Ένοπλες Συρράξεις

ΕΚΤΑΚΤΟ- Με πυραύλους υποδέχτηκε τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας το Ισραήλ - Μονάδα Ισραηλινών κομάντος "Sayeret Matkal" εντός συριακού εδάφους ετοιμάζει «μακελειό»

Με πυραύλους υποδέχτηκε τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού, το Ισραήλ καθώς σε μια μη συνηθισμένη πράξη η Συρία εξαπέλυσε αντιαεροπορικά πυρά κατά των Ισραηλινών μαχητικών τα οποία συμμετείχαν σε αποστολή πάνω από τον Λίβανο.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε επίθεση και κατέστρεψε μια συριακή συστοιχία πυραύλων (S-200) ανατολικά της Δαμασκού απαντώντας στην εκτόξευση πυρών προς την κατεύθυνση ισραηλινών αεροσκαφών.

Τα αεροπλάνα δεν επλήγησαν από τα πυρά και επέστρεψαν στη βάση τους, δήλωσε ο συνταγματάρχης Τζόναθαν Κονρίκους.

Η συριακή συστοιχία «εξουδετερώθηκε», είπε.«Απ΄όσο γνωρίζει» είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011 που οι Σύροι εκτοξεύουν πυρά προς την κατεύθυνση ισραηλινών αεροσκαφών που υπερίπτανται του Λιβάνου.

«Καθιστούμε το συριακό καθεστώς υπεύθυνο για αυτά τα αντιαεροπορικά πυρά και για κάθε επίθεση που προέρχεται από τη Συρία», προειδοποίησε.

Όμως, πρόσθεσε, το Ισραήλ θεωρεί πως είναι προς το «κοινό συμφέρον» η διατήρηση της «σχετικής σταθερότητας» στην περιοχή και δεν έχει «καμία πρόθεση να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση».

Ταυτόχρονα, επίλεκτη μονάδα της φημισμένης δύναμης Sayeret Matkal των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων φέρεται σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς να ευρίσκεται εντός συριακού εδάφους για πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του συριακού  στρατού στην επαρχεία Quneitra, τινάζοντας στο αέρα τα πάντα .

https://youtu.be/_k3ZfW0y6kA?t=9

Σύμφωνα με έγκυρες ρωσικές και αραβικές πηγές, αποστολή ανίχνευσης μονάδας των συριακών ειδικών δυνάμεων με Ρώσους «συμβούλους», ανακάλυψε την παρουσία ολόκληρης μονάδας (επιπέδου  Λόχου)  ειδικών δυνάμεων των ισραηλινών σε συριακή επαρχία.

Η έκθεση πληροφοριών της Δαμασκού αναφέρει ότι συνεχώς  Ισραηλινοί κομάντος μαζί με παραστρατιωτικούς μετακινούνται στην επαρχία Quneitra , έτοιμοι να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των στρατιωτών του συριακού στρατού .

Σύμφωνα με την πηγή, οι Ισραηλινοί κομάντος προετοιμάζουν και εκπαιδεύουν εκατοντάδες στρατιώτες μιας μεγάλης σε αριθμό παραστρατιωτικής οργάνωσης στην επικράτεια της συριακής επαρχίας.

Το στρατόπεδο για την προετοιμασία της παραστρατιωτικής δύναμης είναι υπό την άμεση επίβλεψη των ισραηλινών κομάντος, και ευρίσκεται κοντά στον οικισμό του Jubbat El Khashab.

Έχουν συγκεντρωθεί περίπου 500 μαχητές  που θα πολεμήσουν μαζί με Ισραηλινούς μέσα στο συριακό έδαφος περιπλέκοντας ακόμα πιο πολύ την όλη κατάσταση .

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, οι παραστρατιωτικοί  λαμβάνουν  υποστήριξη σε όπλα , ρουχισμό και εκπαίδευση από το Ισραήλ, για πολεμικές επιχειρήσεις σε διάφορες επαρχίες και είναι έτοιμοι  να επιτεθούν στις θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων κατά τις τελευταίες ημέρες του τρέχοντος μήνα.

Ο πιο πιθανός στόχος της επίθεσης τους με την αρωγή  των Ισραηλινών δυνάμεων είναι η περιοχή  Khader.

Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν υπήρχαν αναφορές ότι οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις και εκπαιδευτές πραγματοποιούν  αποστολές στο έδαφος της συριακής επαρχίας Dara , αλλά τώρα τους έπιασαν στα πράσα.

Σχεδιάζεται δε η δημιουργία βάσης πυραύλων εδάφους –εδάφους  για να χρησιμοποιηθεί κατά επιθέσεων των συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτές τις περιοχές της Συρίας υπάρχει ένα καθεστώς σιωπής σχετικά με την ευρεία όπως αποδεικνύεται  παρουσία ειδικών δυνάμεων  του Ισραήλ για να εκπαιδεύσουν και αυτοί τους «δικούς τους» μαχητές.

Πριν μερικούς μήνες σύμφωνα με πληροφορίες, κομάντος της  105ης Ταξιαρχία πεζικού του συριακού στρατού κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Jobar (Δαμασκός) συνέλαβαν δύο διοικητές της περιβόητης οργάνωσης Dzhebhat en-Nusra και «δύο συμβούλους τους», μεταξύ των οποίων και έναν εν ενεργεία αξιωματικό  του ισραηλινού στρατού.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός (πιθανόν ανθυπολοχαγός ή υπολοχαγός) εκτελούσε χρέη JTAC (Joint terminal attack controller) αξιωματικού δηλαδή που καταδεικνύει με λέιζερ στόχους στα μαχητικά αεροσκάφη αφού πρώτα προβεί στην ενδελεχή αναγνώριση τους.

Ο εν λόγω αξιωματικός είχε μαζί του ταυτότητα στελέχους των ισραηλινών δυνάμεων για την πιθανότητα εφόσον συλληφθεί (όπως και έγινε) να μην εκτελεστεί ως τζιχαντιστής.

 

https://youtu.be/vzNLNHHn7z4?t=1

Όλα αυτά την στιγμή που η Ράκκα ετοιμάζεται να πέσει στα χέρια των Κούρδων SDF ενώ Ρωσία και Συρία ελέγχουν το 90% του συριακού εδάφους.

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σ.Σοιγκού έρχεται εσπευσμένα στο Ισραήλ για μυστικές διαβουλεύσεις και φυσικά «καυτή» ατζέντα για αυτό που θα λάβει χώρα στην αιματοβαμμένη χώρα από εδώ και στο εξής.

Ο Σοιγκού αναμένεται να μεταφέρει αυτοπροσώπως τελεσίγραφο στο Τελ Αβίβ εκ μέρους του Β.Πούτιν γεγονός που δείχνει ότι η κατάσταση λόγω των ισραηλινών απαιτήσεων και προθέσεων είναι σε «οριακό σημείο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ έχει απευθύνει αιτήματα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να συμπεριλάβουν ειδική ρήτρα σε συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός, οι οποίες θα  απαγορεύουν στις σιιτικές πολιτοφυλακές  που υποστηρίζονται από το Ιράν,  συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ, να βρίσκονται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τα ισραηλινά σύνορα.

Η Ρωσία λέγεται ότι συμφώνησε μόνο σε μια ζώνη ασφαλείας 5 χιλιομέτρων…

Πληροφορίες από πηγές και στις  δύο χώρες μιλούν για επικείμενη ισραηλινή χερσαία επίθεση με σκοπό την δημιουργία ζώνης ασφαλείας τουλάχιστον 50 χλμ εντός τους συριακού και λιβανικού εδάφους με σκοπό την αποφυγή τρομοκρατικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ .

Αυτό που είναι πλέον το πιο επικίνδυνο για ολόκληρη την Μ.Ανατολή θα είναι μια πιθανότατη πολεμική σύγκρουση ειδικών δυνάμεων Ρωσίας, Συρίας , Ιράν με Ισραηλινούς και Αμερικανούς κομάντος , μιας και μαζεύτηκαν τόσοι πολλοί πλέον σε "περιορισμένο χώρο" και όλα είναι πλέον πιθανά. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...