Περιβάλλον

Αυτός ο ελέφαντας βλέπει από μακρυά τον εκπαιδευτή του να δέχεται επίθεση -Δείτε την άμεση αντίδρασή του (βίντεο)


Αυτό το βίντεο από την Ταϊλάνδη αποδεικνύει πόσο έξυπνα και συμπονετικά ζώα είναι οι ελέφαντες. Δείτε τι έκανε για να προστατεύσει τον άνθρωπο που τον φροντίζει.

Οι ελέφαντες είναι ανάμεσα στα πιο έξυπνα είδη ζώων που περπατούν στην επιφάνεια της Γης. Είναι περίπλοκα και κοινωνικά θηλαστικά που ζουν σε στενές οικογενειακές ομάδες.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο ελέφαντας δεν ξεχνά ποτέ, χάρη στην απίστευτη μνήμη του, αλλά μπορεί να κάνει τόσα πολλά. Κλαίει, παίζει, γελάει, έχει αίσθηση του εαυτού του, και εκφράζει λύπη και συμπόνια. Όταν πεθαίνει ένας ελέφαντας από την ομάδα, όλοι θρηνούν την απώλεια.

Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι θρηνούν όταν ένας κοντινός άνθρωπος ή φροντιστής πεθαίνει, όπως στην περίπτωση του Laurence Anthony που πέθανε το 2012. Ο Anthony ήταν γνωστός για την ικανότητα του να ηρεμεί και να συμμορφώνει τους βίαιους, πληγωμένους ελέφαντες οι οποίοι αντιμετωπίζονταν σαν παράσιτα στη Νότιο Αφρική. Δείχνοντας τους ενδιαφέρον, και ζώντας μαζί τους κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, έσωζε από βέβαιο θάνατο τα ζώα αυτά που βρισκόταν εκτός ελέγχου.

Λίγο μετά το θάνατο του, δύο ξεχωριστές ομάδες ελεφάντων έκαναν ένα πολύ μακρινό ταξίδι διάρκειας 12 ωρών στο σπίτι του. Εμφανίστηκαν και έμεινα για δύο μέρες για να τιμήσουν τον άντρα που τους αγάπησε και τους έσωσε πριν επιστρέψουν. Κάπως, η καρδιά ή το μυαλό τους αισθάνθηκε την απώλεια του φίλου τους και θέλησαν να πουν αντίο.

Ο στενός και σιωπηλός δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ ανθρώπου και ελέφαντα φαίνεται στο βίντεο. Βλέπουμε μια ελεφαντίνα με το όνομα Thongsri η οποία ζει στην Ταϊλάνδη με τον εκπαιδευτή της. Νοιάζεται πολύ για το φίλο της και όταν παρατηρεί ότι του επιτίθεται κάποιος άλλος, τρέχει να τον υπερασπιστεί. Δεν έχει σημασία αν ο εκπαιδευτής και ο άλλος πάλευαν στα ψέματα, αυτό που είδε εκείνη ήταν κάποιος ο οποίος ενδεχομένως να πλήγωνε το φίλο της.

Ο άλλος άντρας έτρεξε αμέσως όταν είδε την Thongsri να έρχεται προς το μέρος του. Μετά κούνησε τα αυτιά της αγριεμένη και κάθισε να φυλάξει τον εκπαιδευτή ενώ μπουσουλούσε στο έδαφος. Κανείς λογικός άνθρωπος δε θα συνέχιζε να προσπαθεί να βλάψει το φίλο της, αλλιώς θα τον ποδοπατούσε στη στιγμή!

Είναι ακόμα μια απόδειξη του πόσο απίστευτα, ευαίσθητα και ξεχωριστά ζώα είναι οι ελέφαντες.

O υπερπροστατευτικός ελέφαντας – Δείτε πως έσωσε έναν άνθρωπο που κινδύνευε:

perierga.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ