Κύπρος

Επίθεση ΑΚΕΛ με αφορμή τα ελληνικά F-16: Έφεραν μερικές ψήφους στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Την επίθεση του ΑΚΕΛ δέχτηκε ο πρόεδρος της Κύπρου λόγω της υπέρπτησης των ελληνικών F-16 πάνω από την παρέλαση που διεξήχθη στην Κύπρο για την επέτειο της 1ης Οκτωβρίου, ημέρα ανεξαρτησίας του νησιού από τους Βρετανούς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε λανθασμένη την παρουσία των μαχητικών αεροσκαφών F-16, στη στρατιωτική παρέλαση.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι η διέλευση των F-16 στον ουρανό της Κύπρου το μόνο που εξυπηρέτησε ήταν να μαζέψει μερικές ακόμα ψήφους για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σχολιάζοντας, την τοποθέτηση αυτή του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν είναι ορθό να υποστηρίζεται ότι υπάρχει εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στην προεκλογική εκστρατεία στην Κύπρο.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι η, φετινή, παρουσία των F-16, είναι ενδεικτική της στενότερης συνεργασίας με γειτονικά κράτη και πολύ περισσότερο με την Ελλάδα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαπίστωσε μάλιστα ότι, για το θέμα, φαίνεται να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση μεταξύ των απόψεων του ΓΓ του ΑΚΕΛ και του υποψήφιου για την προεδρία, Σταύρου Μαλά.

«Ο κύριος Μαλάς, πρόσθεσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρέτισε χθες, μετά την παρέλαση, την παρουσία των ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...