Κοινωνία

Αντί να στρίψει έφυγε ευθεία με 200 χλμ/ώρα! (βίντεο)

Ένα Audi RS3 αντί να στρίψει σε στροφή 90º, έφυγε ευθεία σε μια φαινομενική απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά ευτυχώς ο οδηγός δεν έπαθε τίποτα.

Tα αυτοκίνητα επιδόσεων μπορεί να έχουν διανύσει πολύ δρόμο κατά τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά καμία τεχνική εφαρμογή ασφαλείας δεν μπορεί να σώσει έναν οδηγό από τον εαυτό του.

Συχνά, τα συστήματα infotainment προειδοποιούν τους οδηγούς να ελέγχουν το περιβάλλον τους με μονοψήφια ταχύτητα. Έτσι κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα έχει στο κοντέρ τριψήφιο νούμερο και δεν θα το κάνει από μόνος του και χωρίς προειδοποίηση; Δυστυχώς, αυτή η αρχή δεν επαληθεύτηκε στην περίπτωσή μας, καθώς ο οδηγός του Audi RS3 που βλέπετε μόνο αυτό δεν έκανε.

Όπως θα δείτε στο video, ο οδηγός του γερμανικού hot hatch φτάνοντας στην ορθή γωνία δεν πετάρισε ούτε βλέφαρο, συνεχίζοντας ακάθεκτος την ευθεία κούρσα του. Εξάλλου, η ταχύτητα της προσέγγισης ήταν τέτοιαπου και να έστριβε το τιμόνι αυτό δεν θα είχε αποτέλεσμα. Και μην αρχίσετε τώρα για την υποστροφικήδιαγωγή του Audi RS3, διότι εδώ μιλάμε για ταχύτητα που σε αυτή τη στροφή δεν θα μπορούσε να την κουμαντάρει ούτε μονοθέσιο F1.

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ότι αυτός ο τύπος ήταν απλώς γκαζώνει με το RS3 στους δημόσιους δρόμους και ο τρόπος με τον οποίο περνά από την εν λόγω διασταύρωση προκαλεί… εγκεφαλικό -το «STOP»;

Ωστόσο, το μέρος όπου πηγαίνει τέζα δεν είναι άλλο από το Circuit de Chimay. Και δεν είναι τυχαίο ότι η βελγική πίστα, μήκους 10,4 km που χρησιμοποιήθηκε από το 1929 μέχρι το 1972 (για Formula 1 μέχρι το 1954) για το Grand Prix des Frontières, τελικά καταργήθηκε για λόγους ασφαλείας. Οπότε η σουρεαλιστική «έβγα» αποκτά ένα νόημα.
Πάντως τα συστήματα παθητικής ασφαλείας της προηγούμενης γενιάς του Audi RS3 έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους, με τον οδηγό να επιβιώνει στα 200 km/h και έπρεπε να παίξει το ρόλο του μάρτυρα για να τον πιστέψουμε.

https://youtu.be/ethxojNDEs0

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ