Ρωσία

Αποσυμπίεση υπέστη το διαστημόπλοιο Soyuz MS-02 κατά την προσγείωση (βίντεο)

Η αποσυμπίεση που υπέστη το διαστημόπλοιο Soyuz MS-02 κατά την προσγείωση του στις 10 Απριλίου, στο οποίο βρίσκονταν τρεις κοσμοναύτες δεν επηρέασε τις ζωτικές λειτουργίες του πληρώματος, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο επικεφαλής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας (Roskosmos) Ίγκορ Καμαρόφ.

Η δήλωση αυτή του Ρώσου αξιωματούχου έγινε μετά τις δηλώσεις του αμερικανού αστροναύτη Τόμας Στάφορντ, σύμφωνα με τις οποίες κατά την επιστροφή του διαστημοπλοίου Soyuz MS-02 στη Γη το διαστημόπλοιο υπέστη αποσυμπίεση.

«Ήδη όταν το διαστημόπλοιο εισήλθε στην ατμόσφαιρα, στο στάδιο που άνοιξε το αλεξίπτωτο παρουσιάσθηκε μια βλάβη. Αυτό συνέβη στις 10 Απριλίου. Όλα αυτά συνέβησαν στην ατμόσφαιρα και δεν είχαν καμία επίδραση στο πλήρωμα του διαστημοπλοίου», δήλωσε ο Καμαρόφ.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της Roskosmos οι αστροναύτες φορούσαν τις στολές τους που είναι ερμητικές και δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα.

Η Roskosmos ανέφερε ότι το συγκεκριμένο συμβάν διερεύνησε επιτροπή, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν μάλλον τυχαίο και πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν μελλοντικά παρόμοια συμβάντα.

Ο Καμαρόφ δήλωσε επίσης ότι «η βλάβη αυτή με το αλεξίπτωτο ερευνήθηκε από κοινού με την NASA και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκαν επιτυχείς προσγειώσεις και εκτοξεύσεις», και πως μετά από αυτό δεν υπήρξαν οποιεσδήποτε παρατηρήσεις εκ μέρους της NASA.

Η προσγείωση του μεταγωγικού επανδρωμένου διαστημοπλοίου Souoyz MC-02 στο οποίο επέβαιναν οι κοσμοναύτες Σεργκέι Ρίζικοφ και Αντρέι Μπρισένκο, και ο αμερικανός αστροναύτης Ρόμπερτ Σέιν Κίμπροου, έγινε στο Καζαχστάν στις 10 Απριλίου.

https://youtu.be/hFgV2KW3crw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ