Αρχείο

Αυτά είναι τα «σχολικά βιβλία» του ISIS, με τα οποία εκπαιδεύει τη νέα γενιά τζιχαντιστών [εικόνες]

Συστηματική πλύση εγκεφάλου στα μικρά παιδιά κάνουν οι ισλαμιστές εξτρεμιστές του ISIS προκειμένου να εκπαιδεύσουν τη νέα γενιά τζιχαντιστών, όπως προκύπτει από «σχολικά βιβλία», τα οποία βρέθηκαν στην τελευταία πόλη, που είχαν μέχρι πρότινος υπό τον έλεγχό τους.

Τα βιβλία με τις ασκήσεις γραφής και γραμματικής παρουσιάζουν, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, την ιδανική κατά τη τζιχαντιστική ιδεολογία οικογένεια εμφανίζοντας τον πατέρα ως γενειοφόρο τζιχαντιστή με τουρμπάνι στο κεφάλι να κραδαίνει ένα Καλάσνικοφ και να είναι ζωσμένος με φυσεκλίκια και τη μητέρα με μπούρκα.

Τα πρόσωπα στο σκίτσο είναι κενά, καθώς η τρομοκρατική οργάνωση θεωρεί ειδωλολατρία την απεικόνιση προσώπων.

Το συνοδευτικό κείμενο αναφέρει: «Ο πατέρας μου με αγαπά κι εγώ των αγαπώ. Αγαπώ την μητέρα μου και τους αδελφούς μου». Λόγος για αδελφές δεν γίνεται, γιατί το «Ισλαμικό Κράτος» απαξιώνει τις νεαρές γυναίκες.

Το πιο τρομακτικό από τα βιβλία που εντόπισαν άνδρες της ιρακινής πολιτοφυλακής Χασντ αλ Σαάμπι στα ερείπια ενός σχολείου στα περίχωρα της πόλης Χαουίτζα ήταν ένα εγχειρίδιο για 11χρονους με τον τίτλο «Διαβάζω, Κατανοώ και Εφαρμόζω».

Στο εξώφυλλο φιγουράρει ένα αγόρι μ’ ένα καλάσνικοφ, ενώ στη σελίδα 7 διαβάζει κανείς τις τρεις βασικές εντολές που πρέπει να εφαρμόζουν οι μαθητές του «χαλιφάτου»: να προσεύχονται τις ενδεδειγμένες ώρες, να σέβονται τους γονείς τους και να κάνουν ιερό πόλεμο (τζιχάντ) στο όνομα του Αλλάχ.

Στις συνοδευτικές εικόνες διακρίνεται ένα αγόρι με περιβολή τζιχαντιστή να σημαδεύει με το όπλο, να ακούει τις συμβουλές ενός ηλικιωμένου και να προσεύχεται μαζί με δύο άλλα παιδιά.
Στο βιβλίο εξυμνούνται τα «κατορθώματα» «ηρώων του χαλιφάτου», όπως ένας μασκοφόρος Ιρακινός ονόματι Αμπντουλάχ αλ Ανσάρι, που θυμίζει έντονα στη φωτογραφία τον δήμιο του ISIS, Tζιχάντι Τζον.

Αλλά δεν λείπουν και οδηγίες για το σωστό καθαρισμό των δοντιών (όχι με οδοντόβουρτσα, αλλά με το μάσημα του κλαδιού ενός συγκεκριμένου δέντρου – μια παραδοσιακή μέθοδος στον αραβικό κόσμο) και συστάσεις για τους κινδύνους της παχυσαρκίας που περιγράφεται ως απόρροια της νωθρότητας, της λαιμαργίας και της οκνηρίας.

Τα προπαγανδιστικά σχολικά εγχειρίδια του ISIS, λένε εκπρόσωποι της πολιτοφυλακής που τα βρήκε, θα χρησιμεύσουν για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η τρομοκρατική οργάνωση κάνει πλύση εγκεφάλου στα μέλη της και ειδικά στα παιδιά και για την αποριζοσπαστικοποίηση της ιρακινής νεολαίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ