Μέση Ανατολή

Εντοπίστηκε το μεγαλύτερο φορτίο όπλων στην Ιστορία: 30.000 RPG για τον γενικό ξεσηκωμό των Κούρδων!


Θρίλερ στο Σουέζ με φορτηγό πλοίο από την Β.Κορέα γεμάτο με 30.000 αντιαρματικά RPG  και χιλιάδες πυραύλους ενέπλεξε , ΗΠΑ, Αίγυπτο, Ιράν και Β.Κορέα σε μια άκρως περίεργη υπόθεση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση πυρομαχικών στην ιστορία!

Το  φορτηγό πλοίο ονομάζονταν «Jie Shun» και είχε σημαία Καμπότζης αλλά είχε πλεύσει από τη Β.Κορέα, είχε βορειοκορεατικό πλήρωμα και άγνωστο φορτίο το οποίο όπως αποδείχτηκε ήταν εκατοντάδες φορητά αντιαρματικά συστήματα και 30.000 πύραυλοι .

Οπλισμένοι μέχρι τα δόντια ,  οι Αιγύπτιοι τελωνειακοί πράκτορες ανέμεναν  το πλοίο να εισέλθει  στα αιγυπτιακά νερά, και  αμέσως έκαναν ρεσάλτο και  ανακάλυψαν  κρυμμένα κάτω από κάδους σιδηρομεταλλεύματος, μια μάζα με περισσότερους από 30.000 πυραύλους.

Ήταν σύμφωνα με έκθεση στον ΟΗΕ , η «μεγαλύτερη κατάσχεση των πυρομαχικών στην ιστορία και ανήκαν στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας».

Αλλά για ποιους ήταν οι ρουκέτες; Το τελικό μυστικό του φορτηγού πλοίου «Jie Shun» χρειάζεται μήνες για να επιλυθεί.

Οι  αγοραστές φέρονταν ότι ήταν επίσημα οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι.

Μια έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε την πολύπλοκη υπόθεση  στην οποία αιγυπτιακά στελέχη επιχειρήσεων αγόρασαν  βορειοκορεατικούς  πυραύλους για τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας, ενώ ταυτόχρονα προσπάθησαν να διατηρήσουν τη συναλλαγή μυστική , σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ και δυτικούς διπλωμάτες που ήταν εξοικειωμένοι με την υπόθεση αυτή.

Το περιστατικό οδήγησε σε μια σειρά έντονων καταγγελιών των Η.Π.Α. σχετικά με αιγυπτιακές προσπάθειες για την απόκτηση απαγορευμένου στρατιωτικού υλικού από την Πιονγκγιάνγκ.

Αλλά ούτε εκεί σταματά η υπόθεση διότι όπως ίσως τελικά οι πύραυλοι να είχαν προορισμό την Τεχεράνη, τους Κούρδους και τα σχέδια για την περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν, στο οποίο υπάρχουν μέχρι τώρα δύο στρατιωτικές  βάσεις και χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες, άρματα μάχης και ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ.

Τουρκία και Ιράν ανησυχούν. Ηταν αποδέκτης του μεγάλου φορτίου οι Κούρδοι εντός Ιράν και Τουρκίας; Ο φόβος στην Τουρκία είναι μεγάλος. Υπάρχουν πληροφορίες ότι Κούρδοι πιλότοι εκπαιδεύονται σε ΗΠΑ-Ισραήλ και είναι θέμα χρόνου η απόκτηση Αεροπορίας με F-16.

Σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak, το κουρδικό ΡΚΚ με την στόχευση να επεκτείνει τις πολεμικές του επιχειρήσεις σε όλη την έκταση της Τουρκίας έχει οργανώσει ήδη σε δεκατέσσερις επαρχίες ολόκληρα κρυφά οπλοστάσια, τα κρησφύγετα των οποίων ερευνά η τουρκική Στρατοχωροφυλακή.

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, στα οπλοστάσια αυτά βρίσκονται 80.000 όπλα.

Οι περιοχές αυτές είναι Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Άδανα, Ντενιζλί, Εσκήσεχίρ, Μούγλα, Ικόνιο, Σανλίούρφα, Αττάλεια, Μαγνησία και Μερσίνα, δηλαδή απλώνονταν σε όλη την έκταση της χώρας και όπως αναφέρεται στις πόλεις αυτές κρύβονται μεγάλες ποσότητες οπλικών συστημάτων και πολεμοφοδίων που θα είναι προς χρήση από τους αντάρτες του ΡΚΚ στις προσεχείς τους επιχειρήσεις κατά του τουρκικού καθεστώτος.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για την καλύτερη κινητοποίηση του ΡΚΚ έχουν ήδη σταλεί στην Τουρκία από το εξωτερικό 287 πολύ καλά εκπαιδευμένοι αντάρτες για πόλεμο των πόλεων και αναμένονται επιθέσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

To Iράν και λόγω αυτής της εξέλιξης μεταφέρει δυνάμεις στα σύνορα με το Ιρακινό Κουρδιστάν. Δείτε βίντεο
https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/914950529410850816?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/914942815624417281?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/914936863458234368?ref_src=twsrc%5Etfw

"Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν φέρονται ήδη να έχουν κατασχέσει και καταστρέψει όλα τα όπλα παρουσία επιτροπής εμπειρογνωμόνων από την επιτροπή του ΟΗΕ, λόγω των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας από το Συμβούλιο Ασφαλείας», επιβεβαίωσε και ο  εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ahmed Abu Zeid .

Το υπουργείο εξωτερικών της Αιγύπτου δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι αρχές είχαν καταστρέψει μια αποστολή αντιαρματικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.

Σε ανακοίνωση το ΥΠΕΞ της Αιγύπτου ανέφερε ότι ο προορισμός των όπλων δεν ήταν η Αίγυπτος, απορρίπτοντας το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post για «ένα μυστηριώδες πλοίο στο κανάλι του Σουέζ».

Απαντώντας στην αμερικανική εφημερίδα ότι η Αίγυπτος ήταν ο τελικός προορισμός της αποστολής, ο Αμπού Τζέιντ δήλωσε ότι στην έκθεση της επιτροπής κυρώσεων δεν αναφέρεται «από τα έγγραφα »  ότι η αποστολή είχε προορισμό την Αίγυπτο.

Η ουσία σύμφωνα με έγκυρη πηγή ήταν ότι  φυσικά  και το πλοίο δεν είχε σχέση με την Αίγυπτο και είχε τελικά προορισμό το Ιράν...

Η Αίγυπτος ήταν "προκάλυμμα" διότι θα το είχαν σταματήσει οι Αμερικανοί από τον Ινδικό Ωκεανό .

Πρόκειται όμως σαφώς για μία περίπτωση που αποκαλύπτει ένα τεράστιο παγκόσμιο δίκτυο που διακινεί χιλιάδες όπλα όπου και όποτε απαιτηθεί στον πλανήτη , και δεν ελέγχεται από την δύση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...