ΗΠΑ

Δήλωση-βόμβα Πούτιν: Πλέον φθάσαμε τις ΗΠΑ στις πυραυλικές δυνατότητες - Θα απαντήσουμε αν παραβιάσουν τις συνθήκες

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά των ΗΠΑ χρησιμοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοινώνοντας ότι πλέον η χώρα του έχει τις ίδιες με την Αμερική δυνατότητες όσον αφορά στο πυραυλικό δυναμικό της και ξεκαθαρίζοντας ότι οιαδήποτε υπαναχώρηση από τις συμφωνίες που είχαν συναφθεί την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου θα προκαλέσει την απάντηση της Μόσχας.

Συγκεκριμένα, ο Πούτιν, απαντώντας σε κατηγορίες των ΗΠΑ ότι η Ρωσία έχει παραβιάσει τη συμφωνία του 1987 για τους πυρηνικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς, τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα κινηθεί άμεσα και συμμετρικά, αν η Ουάσινγκτον επιχειρήσει να εγκαταλείψει τη συμφωνία αυτή που είχαν υπογράψει ο Ρόναλντ Ρέιγκαν κι ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Η συμφωνία προέβλεπε την εξάλειψη των πυραύλων εκτόξευσης από το έδαφος και των πυραύλων cruise, βεληνεκούς από 500 ως 5.500 χιλιόμετρα, ωστόσο, ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η συμφωνία επέτρεπε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τέτοια όπλα που εκτοξεύονταν από πολεμικά πλοία, κάτι που η Ρωσία -τότε ΕΣΣΔ- δεν διέθετε.

Παράλληλα, ο Πούτιν ξεκαθάρισε ότι πλέον η ρωσική άμυνα διαθέτει πυραύλους cruise για το ναυτικό και την αεροπορία της, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα αναπτύξει και νεά οπλικά συστήματα -πυρηνικά και συμβατικα- αντίστοιχα με τις κινήσεις άλλων χωρών ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι καθυστερούν να καταστρέψουν το χημικό τους οπλοστάσιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...