Κοινωνία

Εβρος: Ολλανδός δολοφόνος έκανε… βόλτα σε Ζώνη Ασφαλείας Προκαλύψεως

Φυγάς από την πατρίδα του, όπου ήταν καταζητούμενος δολοφόνος, ήταν ένας 46χρονος Ολλανδός που βρέθηκε να περιφέρεται στην απαγορευμένη περιοχή των Φερών του Έβρου η οποία αποτελεί Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως!

Ο αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου οι αρχές της Ολλανδίας είχαν εκδώσει Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για ανθρωποκτονία, εκβίαση και σωματικές βλάβες, είχε περάσει παράνομα στο ελληνικό έδαφος μέσω Τουρκίας, από μη θεσμοθετημένο σημείο της μεθορίου. Όμως, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών που διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε το Ευρωπαϊκό Ένταλμα και τον οδήγησαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Θράκης, ο οποίος κίνησε την διαδικασία για την έκδοσή του.

*** Όχι ένα, αλλά δυο εντάλματα σύλληψης των Α’ και Β΄ ανακριτών Χαλκίδας για διακεκριμένες κλοπές, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομη κατοχή πυρομαχικών και παράνομη είσοδο στη χώρα εκκρεμούσαν σε βάρος ενός 32χρονου Αλβανού, ο οποίος στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, που έδωσε εντολή να μεταχθεί στην Χαλκίδα για να απολογηθεί στις ανακριτικές αρχές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ