Πολιτική

«Βόμβα» Μαυρωτά: Το Ποτάμι δέχθηκε «συστάσεις» να μην ψηφίσει για να «πέσει» η κυβέρνηση (βίντεο)

Ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία στην οποία προέβη ο  βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς από το βήμα της Βουλής, λίγο πριν την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου.

Ο κ. Μαυρωτάς, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε πως το Ποτάμι δέχθηκε «συστάσεις» προκειμένου να αλλάξει τη στάση του σχετικά με το άρθρο 3 του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου και να το καταψηφίσει, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ζήτημα σχετικά με τη δεδηλωμένη και να πέσει η κυβέρνηση.

«Και επειδή γίναμε δέκτες κάποιων συστάσεων, γενικά, να μην ψηφίσουμε είτε άρθρα είτε όλο το νομοσχέδιο για να, εντός εισαγωγικών, πέσει η κυβέρνηση, δεν πέφτουν έτσι οι κυβερνήσεις, δε χάνεται έτσι η δεδηλωμένη, άμα δεν ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο. Θέλει πρόταση μομφής, κάτι το οποίο, πιστεύουμε ότι, ουσιαστικά, συσπειρώνει τη συμπολίτευση. Το να παραβιάσουμε τις αρχές μας και τις αξίες μας για μία τρύπα στο νερό, ουσιαστικά, δε θα το κάνουμε», κατήγγειλε ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Το «καρφί» του Γιώργου Μαυρωτά σε συνδυασμό με τη συμφωνία μεταξύ ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξης για συμπόρευση στην καταψήφιση διατάξεων που δεν στηρίζουν οι ΑΝΕΛ, επί της ουσίας «φωτογραφίζει» τα κέντρα από τα οποία ασκήθηκαν οι πιέσεις που κατήγγειλε.

Άλλωστε, η αλλαγή στάσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία τελικά ψήφισε «παρών» στο άρθρο 3, κρίνεται ιδιαιτέρως «βολική» για τις πολιτικές σκοπιμότητες της οποίες κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο κ. Μαυρωτάς.

Το σχετικό απόσπασμα:

https://youtu.be/olL5XB1V360

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ