Κοινωνία

Δείτε σε ποια πόλη βρίσκεται το… «τέλος του κόσμου»!

Η Ushuaia είναι η πιο κοντινή  πόλη στην Ανταρκτική και η νοτιότερη πόλη του πλανήτη. Είναι η πόλη με το περισσότερο κρύο κατά την μεγαλύτερη διάρκεια  του χρόνου καθώς εκεί εμφανίζονται οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Πιο συγκεκριμένα 2 βαθμούς Κελσίου τον χειμώνα και 10 περίπου το καλοκαίρι. Ο ήλιος μάλιστα, δεν ανατέλλει εδώ καθώς όλες οι μέρες είναι κατά βάση  ομιχλώδεις και βροχερές.

Η «Σιβηρία του Νότου», όπως ήταν  γνωστή είναι μια ενεργή πόλη, που ζει δυνατά όλον τον χρόνο και μάλιστα δέχεται πολλούς επισκέπτες. Το κύριο  χαρακτηριστικό της είναι τα πολύχρωμα ομοιόμορφα σπίτια αλλά και το ωραίο της  λιμάνι , που την κάνει τουριστικό προορισμό  για βόλτα και διασκέδαση.

Όποιος την επισκεφτεί, θα δει παγόβουνα και  μπορεί να απολαύσει ζεστό κρασί συνοδεύοντας το με παραδοσιακές  νόστιμες συνταγές με ψαρικά.

Η Ushuaia είναι το πιο νότια  κατοικημένο μέρος στον κόσμο,  όπως αναφέρει εξάλλου  και η πινακίδα που έχει τοποθετηθεί στο λιμάνι απ’ όπου αναχωρούν τα πλοία για περιπετειώδεις εξορμήσεις  στην Ανταρκτική «USHUAIA fin del mundo» (το τέλος του κόσμου).

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ