ΗΠΑ

Για πρώτη φορά από το 1970 ξεκινούν νέο πρόγραμμα «Apollo» οι Αμερικανοί - Ετοιμάζουν στρατιωτική βάση στο Φεγγάρι!

Οι ΗΠΑ με ένα νέο πρόγραμμα «Apollo» ετοιμάζονται να δημιουργήσουν βάση στην Σελήνη με στόχο την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη , αλλά πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι νέα ιδιότυπα πολεμικά σχέδια ετοιμάζονται στην Ουάσιγκτον .

Το πρόγραμμα εκτοξεύσεων σταμάτησε μετά από συγκεκριμένες αποστολές την δεκαετία του 1970 και έκτοτε έμεινε στάσιμο, τώρα όμως από ότι φαίνεται  η Σελήνη απέκτησε εκ νέου άλλη σημασία για τις υπερδυνάμεις, μιας και η Ρωσία αλλά και η Κίνα έχουν εκφράσει την θέληση τους για την απόκτηση βάσεων εκεί.  

https://youtu.be/nR10K-GZ9gs?t=4

«Θα επιστρέψουμε τους αστροναύτες της NASA στη Σελήνη όχι μόνο για να αφήσουμε πίσω τα ίχνη και τις σημαίες μας, αλλά για να χτίσουμε την βάση που  χρειαζόμαστε για να στείλουμε Αμερικανούς στον Άρη και ακόμα πέρα».

Αυτό δήλωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ θέλει η NASA να υλοποιήσει νέο πρόγραμμα  επανδρωμένων αποστολών  στην επιφάνεια του σεληνιακού τοπίου.

Ο αντιπρόεδρος τόνισε ξανά ότι όχι μόνο θα επιστρέψουν οι ΗΠΑ στο φεγγάρι, αλλά σχεδιάζουν να ταξιδέψουν πολύ πιο πέρα ​​από τον φυσικό μας δορυφόρο.

Κάτω από τα φτερά του διαστημικού λεωφορείου Discovery, ο αντιπρόεδρος Mike Pence ανακοίνωσε κατά την πρώτη συνάντηση του ανασυσταθέντος Εθνικού Συμβουλίου Διαστήματος ότι,  οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ωθήσουν τα όρια της ανθρώπινης εξερεύνησης του διαστήματος και της επιστροφής στη Σελήνη.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανέθεσε στη NASA να στείλει τους αστροναύτες πίσω στην επιφάνεια του σεληνιακού και να την καταστήσει μια "κοσμική στάση" για τα ανθρώπινα ταξίδια στον Άρη.

Ο Αντιπρόεδρος περιέγραψε την κίνηση ως «σκαλοπάτι» για μελλοντική εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος.

«Ο πρόεδρος μας έχει επιφορτιστεί με την σύσταση ειδικής επιτροπής με σκοπό την διατήρηση  συνεχής ανθρώπινης παρουσίας στο διάστημα», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος.

«Κερδίσαμε τον αγώνα για την κατάκτηση της Σελήνης πριν από μισό αιώνα και τώρα θα κερδίσουμε τον 21ο αιώνα στο διάστημα», δήλωσε ο ίδιος.

Σε απάντηση, ο επικεφαλής  της NASA, Robert Lightfoot, δήλωσε:

«Η NASA έχει σχεδιάσει  να αναπτύξει ένα σχέδιο για ένα καινοτόμο και βιώσιμο πρόγραμμα εξερεύνησης με εμπορικούς και διεθνείς εταίρους για να επιτρέψει την ανθρώπινη επέκταση σε όλο το Ηλιακό Σύστημα, επιστρέφοντας ανθρώπους στη Σελήνη για μακροχρόνια εξερεύνηση και αξιοποίηση, ακολουθούμενη από ανθρώπινες αποστολές στον Άρη και σε άλλους  πλανητικούς προορισμούς».

Όμως, η NASA δεν θα είναι η μόνη που έχει βάλει στόχο ταξίδια  στη Σελήνη και τον Άρη.

Η εταιρεία SpaceX του γνωστού  επιχειρηματία Elon Musk αναπτύσσει τα απαραίτητα μέσα για να φέρει την ανθρωπότητα στο φεγγάρι και πέρα ​​από αυτό.

https://youtu.be/e0G5MXxhQAw?t=1

«Εάν μπορέσουμε να σηκώσουμε το κόστος της μετακίνησης στον Άρη σε  ένα ισοδύναμο μιας μέσης τιμής κατοικίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία είναι περίπου 200.000 δολάρια, τότε νομίζω ότι η πιθανότητα δημιουργίας ενός αυτοσυντηρούμενου πολιτισμού στον πλανήτη αυτόν θα είναι πολύ υψηλή», δήλωσε ο Musk στο παρελθόν.

Η NASA εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο με  έναν τεράστιο νέο πύραυλο την τελευταία δεκαετία  με την ονομασία   (Space Launch System - SLS), αναπτύσσοντας επίσης ένα νέο διαστημικό σκάφος που ονομάζεται «Orion».

Αυτά τα οχήματα αναπτύχθηκαν ως μέρος άλλου σχεδίου του πρώην Αμερικανού προέδρου Μ. Ομπάμα για τον  Άρη.

Εκπρόσωποι από εταιρείες όπως οι : SpaceX,  Lockheed Martin και  Siera Nevada ανακοίνωσαν  ότι είναι έτοιμες να ξεκινήσουν μια νέα εποχή στις διαστημικές πτήσεις .

Μίλησαν επίσης για το νέο διαστημικό σκάφος και τις δυνατότητές του που θα βοηθήσουν μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη.

Υπενθυμίζουμε όμως ότι υπάρχουν  φόβοι ότι αποκρύβεται με ωραίες δηλώσεις  μια διαστημική σύγκρουση ανάμεσα στις τρεις υπερδυνάμεις, η οποία  αυξάνεται δραματικά μετά την ανακοίνωση από το Πεκίνο εδώ και καιρό  περί 30 + εκτοξεύσεων μόνο για το 2017, εν μέσω φόβων ότι προμηνύεται πόλεμος για την πρωτοκαθεδρία στο διάστημα .

https://youtu.be/U9ofPgD5Y-4?t=343

Διεθνείς εμπειρογνώμονες ασφάλειας έχουν προειδοποιήσει ότι οι Κινέζοι επιδιώκουν να αποκτήσουν πρόσβαση ελέγχου στον χώρο πάνω από την γη κατοχυρώνοντας την ηγεμονία τους με την επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος τους.

Πιστεύεται ότι στο εγγύς μέλλον η Κίνα θα ανταγωνίζονται πραγματικά τις δύο άλλες  υπερδυνάμεις Ρωσία και  ΗΠΑ, αλλάζοντας τον παγκόσμιο χάρτη .

Τρομακτικές είναι οι  προβλέψεις των μελλοντικών συγκρούσεων από  τον ανελέητο  ανταγωνισμό μεταξύ των υπερδυνάμεων για επικείμενες επιθέσεις από το διάστημα  στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν την κυριαρχία τους.

Τέτοιου είδους επιθέσεις  σε βασικούς στρατηγικούς στόχους από το διάστημα ενάντια σε οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να είναι καταστροφικές  για την υποδομή και τις εγκαταστάσεις .

https://youtu.be/nYRlYXA893w?t=242

Καταστρέφοντας την διαστημική υποδομή του κράτους-εχθρού θα μπορούσε να διακοπεί για παράδειγμα η ηλεκτροδότηση ολόκληρων περιοχών , και να τεθούν εκτός λειτουργίας   τηλεοράσεις, τηλέφωνα, GPS, ακόμη και συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε αεροπλάνα και  πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ