Ιστορία

Αυτό το ελληνικό όνομα είναι το πιο δημοφιλές στον κόσμο

Όλα ξεκίνησαν πριν από χιλιάδες χρόνια, στην Αρχαία Ελλάδα. Ο μύθος θέλει τη θεά Αθηνά να ζητά από τους Έλληνες την ανέγερση μίας πόλης προς τιμήν της.

Επιλέγει το Λεκανοπέδιο της Αττικής ως τον τόπο που θα γεννιόταν η Αθήνα, το μέρος που καθόρισε τον ρου της παγκόσμιας ιστορίας και που θα αποτελούσε το λίκνο της Δημοκρατίας και του ελεύθερου πνεύματος.

Η Αθηνά, η θεά της Σοφίας, χιλιάδες χρόνια μετά, τυγχάνει μίας ακόμη αναγνώρισης, αυτή τη φορά σε παγκόσμια κλίμακα. Το ελληνικό όνομα Σοφία, είναι το πιο δημοφιλές γυναικείο όνομα στον κόσμο, κατακτώντας την κορυφή σε οκτώ μεγάλες χώρες, ενώ βρίσκεται στην πρώτη τριάδα της σχετικής λίστας σε άλλες 20.

Τα δείγματα συγκεντρώθηκαν από ληξιαρχεία 49 χωρών και είναι ενδεικτικά της επιρροής που εξακολουθεί να έχει ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός στον κόσμο. Η σοφία, που συνεπάγεται τη γνώση και την ορθή σκέψη με ανάλυση στοιχείων πάνω σε ρεαλιστικά δεδομένα, έγινε όνομα, προκειμένου να τιμήσει τη βασική ιδιότητα της αρχαίας ελληνικής θεάς, της Αθηνάς, η οποία έδωσε το όνομά της στην πιο διάσημη, αναγνωρίσιμη και θαυμαστή πόλη στον πλανήτη. Τη σημερινή πρωτεύουσα της Ελλάδας, Αθήνα.

Το όνομα Σοφία αποτελεί την πιο δημοφιλή επιλογή των γονιών για τα κορίτσια τους στο Μεξικό, τη Ρωσία, την Αργεντινή, την Ιταλία, την Ελβετία, την Εσθονία, τη Σλοβακία και τη Χιλή. Σε άλλες 20 χώρες, ανάμεσά τους και οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι... Σοφίες βρίσκονται μέσα στην πρώτη τριάδα των επιλογών που κάνουν οι γονείς.
«Είναι θαυμαστό, το πώς άτομα από διαφορετικές χώρες, με διαφορετικές κουλτούρες και παραστάσεις και με διαφορετική ιστορία, επιλέγουν το όνομα Σοφία, το οποίο προφέρεται το ίδιο σε όλες τις γλώσσες», τόνισε η ερευνήτρια Λάουρα Γουότενμπεργκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...