Προσευχή για τον καθαρισμό της οικίας σας από αρνητικές δυνάμεις και επιθέσεις μαγείας

Δημοσίευση: 17 Οκτωβρίου 2017, 12:06 μμ

Για να καθαρίσετε τον χώρο σας από κάθε αρνητική ενέργεια από μαγεία ή επιθέσεις του κακού και να επαναφέρετε την αρμονία και ευτυχία στην ζωή σας, να διαβάζετε αυτήν την προσευχή ,σταυρώνοντας με το δεξί σας χέρι και κρατώντας έναν σταυρό, τον χώρο σας , αφού έχετε θυμιάσει πρώτα.

«Πάντα όσα εάν αιτήσητε εν τη προσευχή πιστεύοντες λήψεσθε»(Ματθ.ΚΑ’22)

Προς Σε Κύριε Ιησού Χριστέ, τον πανταχού Παρόντα και τα πάντα πληρούντα Άπειρο, Πανάγαθο Θεό, τον Ενανθρωπισθέντα επί της γης δια την σωτηρίαν του Ανθρώπου, τον οποίον έπλασες κατ’ Εικόνα και Ομοίωσή Σου, τον εκουσίως Σταυρωθέντα δια την ανάπλαση και Ανάσταση του πεπτοκώτος Δημιουργήματός Σου, τον Διδάσκαλο της Οικουμένης, τον Γλυκύτατο Ιησού, όστις εθυσιάσθη δια την ανύψωση και Χριστοποίηση του Ανθρώπου, αποτείνομαι την ώρα αυτή με απέραντο Σεβασμό και Αγάπη και Λατρεία και παρακαλώ Σε Κύριε εισάκουσε τη δέησή μου αυτή και ένωσέ με μαζί Σου και επίτρεψε μου να λάβω ενίσχυση και δύναμη εκ της Δύναμής Σου και Χάρη εκ της Χάριτός Σου και επίτρεψε μου να κάνω χρήση του εις τη δεξιά μου Σταυρού της Θυσίας Σου, τον οποίο μετά σεβασμού και πίστης φέρω.

Ακόμη Σε παρακαλώ ο λόγος μου ας λάβει ισχύ και δύναμη εκ Σου και ας ενεργηθεί εν τη Δυνάμει Σου και ας μη επιστρέψει κενός.

Εν τω Ονόματί Σου Κύριε Ιησού Χριστέ και δια της Χάριτος του Σταυρού Σου σταυρώνω το χώρο τούτο της οικίας μου και κάθε ενυπάρχουσα ενέργεια προερχόμενη είτε εκ βασκανίας η μαγγανίας η ζηλοτυπίας η καταλαλιάς η κατάρας η οιασδήποτε άλλης αιτίας μη προερχομένης εκ του Νόμου της Αγάπης Σου, αποσυνθέτω, διαλύω, και διασκορπίζω αυτή μακράν του οίκου μου, παρ’ οιουδήποτε κι αν εξεπορεύθη είτε ζώντος εν σαρκί πνεύματος η εν τω αϋλω χώρο ευρισκομένω, οιασδήποτε ισχύος η έντασης, η σύνθεσης και αν είναι, είτε προήλθε και εξεπορεύθη εκ λόγων η σκέψεων η συναισθημάτων μη αγαθών, ως επίσης διαλύω και αποσυνθέτω κάθε σχηματισθείσα άβιο εικόνα εν τω χώρω τούτω η εν τη διανοία μου η εν τη σκέψη μου με σκοπό να με εκφοβίσει η να με παραπλανήσει και να με απομακρύνει από κοντά Σου.


Ακόμη σφραγίζω τον οίκο μου δια της Δύναμης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού Σου και εν τω Ονόματί Σου και όλες τις εισόδους και εξόδους αυτού και απαγορεύω την είσοδο εντός του χώρου τούτου εις παν πνεύμα, όπερ δεν Σε αναγνωρίζει και δεν Σε προσκυνά ως ΘΕΟΝ φανερωθέντα εν σαρκί, Σταυρωθέντα και Αναστάντα, ως εγώ σε προσκυνώ ευχαριστών Σε δια την Χάρην και την Προστασίαν Σου.

Κύριε, πάσα τυχόν δρώσα πνευματική αρνητική υπόσταση εν τω χώρω της οικίας μου Σταυρώνω και δια της Δύναμης του Ζωοποιού Σου Σταυρού και εν τω Ονόματί Σου καθηλώνω και τους αφαιρώ κάθε δύναμη και εξουσία, την οποία τυχόν έχουν και δια των Αρχαγγέλων Σου Μιχαήλ και Γαβριήλ και των Αγγέλων αυτών τους παραδίδω εις την Δικαιοσύνη Σου Κύριε, ίνα δώσουν λόγο των πράξεων τους και παρακαλώ Σε Κύριε ίνα θέσεις φρουρά εξ Αγγελικών Σου Δυνάμεων εν τω χώρω τούτο, ίνα επιστατούντες φρουρούσι τον οίκο τούτο, τους εν αυτώ οικούντες και τους εν αυτώ εισερχομένους. Αμήν.

Πάντα ταύτα Κύριε, όσα ετέλεσα εν τω Ονόματί Σου, παρακαλώ Σε επισφράγησε δια της Δεξιάς Σου. Ευχαριστώ. Αμήν.

Πηγή : panagiamegalohari

 • Hans Kastorp

  Η ευχή αυτή περιέχει αιρετίζοντα στοιχεία και ασφαλώς δεν είναι στο πνεύμα των ορθόδοξων προσευχών. Ομοιάζει αν όχι με παπικού τύπου ευχή (οι στομφώδεις ρηματικοί τύποι σε α’ ενικό), σίγουρα με νεοεποχίτικη απόπειρα αποκρυφιστικού τύπου κι ας αναφέρεται το όνομα του Χριστού. Τελικά είναι βλάσφημη γιατί «αναγκάζει» τον Χριστό να υπακούσει λες και είναι δύναμη απρόσωπη και χειραγωγήσιμη.
  Ευχές διαβάζουν οι ιερείς, οι έχοντες την χειροτονία η οποία είναι εκ Θεού. Προσευχές διαβάζουν όλοι, αλλά για τη σωτηρία τους, τη μετάνοιά τους και την κατά Χριστόν πολιτεία τους εντός της ημέρας.
  Παντελώς αδόκιμη και ύποπτη ευχή, έξω από κάθε εκκλησιαστική εμπειρία.
  Αν θέλετε να ασφαλίσετε τα σπίτια σας, να φωνάζετε παπά να κάνει αγιασμό. Μη βρίζετε, να ανάβετε το καντηλάκι μπροστά από την εικόνα του Κυρίου, να διαβάζετε το Ευαγγέλιο, να νηστεύετε Τετάρτη κ Παρασκευή, να είστε ταπεινοί, περιορίστε την TV και να προσεύχεστε καθημερινά από το βιβλίο που λέγεται Ωρολόγιο. Συνήθως οι ευλαβείς χριστιανοί λένε την ακολουθία του Αποδείπνου. Όσοι επιθυμούν λένε και τους Χαιρετισμούς στην Παναγία. Μακριά από ξεματιάσματα του πρωτότοκου, του παππού και τα όμοια. Να πηγαίνετε στην Εκκλησία, να εξομολογείσθε, να κοινωνάτε και να βοηθάτε τους έχοντες ανάγκη.
  Ντροπή στο site που παίζει σε διάφορα ταμπλώ και ξεγελάει τον κόσμο για κλικάκια.

  • «Ευχές διαβάζουν οι ιερείς, οι έχοντες την χειροτονία η οποία είναι εκ Θεού. Προσευχές διαβάζουν όλοι, αλλά για τη σωτηρία τους, τη μετάνοιά τους και την κατά Χριστόν πολιτεία τους εντός της ημέρας΄’.

   Αδερφε μπορεις σε παρακαλω να μου πεις που αναφερει το παραπανω που εγραψες ο Χριστος στο Ευαγγελιο ; Σε ευχαριστω. Δεν θελω αναφορες απο τους Αγιους Πατερες κ.τ.λ. Θελω αναφορα απο την ιδια την πηγη τον Κυριο μας και Θεο μας Ιησου Χριστο. Σε ευχαριστω.

   » Συνήθως οι ευλαβείς χριστιανοί λένε την ακολουθία του Αποδείπνου «.

   Επιτρεψε μου σε παρακαλω. Οι ευλαβεις Χριστιανοι βοηθανε τον συναναθρωπο τους και τον συν-πονανε και δεν τον βλεπουν σαν ξενο. Το να διαβασεις ειναι ευκολο. Απο εργα πως παμε ομως ;

   Στα αλλα πανω κατω συμφωνω αλλα να θυμασαι αδερφε μου κατι το πολυ σημαντικο σε οτι εχει να κανει με την προσευχη….Μια προσευχη ( προς- ευχην ) μας εδωσε ο Κυριος. Το Πατερ Ημων. Λεγωντας αυτο, νομιζω οτι θα πρεπει να αντιληφθουμε οτι ο Χριστος μας εδωσε οτι ακριβως χρειαζωμαστε να ευχωμαστε. Κοινως μερικες φορες και με ολο το συμπαθειο τα πολλα λογια ειναι φτωχεια, ενω τα πολλα εργα ειναι καλοσυνη που διδασκουν Σοφια ;) Να σαι καλα !

   Υ.Γ. Με σεβασμο γραφω τα παραπανω και δεν τρολαρω, ουτε ειρωνευωμαι ;)))

   • Hans Kastorp

    Περί ευχών και προσευχών ο λόγος -με αφορμή τα παραπλανητικά του άρθρου- και όχι περί καλών έργων αν και στο τέλος αναφέρεται κι αυτό. Ο σκοπός της παρέμβασής μου δεν είναι να συντάξω δοκίμιο.
    Το «συνήθως οι ευλαβείς χριστιανοί κτλ» αφορά τον πνευματικό τους βίο κατ’οίκον και ειδικά στο θέμα της προσευχής. Να μην διαβάζουν τυχαία κείμενα δηλαδή, όπως το παραπάνω -αυτό είναι το νόημα της πρότασης, χωρίς να επεκτείνεται στο τί πράττουν-. Απλό δεν είναι; Όταν ο λόγος στρέφεται γύρω από θέματα σωστής διατροφής, είναι άκαιρο να μιλήσεις για σωματική άσκηση.
    Σχετικά με το «πού λέει ο Χριστός» για την προσευχή, ευχαρίστως να ανοίξω συζήτηση μαζί σου, αρκεί να μου ξεκαθαρίσεις αν δέχεσαι την ιερωσύνη γενικά και των ορθοδόξων ιερέων ειδικά. Κοντολογίς αν είσαι ορθόδοξος ή όχι, διότι η παρέμβασή μου απευθύνεται στον ορθόδοξο αναγνώστη που θεωρεί την άνω ευχή έγκυρη και όχι σε όσους εκ προοιμίου αρνούνται την ορθόδοξη πίστη.

    • Αδερφε μου μιλας σαν δικηγορος. Εγω σου μιλησα απλα και σαν ανθρωπος. Οπως μιλησε ο Χριστος. Ειμαι Ελληνορθοδοξος χριστιανος και ακολουθω το Πατρωο Ημερολογιο εαν ειναι αυτο που ρωτας. Εγω ομως αλλα σε ρωτησα και απαντηση δεν πηρα . Επι της ουσιας αναφερωμαι και οχι επι του τι λεει ο καθενας απο εμας. Κανενας δεν μπορει να αμφισβιτησει τα ιστορικα στοιχεια του Ευαγγελιου. Εγω λοιπον σαν ανθρωπος, σε ρωτησα βασει στοιχειων. Να το επαναλαβω εαν μου επιτρεπεις. Που μιλαει ο ιδιος ο Κυριος Ιησους Χριστος Υιος Θεου Σωτηρος και μας λεει τροπους με τους οποιους θα προσευχωμαστε πλην του ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ και τροπους με τους οποιους θα εχουμε δογμα; Αυτο ρωτησα. Δεν μου φταιει η Εκκλησια, ουτε ακομα και το δογμα που σε πολλους φταιει ουτε φυσικα τα μυστηρια της Εκκλησιας δεν μου φταινε. Αλλο Εκκλησια ομως και αλλο ειναι το εργο. Ειναι δυο διαφορετικα πραγματα. Χριστιανοι υπαρχουν πολλοι. Αλλοι ειναι Ορθοδοξοι και καλουν αλλους Αιρετικους. Την ιδια στιγμη βεβαια υπαρχει καποιος » αιρετικος » ο οποιος χανει το κεφαλι του στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ απο καποιον φανατικο Μουσουλαμονο για την πιστη του στον Χριστο. Αυτα τα γεγονοτα πρεπει να προβληματιζουν τον Χριστιανο. Μην μου αναφερεις οτι υπαρχουν και εξαιρεσεις γιατι οι εξαιρεση κανει τον κανονα. Οταν λοιπον εχουμε » πολλες εξαιρεσεις » οχι μονο κανουν κανονα αλλα πρεπει να ακολουθατε κιολας. Υπαρχει λοιπον ο Χριστιανος της Κυριακης και ο Χριστιανος που δινει την ζωη του για την πιστη του. Κοινως μιλαω για εργο. Μην ξεχναμε, ο Πατροκοσμας ειχε αναφερει οτι ¨ τους καιρους εκεινους οι Κληρικοι θα ειναι χειροτεροι των λαικων «. Οπως καταλαβαινεις σαν Χριστιανος αρχιζω και βλεπω γεγονοτα και πραγματα γιατι ζω σε αυτους τους χαλεπους χρονους, που δημιουργουν ερωτηματα και μαλιστα αρκετα. Για να μην σε κουραζω αλλο με την πολυλογια μου η ερωτηση παραμενει. Που αναφερεται ιστορικα απο το ιδιο το στομα του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ το πως πρεπει να προσευχωμαστε και το δικαιωμα στο θαυμα να το εχουν μονο οι κληρικοι ; Νομιζω ειναι απλη η ερωτηση ! Να σαι καλα !

     • Δεν προτιθεσαι να απαντησεις γιατι δεν εχεις στοιχεια, γιαυτο. Δεν ειμαι καθολου εκτος θεματος. Νομιζω ειναι το αντιθετο αλλα δεν εχει σημασια. Το εαν εχω ξεφυγει η οχι υπαγεται στην δικια σου την αληθεια. Δεν σημαινει οτι ειναι αληθεια ομως. Ποιος εισαι εσυ να την θεωρεις ειληκρινη η οχι ; Υπεκφυγες αδερφε μου. Οπως ολοι οι καθαρα δογματικοι και μονο πιστοι. Δεν πειραζει ομως. Μην ξεχναμε τον Χριστο τον σταυρωσαν οι μεγαλοιερεις και η Εκκλησια του τοτε. Σου ανεφερα οτι θεματα σαν και αυτα δημιουργουν ερωτησεις. Δεν ειμαι Παλαιοημερολογιτης. Ακολουθω το Πατρωο ημερολογιο. Παλαιοημερολογητες τους ονομαζουν οι ανθρωποι που ακολουθουν το Νεο Ημερολογιο. Δεν αμφισβητω καμια ακολουθια. Αμφισβητω δε, τα λογια του καθε ανθρωπου γιατι ο ανθρωπος ευκολα ψευδεται και λεει διαφορα ενω ο Θεος ποτε. Τα ειπε ο ιδιος. Οτι εχει να κανει με την Ιεροσυνη δεν αφορα εμενα αλλα τους Ιερεις. Εγω ΔΕΝ ειμαι Ιερεας. Εσυ μπορει να πιστευεις οτι το δογμα σε σωζει. Απο την αλλη εγω πιστευω οτι ο Χριστος σε σωζει και οχι το δογμα. Το ειπε ο ιδιος αλλωστε. Περιμενεις απαντησεις απο εμενα, ενω δεν εχω παρει μια απαντηση απο ενα απλο ερωτημα Θρησκευτικου αλλα και Ιστορικου περιεχωμενου απο εσενα. Αλλα εσυ περιμενεις απαντησεις για τις δικες σου ερωτησεις. Μαλιστα. Που γνωριζεις με ποσους Γερονταδες εχω μιλησει ; Κακο πραγμα ο Εγωισμος και σε εμποδιζει απο την αληθεια. Να διαιερωτατε τα παντα ελεγε ο Σωκρατης. Γνωσθεσθε την αληθεια ειπε ο Χριστος και θα σας ελευθερωσει. Μαλλον εσυ δεν ρωτας αδερφε και παιρνεις μονο οτι σου λεει ο Παππουλης της ενοριας σου γιατι σε κανει και νιωθεις ομορφα. Ισως δεν γνωριζω. Αλλα υπαρχουν αρκετοι τετοιοι. Ναι, αμφιβαλεις γιατι με γνωριζεις τοσο καλα και ξερεις τα παντα για την ψυχη μου. Ιδεες; Τα θεωρεις απλα ιδεες ; Ας που με οτι ειναι ιδεες, κατ’ εσε. Που μιλαει το Ευαγγελιο για δογμα ; ΠΟΥΘΕΝΑ ! Στο Κυριε Ελεησον συμφωνουμε. Εσυ το λες για εμενα, εγω το λεω και για το δυο μας. Να σε συμπαθω ; Σε συμπαθω. Δεν κρινω κανεναν. Μια απλη ερωτηση εκανα και εχω φαει την κατακριση της ζωης μου και διαφορους τιτλους που πιστευεις για εμενα. Δεν ειναι θεμα τεστ εδω περα. Ξανα ηταν μια απλη ερωτηση. Τι ειναι αυτο που δεν μπορεις να καταλαβεις ; Το Liako supporter δηλωνει οτι ειμαι Liako supporter οπως πολλοι μοναχοι που εσυ τυγχανει να μην γνωριζεις και να μην εχεις μιλησει μαζι τους απο οτι φαινεται γιατι αλλιως δεν θα με εδειχνες με το δαχτυλο σου τοση ωρα. «Χριστιανικα πραγματα δλδ» αλλα δεν πειραζει, γιατι πας στην Εκκλησια καθε Κυριακη και εχεις » εξασφαλισμενη » φανταζωμαι την θεση σου στον Παραδεισο. Το θεμα δεν ειναι ο » τηλε-πλανος » αλλα, αλλο. Οσο για τον » τηλεπλανο » κατ’ εσε, που παλι κατακρινεις τον συναναθρωπο σου λυπαμαι, αλλα η κατακριση ειναι και παλι λαθος και δεν σε τιμα. Παρεπιπτοντως, γνωριζεις το τι λεει ο » τηλεπλανος «; Ξερεις δεν τα λεει μονο αυτος τα λεει και ο Πλευρης οπως και αλλοι. Ξανα για πολλοστη φορα κατηγορεις και κρινεις ασχημα καποιον συνανθρωπο σου. Δεν νομιζω ο Πατροκοσμας να ελεγε ψεμματα και να μιλαγε για τον Λιακοπουλο. Εκτος και εαν αντιλαμβανεσαι την λεξη » ΚλΗΡΙΚΟΣ » ως Λιακοπουλος. Οπως θελετε και οπως σας συμφερει μεταφραζεται τα λογια των Πατερων της Εκκλησιας. Οπως γουσταρετε. Κατα τα αλλα » εμεις » ειμαστε οι ανθρωποι των «κακων» τιτλων. Ευτυχως που δεν ζουμε στον Μεσαιωνα, γιατι θα με ειχες ριξει στην πυρα τωρα επειδη απλα ρωτησα κατι. Μεσα στην αγαπη και την χαρη του Θεου ηταν και αυτοι. Εισαι συγχωρεμενος ομως και το εννοω, ειτε το δεχεσαι ειτε οχι, γιατι απλα δεν αλλαζει τιποτα και κανω πραξη αυτο που μου υπαγορευσε ο Χριστος. Σε ευχαριστω που με εδειξες με το δαχτυλο σου σημερα, που με κατεκρινες, που μου εριξες το Εγω σου για να επιβληθεις η να αμυνθεις, εσυ το γνωριζεις αυτο, που με ειρωνευτικες για τους «καλους μου τροπους » και που με αγνοησες παντελως να μου απαντησεις ενα και μονο ερωτημα. Ξεφυγες απο το ερωτημα και μου εσουρες ενα σωρο πραγματα. Ειμαι αυτο . ειμαι το αλλο, ειμαι εκεινο, κανω support λαο πλανους κ.τ.λ. Βεβαια ειχε » πλανησει » και τον Πατερα Σαββα και Πατερες στο Ορος που σιγουρα ΔΕΝ γνωριζεις απο τα λεγωμενα σου. Δεν εχει σημασια ομως. Σου απαντησα προταση προς προταση….Να σαι καλα.
      Μια τελευταια ερωτηση που δεν θα απαντησεις ουτε σε αυτη, αλλα δεν πειραζει, την βαζω στο τραπεζι. Θεωρεις τον Βαρθολομαιο Πατριαρχη σου ;

     • Hans Kastorp

      Καλή η αυτολύπηση αθώο μου θύμα, αλλά μην ξεχνάς ότι πρώτος παρενέβης δασκαλίστικα στο αρχικό μου σχόλιο για να το ακυρώσεις με πρόσκληση σε μονομαχίες διαδικτυακές που δε οδηγούν πουθενά, παρά μόνο στην αυτοεπιβεβαίωση και τη βελτίωση στο άλμα από θέμα σε θέμα. Δεν ζήτησα ούτε ζητώ διάλογο, ειδικά με ανθρώπους που τα λίγα και στραβά που ξέρουν τους φαίνονται πολλά και δόκιμα.
      ΥΓ: και Πλεύρη; περαστικά σου…. Άρα η Παλαιά Διαθήκη πάει οριστικά στον κάλαθο. Και θες να μου παραστήσεις τον γνώστη της Καινής!
      ΥΓ2: Να υποθέσω ότι ο Χριστός ἦτο Ἕλλην ή δε φτάσαμε ακόμα εκεί…