Κόσμος

Τύμπανα πολέμου για Λιβύη και Σερβία - Ο Β.Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για συμμετοχή αλλοδαπών στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό

Η Συρία τελειώνει ταχύτατα ενώ Ρωσία και Συρία καταλαμβάνουν και τα τελευταία εδάφη που απομένουν. Ολοι  και όλα πλέον επικεντρώνονται στην Λιβύη όπου υπάρχουν «πολλές εκκρεμότητες» και στη Σερβία.

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να εμποδίσει τη Ρωσία να έχει ισχυρότερη παρουσία στη Λιβύη», δήλωσε  ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ βάζοντας τέρμα στις όποιες ελάχιστες φιλοδοξίες στην Συρία και δείχνοντας το νέο πεδίο αντιπαράθεσης με τον Πούτιν.

https://youtu.be/1wt1GvZcEt8

«Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αφήσει τη Ρωσία να ενισχύσει την παρουσία της στη Λιβύη, και να συμμετάσχει εκεί ενώ η  διαδικασία διευθέτησης της ειρήνης στη Συρία έχει δημιουργήσει μια «ακόμη πιο δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.

https://youtu.be/nXRCgQV53pE

«Παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση στη Λιβύη γενικότερα. Έχουμε δει τις επιπτώσεις της παρουσίας της Ρωσίας στη Συρία. Φυσικά και πρέπει να αποφύγουμε παρόμοια συμβάντα στη Λιβύη. Καλούμε όλους τους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, να υποστηρίξουν τις προσπάθειες που αναγνωρίζονται από το ΟΗΕ [στη Λιβύη]», συνέχισε ο ίδιος  στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

Ο γενικός γραμματέας επεσήμανε ότι η συμμαχία υποστηρίζει την κυβέρνηση του Fayez al-Sarraj, ως πρωθυπουργού ο οποίος  αναγνωρίζεται από το ΟΗΕ κυβέρνησης με την  εθνική συμφωνία της Λιβύης.

Την ίδια στιγμή η συμμαχία δημιούργησε μια νέα πολυεθνική δύναμη με έδρα την Ρουμανία για να αντιμετωπίσει "λέει" την  Ρωσία κατά μήκος της ανατολικής πλευράς της και να ελέγξει την αυξανόμενη παρουσία της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα μετά την ένωση με τη Κριμαία το 2014.

Η δύναμη αρχικά θα περιλαμβάνει  ρουμανική ταξιαρχία με  4.000 στρατιώτες , υποστηριζόμενη από στρατεύματα από εννέα άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, ενώ θα συμμετέχουν  και 900 Αμερικανούς πεζοναύτες .

Τα σχέδια θα περιλαμβάνουν και δύναμη αεροσκαφών ελικοπτέρων και πολεμικών πλοίων που θα προσδώσουν μεγάλη πολεμική  ισχύ  στην δύναμη αυτή.

Η δύναμη του ΝΑΤΟ στοχεύει να αναπτύξει την παρουσία της στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου, πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ελέγχοντας καταστάσεις  , καθώς επιδιώκει να αντιμετωπίσει με τα δικά της σχέδια , αυτά της Ρωσίας  δημιουργώντας  αυτό που οι στρατιωτικοί αναλυτές λένε ως  "ζώνη ασφαλείας".

Ο Πούτιν "απάντησε " με μια κίνηση που τα λέει όλα για αυτό που έρχεται .

Καταρχήν τα  πράγματα για την Μόσχα δεν ήταν ποτέ έτσι και σαφώς υποστηρίζει τον στρατηγό Χαφτάρ και τις δυνάμεις του που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Λιβύης .

Υπενθυμίζουμε ότι τα περιβόητα ρωσικά «σκυλιά του πολέμου» της ιδιωτικής εταιρείας RSB, αλωνίζουν στο λιβυκό έδαφος  εδώ και πολλούς μήνες στηρίζοντας τον Λίβυο στρατηγό Χαφτάρ, όσο και εξολοθρεύοντας τζιχαντιστές και «αντιπάλους».

https://youtu.be/yecTyGu41o0

Η Μόσχα έχει βρει  στο πρόσωπο του στρατηγού Khalifa Haftar, έναν φλογερό κυβερνήτη και διοικητή της ανατολικής Λιβύης, ο οποίος έχει κηρύξει τον πόλεμο εναντίον των ακραίων ισλαμιστών που στελεχώνουν τις δυνάμεις του ισλαμικού κράτους και της Αλ Κάιντα, σε μια χώρα που διαλύθηκε το 2011.

Μέσα σε 19 μήνες ο Λίβυος πρώην στρατηγός του Καντάφι έχει μετατραπεί σε βασικό παράγοντα σταθερότητας ενώ η πολύ καλή σχέση του με την Μόσχα αυξάνει την ρωσική στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη , με την Μόσχα να παίρνει  καθαρά θέση υπέρ του  Khalifa Haftar στην ταραχώδη εμφύλια σύγκρουση.

Για αυτό λοιπόν που έρχεται στην Λιβύη μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας αλλά και στην Σερβία, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε  διάταγμα για την συμμετοχή αλλοδαπών πολιτών  στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν «λέει"  τις αντιτρομοκρατικές και ειρηνευτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Έτσι οι εκατοντάδες ή χιλιάδες «Ρώσων» μισθοφόρων αιφνιδιαστικά μέσα σε μια νύκτα χωρίς φεγγάρι θα βγάλουν  τα διακριτικά της εταιρείας RSB και θα φορέσουν  το χιτώνιο  με παραλλαγή ερήμου του ρωσικού στρατού.

Οι περισσότεροι αλλοδαποί που συνάπτουν συμβάσεις με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είναι άτομα από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες στην Κεντρική Ασία και στην περιοχή της Υπερκαυκασίας .

Πρόκειται για την περιβόητη  σκληροτράχηλη 201η μονάδα πεζικού που είναι μόνιμα σταθμευμένη στο Τατζικιστάν και είναι σε μεγάλο βαθμό επανδρωμένη από τους πολίτες του Τατζικιστάν.

Πληροφορίες όμως του τύπου κάνουν λόγο και για Κινέζους που θέλουν να «επισκεφτούν» την Λιβύη. Είπαμε το παιχνίδι είναι χοντρό και στην χώρα αυτή.

Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει την ευκαιρία να γίνει κάποιος  μέλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι κανόνες απαιτούν επίσης από όλους τους κατάλληλους αιτούντες να δώσουν  τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στο Υπουργείο Άμυνας.

Ο ελάχιστος όρος σύμβασης για αλλοδαπούς πολίτες είναι πέντε έτη.

Οι αλλοδαποί στρατιωτικοί που υπηρετούν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν  το δικαίωμα αίτησης χορήγησης  ρωσικής υπηκοότητας μετά από τρία χρόνια υπηρεσίας.

Για αυτό όπως γίνεται απόλυτα κατανοητό μέχρι εκεί που δεν παίρνει ότι η Ελλάδα που γειτνιάζει με την Λιβύη αποκτά τεράστιο γεωστρατηγικό ενδιαφέρον και δεν ήταν καθόλου τυχαίο  το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον αυτήν την δεδομένη στιγμή .

Οι Αμερικανοί τον κάλεσαν και όχι φυσικά το αντίθετο.

https://youtu.be/yecTyGu41o0?t=10

«Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρωθυπουργός Τσίπρας θα συζητήσουν τρόπους για την ενίσχυση της συνεργασίας μας και θα καταδείξουν την κοινή δέσμευσή μας στις σταθερές δημοκρατικές αξίες που είναι τόσο σημαντικές για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας σε όλο τον κόσμο», αναφέρει η αμερικανική Πρεσβεία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός θα συζητήσουν ένα εύρος διμερών και περιφερειακών θεμάτων, περιλαμβανομένης της αμυντικής συνεργασίας, των οικονομικών επενδύσεων, της ενεργειακής ασφάλειας και των ισχυρών πολιτιστικών δεσμών που συνδέουν τους Αμερικανούς και τους Έλληνες».

Τώρα θυμήθηκαν τους δεσμούς με τους Έλληνες στο Πεντάγωνο μιας και η Κρήτη είναι το καλύτερο αεροπλανοφόρο στην περιοχή,  ενώ ελέω ΝΑΤΟ και η δύναμη της ελληνικής και ιταλικής πολεμικής αεροπορίας…θα είναι διαθέσιμες  σε περίπτωση που "στραβώσει" οτιδήποτε στην Λιβύη  .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ