Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Φορτηγό επιχείρησε να πέσει πάνω σε πεζούς στο Έντμοντον του Καναδά - Σημαία του ISIS βρέθηκε στο όχημα


Δεκάδες νεκρούς ήθελε ο άνδρας που επιχείρησε να πέσει με φορτηγό σε πεζούς στην πόλη Έντμοντον του Καναδά την Κυριακή, αποτυγχάνοντας ωστόσο να εκπληρώσει τον σκοπό του, καθώς έπεσε πάνω σε περιπολικό της αστυνομίας, διακόπτοντας την ξέφρενη πορεία που είχε χαράξει.

Ο άγνωστος άνδρας, αμέσως μετά τη σύγκρουση του οχήματός του με το περιπολικό, επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό και διέφυγε με τα πόδια, ενώ οι καναδικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Ο αστυνομικός έχει δεχθεί πολλαπλές μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός του και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε την επίθεση, ενώ ο εκπρόσωπός της δήλωσε ότι βρέθηκε μία σημαία του ISIS μέσα στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση.

Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει επισήμως αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ωστόσο όλα δείχνουν ότι ήταν οργανωμένο από μέλος ή υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους.

Η επίθεση είχε πολλά κοινά στοιχεία με το πολύνεκρο περιστατικό στον πεζόδρομο Las Ramblas στη Βαρκελώνη, ενώ η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, καθώς δεν γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη.

Οι εικόνες από το σημείο μετά την επίθεση αναδεικνύουν την κατάσταση πανικού που επικράτησε...
https://twitter.com/JSJamato/status/914424847219941376?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...