Κόσμος

Ετοιμάζει κίνηση ο Ερντογάν που αργοπεθαίνει: Στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις η ηγεσία των «Τούρκων Δυτικής Θράκης» -14 Bayraktar TB2 UCAV "στοχεύουν" Leopard -2 HEL

Εντείνει τις επιθετικές ενέργειες του ο Ρ.Τ.Ερντογάν τόσο σε εξοπλιστικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο με σκοπό να αποσπάσει από την Ελλάδα την Θράκη μας. Πριν καθαρογραφεί η απόφαση της Βουλής που εγκρίνει την τροπολογία που αφορά τις οργανώσεις και συλλόγους που ζητούν να έχουν στον τίτλο τους τον όρο «τουρκικός», ο Μ.Γιλντιρίμ κάλεσε και υποδέχθηκε τον σκληρό πυρήνα της μειονότητας, την «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης» στο παλιό προεδρικό μέγαρο και νυν έδρα της πρωθυπουργίας στην Τσανκάγια στην Άγκυρα.

Στη κλειστή αυτή συνεδρίαση ήταν ο Μ.Γιλντιρίμ, οι αναπληρωτές πρωθυπουργοί, ο καταγόμενος από την Θράκη Hakan Çavuşoğlu και ο Bekir Bozdağ. Από την αντιπροσωπεία της «Συμβουλευτικής» παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της, ψευδομουφτής Κομοτηνής İbrahim Şerif, ο ψευδομουφτής Ξάνθης A. Mete, ο πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ Ali Cavus, στελέχη των οργανώσεων «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», της «Ένωσης Επιστημόνων Μειονότητας Δ. Θράκης», της «ΠΕΚΕΜ», αυτοδιοικητικοί παράγοντες και εκπρόσωποι και άλλων οργανώσεων που έχουν ξεφυτρώσει το τελευταίο διάστημα στην Θράκη και προωθούν τον τουρκισμό.

Eτωμεταξύ εργάζονται πυρετωδώς στα τουρκικά εργοστάσια για την παραγωγή εξοπλισμένων μη επανδρωμένων οχημάτων λόγω πολλών αποστολών των τουρκικών δυνάμεων σε Συρία και Ιράκ και μελλοντικά Ελλάδα.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία παρέδωσε άλλα οχτώ νέα  μη επανδρωμένα εξοπλισμένα με πυραύλους εναέρια οχήματα Bayraktar TB2.

Εάν τώρα σε αυτά προσθέσουμε και τα υπόλοιπα έξι που είχαν κατασκευαστεί πριν, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται περίπου στα 14 UCAV, αν και υπάρχουν υποψίες για άλλα δύο ακόμη.

Το σημαντικό για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και συνάμα «επικίνδυνο» είναι ότι ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί τα εξοπλισμένα με 4 πυραύλους το καθένα μη επανδρωμένα αεροχήματα εκτενώς σε επιχειρήσεις στην Συρία ..μαζί με αεροσκάφη F-4 PHANTOM.

Πρόκειται για ένα «θανάσιμο εναέριο οπλικό σύστημα» μη επανδρωμένου αεροχήματος το οποίο δρώντας μαζικά σε ικανούς  αριθμούς και εξοπλισμένο με εγχώριας κατασκευής πυραύλους αέρος εδάφους αποτελεί  μέγα-κίνδυνο για τις ελληνικές δυνάμεις στα νησιά και φυσικά στο Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικής κατασκευής Drone «Bayraktar TB2» θα εξοπλιστούν αργότερα  με δύο αντιαρματικούς πυραύλους UMTAS,  οι οποίοι αποτελούν  κίνδυνο –θάνατο για τις ελληνικές τεθωρακισμένες ταξιαρχίες στον Έβρο και στην Δυτική Θράκη.

Μάλιστα το τουρκικό γενικό επιτελείο θεωρεί ότι ο εναέριος στόλος των Bayraktar TB2 διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο πλέον σε όλες τις επιχειρησιακές εμπλοκές των τουρκικών δυνάμεων…παντού .

Το τουρκικό  UCAV φέρει στα πτερύγια του από δύο πυραύλους  4 μικρούς πυραύλους MRC-C ή 2 πυραύλους MAM MAM-L-L που είναι ικανοί να κτυπήσουν οποιονδήποτε στόχο.

Προς το παρόν ένα μεγάλο μέρος των μη επανδρωμένων αεροχημάτων εκτελεί αποστολές για λογαριασμό  της στρατοχωροφυλακής μιας και είναι ιδανικό σε επιχειρήσεις ανταρτοπόλεμου κατά των Κούρδων του ΡΚΚ.

Η Τουρκία έχει γίνει μία από τις χώρες οι οποίες έχουν πλέον αρκετή  ικανότητα και εμπειρία σε τέτοιου τύπου πολεμικές επιχειρήσεις.

Τα ηλεκτρονικά, το λογισμικό, το σχέδιο  και το κεντρικό σύστημα αρχικά σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από την τουρκική αμυντική βιομηχανία και το  TB2 Bayraktar, διαθέτει αρκετά προηγμένα συστήματα UCAV στον κόσμο.

Τα Bayraktar TB2 έχουν αυτονομία 27 ώρες, μέγιστο ύψος τα  27 χιλιάδες πόδια και μπορούν να μεταφέρουν 100 κιλά φορτίου , ενώ δρουν με τους ειδικούς αισθητήρες τους ημέρα και νύχτα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το  εννεάμηνο του 2017 τα συγκεκριμένα UCAV υποστήριξαν 562 επιχειρήσεις στο εξωτερικό, 986 στη χώρα, και εξόντωσαν συνολικά 353 «τρομοκράτες» κατά μήκος των συνόρων .

Η ύπαρξη των Bayraktar TB2 στο τουρκικό οπλοστάσιο έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην ελληνική ηγεσία για τις δυνατότητες που αναπτύσσει η «άλλη» πλευρά.

Η απάντηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων θα πρέπει να είναι άμεση και ταχύτατη, δεδομένων των «προθέσεων» των Τούρκων σε Έβρο , Αιγαίο και Κύπρο. Οφείλουμε να προβούμε στην άμεση αγορά αναλόγου επιπέδου αεροχημάτων για να έχουμε την δυνατότατα ισόποσης «ανταπόδοσης»,  τουλάχιστον.

Τι να  το κάνουμε εάν διαθέτουμε  ένα από τα καλύτερα άρματα του κόσμου , όπως είναι τα  Leopard -2 HEL , όταν δεν μπορούμε να τα «προστατεύουμε» αποτελεσματικά ;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ