Κοινωνία

Έξι καλά κρυμμένα μηνύματα στα πιο φανερά μέρη

Μηνύματα που οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουν ότι κρύβονται εκεί, γιατί ποτέ δεν έχουμε κοιτάξει ή ακούσει λίγο πιο προσεκτικά, αλλά αυτά είναι εκεί και περιμένουν από εμάς να τα ανακαλύψουμε

Από τους Μπιτλς, στους Σίμσονς και τη Μόνα Λίζα, τα καλά κρυμμένα μηνύματα σε μερικά από τα πιο φανερά μέρη, που κάποιοι κατάφεραν να τα διαβάσουν και να τα ακούσουν κάποιοι αγνοούν μέχρι και σήμερα την ύπαρξή τους.

Το χαρτονόμισμα των 50 ρουπιών

Στο χαρτονόμισμα των 50 ρουπιών, που κυκλοφορούσε από το 1968 μέχρι το 1973 στις Σεϊχέλες, αναγραφόταν σε ένα όχι και τόσο κρυφό σημείο η λέξη σεξ.

Ωστόσο, ήταν λίγοι αυτοί που είχαν ανακαλύψει το κρυφό μήνυμα του χαρτονομίσματος. Η λέξη σχηματίζεται από τους τρεις φοίνικες που βρίσκονται πίσω από το πρόσωπο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το συγκεκριμένο νόμισμα είναι συλλεκτικό και αναμένεται να βγει στο σφυρί τον προσεχή Οκτώβριο.

Το πορτραίτο της Μόνα Λίζα

Ενώ όλοι ασχολούνται με το τι κρύβει το αινιγματικό χαμόγελο της Τζοκόντα, κανείς δεν είχε παρατηρήσει μέχρι πρότινος τι κρύβεται στα μάτια της.

Το 2010 ένα Ιταλός ερευνητής τέχνης υποστήριξε ότι καθώς ερευνούσε το έργο σε υψηλή ανάλυση, διεισδύοντας σε κάθε πινελιά, ανακάλυψε ότι στο δεξί μάτι της Τζοκόντα αναγράφονταν τα αρχικά Λ.Β, ενώ στο αριστερό εντοπίζονται αποκρυπτογραφημένα σύμβολα.

Οι Μπιτλς

Οι Μπιτλς φαίνεται να κυκλοφόρησαν ένα καλά κρυμμένο μήνυμα που λίγοι ήταν σε θέση αν αντιληφθούν.

Το μήνυμα είναι ηχογραφημένο ανάποδα σε ένα από τα κομμάτια που κυκλοφόρησαν το 1995, κάτω από το συγκεκριμένο τραγούδι φαίνεται να είναι ένα που ηχογράφησε το 1977 ο Τζον Λένον, το Free as a Bird. Το τραγούδι κυκλοφόρησε 15 χρόνια μετά το θάνατό του, ενώ στο τέλος ακούγεται ο Λένον να αναφέρει «Βγήκε καλό ξανά».

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών

Όταν ο Σίμπα είχε ξαπλώσει στην άκρη του βράχου, στον Βασιλιά των Λιονταριών, στον ουρανό τα άστρα σχημάτιζαν τη λέξη σεξ, μπορεί οι μικροί θεατές να μην παρατήρησαν ποτέ το μήνυμα, ωστόσο δεν πέρασε απαρατήρητο στους γονείς τους.

Η εταιρία που κυκλοφόρησε την ταινία είχε υποστηρίζει ότι η ομάδα που είχαν αναλάβει τα special effects ήθελε να αφήσει τη σφραγίδα της SFX στην ταινία και δεν ήθελαν να γράψουν «σεξ».

Το Μουσείο του Λονδίνου

Το Μουσείο του Λονδίνου έχει ένα από τα ωραιότερα λογότυπα, κυρίως για το συμβολισμό του. Το πολύχρωμο λογότυπο δείχνει την γεωγραφική θέση της πρωτεύουσας της Αγγλίας και την αλλαγή της στο πέρασμα του χρόνου, ενώ με μια μικρή κουκκίδα απεικονίζεται η τοποθεσία του μουσείου.

Οι Σίμσονς

Στην δημοφιλέστερη σειρά κινουμένων σχεδίων τους θρυλικούς Σίμσονς, όταν μια υπάλληλος περνά από το ταμείο τη Μάγκι, αναγράφεται η τιμή 847.63 δολάρια.

Το νούμερο δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς με στατιστική έρευνα το μηνιαίο κόστος για τη διατροφή ενός παιδιού το 1989 στις ΗΠΑ άγγιζε το συγκεκριμένο ποσό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...