων (Φλαμουλίου – Καρυών) επέστρεψαν ως «απαράδεκτα» τα βιβλία των Θρησκευτικών.

Στην δήλωση επιστροφής οι γονείς τονίζουν τον αποπροσανατολισμό που επιφέρουν τα νέα βιβλία των θρησκευτικών και αναφέρονται οι λόγοι που προέβησαν στην ενέργεια αυτή.

Είναι μια κίνηση που συντόνισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και ανταποκρίθηκαν όλοι οι γονείς των μαθητών των Γ΄ και Δ΄ τάξεων που διδάσκονται τα Θρησκευτικά.

«Είναι μια ελάχιστη μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στην αλλοίωση της Θρησκευτικής εκπαίδευσης των Ελληνόπουλων και τον τρόπο που αυτή προωθείται.

Η επιστροφή των βιβλίων των Θρησκευτικών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις πανελλαδικά και είναι κάτι που πρέπει να λάβει άμεσα υπόψη η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας», αναφέρεται από πλευράς του Συλλόγου.

Θέση για το θέμα πήρε και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Α ΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας.

Από το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής για το μάθημα των θρησκευτικών:

"Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α ΄Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας κατόπιν προσωπικής επαφής, εκτενούς και ομονοούσας συζήτησης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ.κ. Παντελεήμονα, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της, σχετικά με τη νέα ύλη του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Ήδη πολλοί γονείς σε όλη την Ελλάδα έχουν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή τους, υπογράφοντας αφενός τη δήλωση επιστροφής του βιβλίου που φέρει την ονομασία «Φάκελος Μαθητή» για το μάθημα των Θρησκευτικών (η δήλωση υπάρχει στη σελίδα www.petheol.gr) και επιστρέφοντας αφετέρου τα νέα αυτά «βιβλία-εγχειρίδια» ως απαράδεκτα, θεωρώντας το περιεχόμενό τους προσβολή στην Ορθόδοξη Πίστη, δεδομένου ότι σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 3 του ισχύοντος Ελληνικού Συντάγματος, στην κεφαλίδα του οποίου γίνεται ρητή επίκληση της "Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος", ορίζεται ότι : " Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Ταυτόχρονα, στη διάταξη του άρθρου 16 [παρ. 2] του Συντάγματος ορίζεται ότι : "Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες".

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το νέο Πρόγραμμα σπουδών απευθύνεται μόνο σε Ορθοδόξους μαθητές στοχεύοντας στην αποδόμηση της πίστης τους καθώς ενσταλάζει εντέχνως στις ψυχές των μαθητών την πεποίθηση ότι «όλες οι θρησκείες είναι λίγο-πολύ το ίδιο» ενώ οι Ρωμαιοκαθολικοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι Έλληνες μαθητές έχουν το προνόμιο να διδάσκονται ακραιφνώς μόνο τα της πίστης τους, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ξεκάθαρα, θέμα ανισότητας και αδικίας σε βάρος της πίστης των Ορθοδόξων μαθητών.

Σε αυτήν την Πανελλαδική κινητοποίηση έχει τοποθετηθεί η πλειονότητα των γονέων στην ελληνική επικράτεια διαβλέποντας την επικινδυνότητα της ύλης και συναισθανόμενη το ενδεχόμενο πνευματικής σύγχυσης, αλλοτρίωσης και μόλυνσης των ψυχών των παιδιών τους.

Ως Ε.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων της Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας, ζητούμε από το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων την αλλαγή της ύλης του μαθήματος και την αντικατάσταση του «φακέλου Θρησκευτικών» από ένα αναλυτικό πρόγραμμα που θα αποτελεί γνήσια ορθόδοξη διδασκαλία κι όχι μεθοδευμένο θρησκειολογικό χωνευτήρι".

Εκδήλωση για το μάθημα των Θρησκευτικών έγινε προ δεκαημέρου και στην Καλαμπάκα. Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση:

https://www.youtube.com/watch?v=X7Mmp1gdt80

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...