Κόσμος

Εγινε η νύχτα μέρα στη Γκάνα: Ανατινάχθηκε σταθμός φυσικού αερίου και πρατήριο καυσίμων [εικόνες, βίντεο]

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την Ακρα το βράδυ του Σαββάτου, σε σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου και κοντινό πρατήριο καυσίμων.

«Δυστυχώς υπάρχουν μερικοί νεκροί, εργαζόμαστε για να εξακριβώσουμε τον αριθμό τους», δήλωσε ο υφυπουργός Πληροφοριών Κότζο Οπόνγκ Ενκρούμα σε ραδιοφωνικό δίκτυο της χώρας. «Υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες», πρόσθεσε.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου της κρατικής εταιρείας GOIL και επεκτάθηκε σε πρατήριο καυσίμων της Total στην απέναντι πλευρά του δρόμου στη διασταύρωση, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα. Σύμφωνα με την αστυνομία και ΜΜΕ, αυτοκίνητα κάηκαν.

Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

«Υπήρχε πανικός, όλοι φύγαμε από εκεί. Η εικόνα θύμιζε πρόσφυγες που απομακρύνονται από εμπόλεμη ζώνη», δήλωσε στην Telegraph ο Τζορτζ Αγκμπεϊ, που ήταν κοντά στο σημείο των εκρήξεων.

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media καταγράφουν ένα τεράστιο πύρινο «μανιτάρι» να υψώνεται προς τον ουρανό.

https://www.youtube.com/watch?v=ONB7BGZvhpA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...