Κοινωνία

Βίντεο - σοκ: 68χρονος «έβρασε» μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια τελετής! Προσπαθούσε να «εξαγνιστεί»

Θάνατος-σοκ στη Μαλαισία σε θρησκευτική τελετή. Ένας αυτοαποκαλούμενος «μαγικός άνθρωπος», ο 68χρονος Λιμ Μπα (Lim Ba) πέθανε κατά λάθος, όταν «έβρασε στον ατμό» μέσα ένα wok, καθώς προσπαθούσε να «καθαρίσει το σώμα και την ψυχή του».

Βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δείχνει τον Λιμ Μπα που ήταν γνωστός στη χώρα του ως Μαύρος σκύλος (Black Dog), να κάθεται οκλαδόν στη βάση ενός γιγαντιαίου μεταλλικού δοχείου, το οποίο στη συνέχεια τον σκεπάζει και τον κλείνει μέσα. Κάποιοι ανάβουν φωτιά και τοποθετούν το δοχείο πάνω στη φωτιά.

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες, μετά από τριάντα λεπτά ο 68χρονος αρχίζει να χτυπά μανιωδώς τα τοιχώματα του μεταλλικού δοχείου. Οι παριστάμενοι, όπως φαίνεται στο βίντεο, σπεύδουν να απομακρύνουν το δοχείο από τη φωτιά και βγάζουν από μέσα νεκρό τον Λιμ Μπα, ο οποίος είχε υποστεί μεγάλα εγκαύματα δεύτερου βαθμού και καρδιακή προσβολή. Όπως ειπώθηκε μετά, το καπάκι του δοχείου ήταν ανυψωμένο, καθώς φαίνεται ότι «έσκασε» λόγω του ατμού.
Δείτε το βίντεο

https://youtu.be/RTwCDSPTAYg

Το τραγικό περιστατικό συνέβη σε έναν κινέζικο ναό στο Suala Sanglang, ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό στη βόρεια Μαλαισία. Ο περίεργος θάνατος του 68χρονου έγινε κατά τη διάρκεια μίας διαδικασίας που αποκαλείται «Προσευχή του Εννέα Αυτοκράτορα Θεού (Nine Emperor God pray).

Ο 32χρονος γιος του Λιμ Μπα, Κανγκ Χουάι (Kang Huai) είπε στην εφημερίδα της Μαλαισίας «The Star» ότι ο πατέρας του εκτελούσε αυτή τη διαδικασία του «βρασίματος στον ατμό» για περισσότερο από δέκα χρόνια, παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του. Ο Κανγκ Χουάι δήλωσε επίσης ότι ο πατέρας του τοποθετούσε στο εσωτερικό του wok ρύζι, γλυκό καλαμπόκι και κουλουράκια για να βράσουν.

Η 37χρονη κόρη του νεκρού, Γουέι Λινγκ (Wei Ling) δήλωσε ότι νωρίτερα εκείνη τη μοιραία ημέρα ο πατέρας της είχε φάει μόνο γλυκοπατάτα και πράσινα μπισκότα φασολιών, «αλλά ήταν ο κανονικός του εαυτός και έβγαλε φωτογραφίες με τους πιστούς του». Πρόσθεσε πως το ρεκόρ του πατέρα της μέσα στο κάλυμμα ατμού ήταν 75 λεπτά.

Η εφημερίδα «The Star» της Μαλαισίας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ταοϊστικών Συλλόγων της Μαλαισίας Ταν Χόε Τσιόου (Tan Hoe Chioew), ο οποίος δήλωσε ότι τέτοιες τελετές ατμού δεν είναι πραγματικά μέρος των παραδοσιακών ταοϊστικών τελετουργιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...