Κόσμος

Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα ο ήχος που προκάλεσε βιολογικά προβλήματα στους Αμερικανούς διπλωμάτες στην Κούβα (βίντεο)


Για πρώτη φορά από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά Αμερικανών υπάλληλων της CIA και διπλωματών της αμερικανικής πρεσβείας στην Αβάνα το ΑΡ δημοσιοποιεί την καταγραφή του μυστήριου ήχου που άκουσαν τα θύματα της επίθεσης πριν εκδηλώσουν σειρά σοβαρών εγκεφαλικών συμπτωμάτων.

Για όσους αναρωτιούνται εάν πρέπει να ακούσουν τον ήχο ήόχι, ειδικοί θεωρούν πως δεν υπάρχει κίνδυνος. Επιστήμονες που ασχολούνται με το χώρο λένε πως δεν υπάρχει κάποιος ήχος ο οποίος μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον εγκέφαλο, εάν ακουστεί για λίγη ώρα σε κανονικά επίπεδα μέσα από συσκευές όπως υπολογιστές ή κινητά τηλέφωνα.

Εάν υπάρχει σχέση μεταξύ του ήχου και των μόνιμων βλαβών που υπέστησαν τα θύματα επίσης δεν είναι ξεκάθαρο.

Ήδη ο συγκεκριμένος ήχος που κατάφερε να εξασφαλίσει το ΑΡ βρίσκεται στα ειδικά εργαστήρια του αμερικανικού Ναυτικού για περαιτέρω ανάλυση.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν λίγο μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στο προεδρικό αξίωμα, τον Νοέμβριο του 2016 και ξεκίνησε να γίνεται γνωστή όταν αναφορές άρχισαν να φτάνουν στην Ουάσιγκτον περί μυστήριων ήχων και σοβαρών επιδράσεων στην υγεία των ατόμων που δέχονταν την επίθεση. Η αμερικανική κυβέρνηση περιέγραψε τα 21 άτομα που υπέστησαν την επίθεση ως μέλη της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Κούβα.

Οι ερευνητές όμως στις ΗΠΑ οι οποίοι προσπάθησαν να βρουν κάποιο κίνητρο αλλά και τη φύση των επιθέσεων αυτών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πρώτες επιθέσεις ήταν εναντίον ατόμων που σχετίζονταν με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και οι οποίοι υπηρετούσαν στην Αβάνα.

Εκτός πάντως από τους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών θύματα έπεσαν και διπλωματικοί υπάλληλοι χωρίς κάποια ανάμιξη στο πεδίο συλλογής πληροφοριών.

Οι βλάβες που υπέστησαν τα θύματα των επιθέσεων αυτών ποικίλουν από μόνιμη απώλεια ακοής, έως προβλήματα στη μνήμη και αϋπνίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ