Κόσμος

Η γκάφα του αιώνα: Έκλεψαν απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα γιατί το password ήταν για κλάματα - Τι πήραν

Κάποιος δεν πρόσεχε όταν μιλούσαμε για το πώς να φτιάξετε ένα δυνατό password και να το θυμάστε.

Ένας πάροχος εξοπλιστικών προμηθειών της Αδελαΐδας δηλαδή, ο οποίος είχε στην κατοχή του απόρρητες πληροφορίες για τα νέα μαχητικά της Αυστραλίας και αρκετά πολεμικά πλοία, αν και δεν σκέφτηκε να βρει έναν καλύτερο κωδικό προστασίας για όλα αυτά.

Η έρευνα του αυστραλιανού στρατού βρήκε ότι ο πάροχος δεν είχε αλλάξει τα αρχικά passwords, τα οποία ήταν τα ίδια με τα οποία μπορούσε ο καθένας να μπει στη σελίδα του: «guest» δηλαδή για το username και «admin» για τον μυστικό κωδικό!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο χάκερ είχε πανεύκολο έργο εδώ και υπέκλεψε χωρίς να χύσει στάλα ιδρώτα 30 gigabytes δεδομένων για το μαχητικό F-35, το αεροσκάφος C130 και το κατασκοπευτικό P-8 Poseidon.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας προσπάθησε να υποβαθμίσει την υποκλοπή, λέγοντας πως δεν ήταν ακριβώς στρατιωτικά απόρρητες οι πληροφορίες, παρά εμπορικά απόρρητες.

Ακόμα πιο τραγικό είναι ίσως το γεγονός πως ο χάκερ μπαινόβγανε στο σύστημα από τον Ιούνιο του 2016, αποκτώντας δεδομένα για κάθε πειραματικό σκάφος του αυστραλιανού στρατού…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ