Κόσμος

Δανία: Οι Αρχές εκτιμούν πώς βρήκαν το πριόνι με το οποίο τεμαχίστηκε το πτώμα της άτυχης δημοσιογράφου

Ένα πριόνι το οποίο η αστυνομία της Δανίας πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για τον τεμαχισμό της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ πιστεύει εντοπίστηκε την Πέμπτη ανανεώνοντας τις ελπίδες των αρχών ότι μπορούν να βρουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στη διαλεύκανση της άγριας δολοφονίας.

Το πριόνι βρέθηκε στον κόλπο Κόγκε, νότια της Κοπεγχάγης, στο σημείο, δηλαδή, όπου βρέθηκε το ακέφαλο κορμί της Βαλ έντεκα ημέρες μετά την εξαφάνισή της στις 10 Αυγούστου. Στο ίδιο σημείο εντόπισαν οι δύτες πριν από λίγες ημέρες και το κομμένο κεφάλι και τα πόδια της μέσα σε πλαστικές σακούλες.

Ως βασικός ύποπτος για την υπόθεση κατηγορείται ο 46χρονος Πιτερ Μάντσεν, ο οποίος έχει σταματήσει να συνεργάζεται με τις αρχές μετά την αποκάλυψη ότι στο σώμα της 30χρονης βρέθηκαν 15 μαχαιριές που έγιναν «κοντά ή λίγο μετά το θάνατό της», όπως ανακοίνωσαν οι ιατροδικαστές.

Το πριόνι έχει μπει πλέον στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της σήμανσης προκειμένου να διαπιστώσουν αν αυτό ήταν το αντικείμενο που αναζητούσαν από την πρώτη στιγμή οι αρχές σχετικά με την υπόθεση.

Η τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή η Βαλ ήταν το απόγευμα της 10ης Αυγούστου όταν η ίδια και ο Μάντσεν μπήκαν στο υποβρύχιό του και έφυγαν ανοιχτά της Κοπεγχάγης.

Ο 46χρονος βασικός κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι επρόκειτο για ατύχημα που συνέβη όταν στο κεφάλι της δημοσιογράφου έπεσε η καταπακτή του υποβρυχίου χωρίς, ωστόσο, να δίνει εξηγήσεις γιατί τεμάχισε το κορμί της Βαλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ