Κοινωνία

«Εφυγε» από την ζωή ο Γουόλτερ Λάσαλι -Είχε πάρει Οσκαρ φωτογραφίας για τον «Ζορμπά»

«Εφυγε» από την ζωή, σε ηλικία 91 ετών, ο Γουόλτερ Λάσαλι ο σπουδαίος κινηματογραφιστής που δουλεψε και βραβεύτηκε για τον «Ζορμπά» και έκτοτε έμεινε στο νησί. 

Ο Γουόλτερ Λάσαλι άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οπως αναφέρει το flashnews.gr ο κινηματογραφιστής που βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς» εδώ και χρόνια ήταν μόνιμος κάτοικος του Σταυρού Ακρωτηρίου, της περιοχής η οποία έγινε πασίγνωστη από τα γυρίσματα της ταινίας με τον Άντονι Κουίν σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Με το όσκαρ του Ζορμπά από το 1964, φωτογραφία: wikipedia

Μάλιστα, ο ίδιος είχε θελήσει να παραστεί στην εκδήλωση του Σαββάτου για την ονοματοθεσία του θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης και ενώ είχε αποφασιστεί η μεταφορά του στον χώρο του παλιού τελωνείου με ασθενοφόρο, από το Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλευόταν, τελικά οι γιατροί έκριναν πως αυτό δεν ήταν δυνατόν λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Ο Γουόλτερ Λάσαλι γεννήθηκε το 1926.
Ήταν Βρετανός κινηματογραφιστής, που γεννήθηκε στη Γερμανία.

Ήταν περισσότερο γνωστός από την ταινία Αλέξης Ζορμπάς, μέσω της οποίας κέρδισε Όσκαρ Φωτογραφίας το 1964. Μεταξύ άλλων σκηνοθετών, συνεργάστηκε σε αρκετές ταινίες με τον Μιχάλη Κακογιάννη και τον Τζέιμς Άιβορι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...