Υγεία

Αφήστε τα αντικαταθλιπτικά! Το Λιβάνι έχει αποδεδειγμένα αντικαταθλιπτικές ιδιότητες χωρίς καμία παρενέργεια

Όλοι μας αγχωνόμαστε λιγάκι στην καθημερινότητά μας, ωστόσο αυτό που μετράει είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το άγχος, διότι το άγχος έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία μας σε βάθος χρόνου.

Τα αντικαταθλιπτικά και αγχολυτικά φάρμακα λειτουργούν για μια σύντομη χρονική περίοδο, αλλά προκαλούν αρκετά προβλήματα στην υγεία μας, όπως νευρικότητα, μειωμένη λίμπιντο, ναυτία, αύξηση βάρους και αϋπνία.

Για τους λόγους αυτούς οι άνθρωποι στρέφονται προς φυσικές λύσεις για να καταπολεμήσουν το άγχος και την κατάθλιψη, όπως γιόγκα, διαλογισμός και αφεψήματα!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ιερουσαλήμ, το λιβάνι, ένα παλαιό θυμίαμα, ενδεχομένως να έχει θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να καταπραΰνει μια ταραγμένη αύρα.

Πώς είπαμε ότι το λένε αυτό το θυμίαμα;

Το λιβάνι είναι αποξηραμένη ρητίνη του δέντρου βοσουελία (Boswellia) και κατάγεται από την περιοχή της Β.Α. Αφρικής, κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα.

Όσον αφορά τη φαρμακευτική του χρήση, το λιβάνι χρησιμοποιείται χιλιάδες χρόνια για την θεραπεία χρόνιων φλεγμονών, προστατεύει τα νεφρά και το ήπαρ από ασθένειες και βλάβες και ανακουφίζει από τον πόνο. Έχει επίσης και αντικαρκινικές και χημειοπροστατευτικές ιδιότητες και μάλιστα λέγεται ότι αναστρέφει τη μετάσταση του καρκίνου του μαστού στον εγκέφαλο.

Και δεν είναι μόνο αυτά! Το λιβάνι έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί τις διαύλους ιόντων του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να ανακουφίζει από το άγχος και την κατάθλιψη.

Το λιβάνι περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται οξική ουσία και επιδρά σε μια πρωτεΐνη του εγκεφάλου, γνωστή ως TRPV3. Αυτή η πρωτεΐνη επιδρά στην ιδιότητα του σώματος να αντιλαμβάνεται τη ζέστη πάνω στο δέρμα. Αυτή η ιδιότητα εξηγεί και την ικανότητά της να εξισορροπεί τα συναισθήματα και να χαλαρώνει το μυαλό.

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του λιβανιού βοηθούν στην εξισορρόπηση της φλεγμονής που προκαλεί το χρόνιο στρες, το οποίο συνδέεται με την κατάθλιψη και άλλες καταστάσεις διαταραχής διάθεσης.

Πώς να χρησιμοποιούμε το λιβάνι για να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας!

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι συγκεκριμένες μυρωδιές πολλές φορές σας φτιάχνουν τη διάθεση μέσα σε μια στιγμή και ο λόγος είναι απλός: οι μυρωδιές διεγείρουν τον οσφρητικό βολβό σας και αυτό το ερέθισμα μεταδίδεται από τη μύτη στον εγκέφαλο.

Ο βολβός συνδέεται άμεσα με τον τρόπο αυτό με την αμυγδαλή και τον ιππόκαμπο, τα κέντρα των συναισθημάτων και των αναμνήσεων. Η αίσθηση της όσφρησης είναι η μοναδική αίσθηση που συνδέεται άμεσα με αυτά τα συστήματα.

Οπότε, καταλαβαίνουμε ότι ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε το λιβάνι είναι να το προσθέσουμε σε έναν διαχυτή αρώματος.

Εάν λαμβάνετε ψυχοδραστικά φάρμακα ή άλλα βαριά φάρμακα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε το λιβάνι.

Επιπλέον, η ρητίνη βοηθά στον πυρετό, την υπέρταση, τον βήχα, ακόμη και τη ναυτία. Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε λάδι από λιβάνι στην βεράντα σας για να απομακρύνετε κουνούπια κι άλλα έντομα!

Παράλληλα, ειδικοί ερευνητές εξετάζουν τη λειτουργία του λιβανιού με σκοπό να ανακαλύψουν κι άλλες εφαρμογές του θυμιάματος αυτού στη σύγχρονη ιατρική.

Από η στιγμή που η κατάθλιψη είναι η νούμερο ένα αιτία για τη δυστυχία των ανθρώπων, ειδικότερα σε ένα εύρος ηλικίας 15-44 ετών στο δυτικό κόσμο, το λιβάνι μπορεί να είναι μια ελπιδοφόρα εναλλακτική έναντι των αντικαταθλιπτικών για τον πληθυσμό που υποφέρουν από κατάθλιψη, χρόνιο στρες και άγχος.

share24.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...