Πενταετής παραχώρηση της Σούδας και 2,4 δισ. για αναβάθμιση των F-16 έδωσε ο Α.Τσίπρας για να αγοράσει τη… συμπάθεια του Ν.Τράμπ – Τους Γερμανούς τους ρώτησε;

Δημοσίευση: 18 Οκτωβρίου 2017, 7:23 πμ | Ανανέωση: Οκτώβριος 18, 2017 στις 9:58 μμ

Άνθρακες αποδείχθηκε ο «θησαυρός» της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο και η συνάντηση του με τον Ντόναλντ Τράμπ. Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε απολύτως τίποτα. Ή μάλλον έλαβε… συμπάθεια και υποσχέσεις, αφού όμως η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 2,4 δις δολάρια για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και να παραχωρήσει στην Σούδα για πέντε χρόνια. 

Το μεγάλο ερώτημα βεβαίως είναι, ο κ. Τσίπρας ρώτησε τους Γερμανούς πριν αποφασίσει να πληρώσει 2,4 δις δολάρια για την αναβάθμιση των F-16; Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από το Βερολίνο αλλά είναι βέβαιο πώς θα γίνει στη γραμμή, όπως έχει γίνει και παλαιότερα, «εμείς σας δανείζουμε και πάτε να πληρώσετε αλλού υπέρογκα ποσά για εξοπλισμούς». Αυτό είχε συμβεί όταν είχε αποφασιστεί η αναβάθμιση των πέντε P-3 Orion του Πολεμικού Ναυτικού αντί του ποσού των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την αντίδραση αυτή μάλιστα έσπευσε να την απαντήσει προκαταβολικά ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ που βρίσκονταν χθες σε όλες τις συναντήσεις μεταξύ ελληνικής και αμερικανικής πλευράς λέγοντας πώς «οι δικές μας εταιρείες είναι αξιόπιστες και δεν έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα», δείχνοντας προφανώς προς τη Γερμανία, αλλά και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Εκείνο όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι πώς ο Έλληνας πρωθυπουργός έφυγε από το Λευκό Οίκο χωρίς να έχει πάρει απολύτως τίποτα χειροπιαστό. Άκουσε τον Ντόναλντ Τράμπ να του λέει πώς «είμαστε μαζί σας», πώς «η κρίση τελειώνει», αλλά αυτό εμπράκτως δεν εκφράστηκε με κανέναν τρόπο. Θα στηρίξει ο Αμερικανός Πρόεδρος την Ελλάδα στα θέματα της οικονομίας με παρέμβαση στο ΔΝΤ; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει.

Θα προσφέρει κάλυψη ο Ντόναλντ Τράμπ στην χώρα μας έναντι των αξιώσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και σε άλλες περιοχές; Δεν ακούστηκε πουθενά και τίποτα σε όλα όσα είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος. Ούτε καν πώς θα λάβουμε κάποια ανταλλάγματα υπό την μορφή εξοπλιστικής βοήθειας δεν υπαινίχθηκε. Κάτι που περίμενε η ελληνική πλευρά.


Καμία επίσης αναφορά δεν έγινε στα F-35 και στη χρηματοδότηση που ζητούσε η Ελλάδα προκειμένου να προμηθευτεί τουλάχιστον μία Μοίρα αεροσκαφών (20 μαχητικά) προκειμένου να αντιμετωπίσει την Τουρκία που από τους χρόνου θα τα έχει στο οπλοστάσιο της και στο Αιγαίο.

Αντιθέτως, ως γνήσιος επιχειρηματίας ο κ. Τράμπ έθεσε το θέμα της αναβάθμισης των F-16 με το «καλημέρα», αφού ήταν η πρώτο λέξη που είπε στις πρώτες κοινές δηλώσεις. Θα μπορούσε κανείς να πει πως έτσι εξηγείται το γεγονός ότι έβαλε τον Αλέξη Τσίπρα στο Blair House και τον υποδέχθηκε θερμά, αφού 2,4 δις δολάρια είναι αυτά. 

Το πακέτο της αναβάθμισης των F-16 στο οποίο αναφέρθηκε περισσότερες από μια φορές ο Ντόναλντ Τράμπ στις δημόσιες τοποθετήσεις του κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε μετά το πέρας των επαφών η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια (Defense Security Cooperation Agency – DSCA) των ΗΠΑ. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για εκτιμώμενο κόστος της τάξης των 2,404 δισ. ευρώ

Κι αυτό όταν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επιχείρησε να υποβαθμίσει το ποσό που ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με ανάρτηση του στο twitter υποστηρίζοντας ότι τα 2,4 δισ. δεν αφορούν στην αναβάθμιση των F-16, η οποία θα κοστίσει μόλις 1,1 δισ και τα υπόλοιπα χρήματα αφορούν σε  προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της DSCA η Ελλάδα ζήτησε την αναβάθμιση του στόλου των F-16  σε F-16 Block V και αυτό θα περιλαμβάνει όλο τον ηλεκτρονικό τους εξοπλισμό και φυσικά τα σύγχρονα ραντάρ APG-83 AESA, ένα σύστημα σχεδιασμού πτήσεως (JMPS), έναν εξομοιωτή πτήσεως F-16V, την αναβάθμιση δυο υπαρχόντων εξομοιωτών της ΠΑ σε F-16V, αναβάθμιση 26 συστημάτων αυτοπροστασίας ASPIS I σε επίπεδο ASPIS II, εξοπλισμός υποστηρίξεως εδάφους, συστήματα ολοκληρώσεως των συστημάτων και δοκιμών, ανταλλακτικά, κλπ.

Όπως επισημαίνεται επίσης ο βασικός εργολάβος θα είναι η Lockheed Martin που εδρεύει στο Τέξας ενώ όσον αφορά τα αντισταθμιστικά ωφέλη επισημαίνεται ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο συμφονίας του εργολάβου και της Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η αγορά αυτή θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ με την βελτίωση των δυνατοτήτων άμυνας μιας συμμάχου χώρας στο ΝΑΤΟ


Η πρώτη αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα των F-16 έγινε με το «καλημέρα» όταν στη συζήτηση που είχαν μπροστά στις κάμερες πριν την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό είπε ότι «θα υπάρξει αναβάθμιση των F-16».

«Θα έχουμε συναντήσεις και γεύμα εργασίας, θα συζητήσουμε και επιπλέον τρόπους για να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς» επισήμανε ο κ. Τραμπ.

«Όπως γνωρίζετε η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, αλλά κάνει σπουδαίο έργο για να επιστρέψει και σίγουρα θα επιστρέψει. Κι εμείς συνεργαζόμαστε σε πολλούς και διάφορους τομείς όπως είναι η αναβάθμιση του στόλου των F-16» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η επόμενη αναφορά του κ. Τραμπ στο θέμα των F-16 έγινε στις σύντομες αλλά άκρως περιεκτικές του δηλώσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης όπου και ανακοίνωσε… το λογαριασμό αναβάθμισης ύψους 2, 4 δισ δολάρια. Ο πλανητάρχης τόνισε ότι μέσω της αναβάθμισης θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, κάτι που είναι πολύ θετικό για την οικονομία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν ξεκινήσουν οι επίσημες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου και του Έλληνα πρωθυπουργού ενώπιον των δημοσιογράφων στο Οβάλ γραφείο , ο κ. Τραμπ έσκυψε προς την πλευρά του κ. Τσίπρα και του είπε: «Φαίνεται ότι κάνετε τεράστια («tremendous» ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε) πρόοδο… Τεράστια!».

 • Assurbanibal

  Καλημέρες.

  Δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο. Για τους Αμερικανους ήταν μια τυπική επίσκεψη ενός αρχηγού υπόδουλης φυλής. Μάλιστα στη συνέντευξη τύπου οι δημοσιογράφοι αλλα και ο Τράμπ, ασχολήθηκαν με τα εσωτερικά τους θέματα – βλέπε ΟΜΠΑΜΑΚΕΑΡ…

  • Spyros Spyropoulos

   Καλημερα φιλε Ασσουρ και ΑΞΙΟΣ!!!

  • Τουτέστιν, ούτε που να μας φτύσουν :P

 • Assurbanibal

  Για να μην πω για το ξεφτιλίκι που φάγαμε όταν του θύμισαν τις ανοησίες που έλεγε για τον Τράμπ πριν τις Αμερικανικές εκλογές…
  Κοτζάμ πρωθυπουργός και δεν ξέρει να κρατάει κλειστό το στόμα του παρά φέρεται σαν την κουτσομπόλα του χωριού…

  • firestormLouis

   Πω πω η κολοτουμπα του αιωνα
   Καμια ντροπη ο χαλιας !!

   • Spyros Spyropoulos

    Μα επισημως πλεον ονομαζεται «κωλοτουμπας»…..στην πολιτικη Ιστορια της χωρας θα μεινει ως ο Αλιεξης ο Κωλοτουμπας!

 • Spyros Spyropoulos

  Τα εδωσε ΟΛΑ οπως ακριβως ειχαμε προβλεψει!!!

 • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

  ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑ…
  ΜΑΣΑΕΙ Ο ΤΣΊΠΡΑΣ ΑΠΌ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΡΕ;

  • Spyros Spyropoulos

   Καλημερα Ναυαρχε! Τον Αλιεξη επρεπε να τον εχεις πνιξει οταν υπηρετουσε στο Ναυτικο…..

   • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

    Καλημέρα…Καλά…ότι έβγαλε μια φωτογραφία δε σημαίνει πως υπηρέτησε κιόλας…

    • Spyros Spyropoulos

     Σωστο κι’αυτο!!!

 • ACBOC o ANAΦENTOC

  Καλημερα , πως μπορει καποιος που δεν δουλεψε ποτε στη ζωη του να διαπραγματευτει με εναν απο τους μεγαλυτερους επιχειριματιες παγκοσμιως?

  • Spyros Spyropoulos

   Καλημερα αδελφε ΑΣΒΕ! Ποσο δικιο εχεις………

  • brοukios

   ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ Κ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙΣ 10 ΕΚΑΤ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

 • Μαρίνα

  Ξεφτιλα Τσιπρα και καμμενε… ξεπουλανε την χωρα…απο που θα βγουν τα 2.5δις;;;; Αναξια πουλημενα προσκυνημένα τομαρια!!! Ο λαός πεθαίνει από την πείνα και αυτός παραχωρεί ΔΩΡΕΑΝ την Σούδα και αγοράζει εξοπλιστικά… Πόση οργή πια!!! Ποιος του είπε οτι αποφασίζει μόνος του;;; Που είναι η Βουλή;;;; Το πολίτευμα της χώρας δεν είναι Μοναρχία!

  • © Proud to be Greek

   Ηρέμησε.
   Να…πάρε και ένα σκεύασμα που θα σε βοηθήσει.
   https://uploads.disquscdn.com/images/7be1b97046ac973b3fe05de13ff4e4f9dd49e57c49fe38bbdd31419519b8dd5d.jpg

  • brοukios

   ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑΡΧΙΑ. Ο ΜΟΝΑΡΧΗΣ ΕΧΕΙ Κ ΕΝΑ ΚΥΡΟΣ Κ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ.
   ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ Κ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΤΩΡΝΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ

  • Αυτό δεν είναι λόγος όμως, έτσι Μαρίνα?

 • ΙΡ

  Δεν ειχαμε ποτε σωστη εκπροσωπιση σε συναντησεις με μεγαλες δυναμεις!
  Την στιγμη που πρεπει να δειξουν δυναμικη διεκδικηση για καποια σοβαρα θεματα ,πανε σα προβατακια!
  Ενταξη στα οικονομικα δεν περιμενα και τιποτα καλυτερο σε θεματα ομως ασφαλειας ,ΑΟΖ,Βορειηπειροτικο,Θρακη,και Σκοπιανο,κατι επερεπε να διεκδικησει λογω Σουδας.

  • Spyros Spyropoulos

   Ποιος να διεκδικησει? Ο αναρχοαπλυτος?

 • © Proud to be Greek

  Για όποιον δεν κατάλαβε καλά, ο Τσίπρας πήγε HΠΑ για να επενδύσει και να δώσει και δουλειές στους αμερικανούς με την αναβάθμιση 123 F16.
  Αν είναι να βγούν καλύτερα απο των τούρκων….χαλάλι.

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

 • brοukios

  Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ.
  ΕΝΩ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΑΛΙΑ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΑΒ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΔΕΞΙΟ ΧΟΝΤΡΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΑΒ Κ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.

  ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ

 • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

  Δεν πιστεύω πως ο Τσίπρας πήγε στον Τράμπ και είπαν μόνο αυτά. Σίγουρα θα υπάρχει και παρασκήνιο (ελπίζω διαμελισμός Τουρκίας, ίσως υδρογονάνθρακες).

  • brοukios

   ΣΟΒΑΡΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΤΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ?
   ΕΛΑ ΡΕ ΣΥ ΤΩΡΑ….
   ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΣΟΒΑΡΑ.
   ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

   • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

    Ο Τράμπ ανακοίνωσε τα προαποφασισμένα, για να τα ξέρει κι ο δικός μας…
    Τα λέμε στην πεθερά, να τ’ ακούει η νύφη (Μέρκελ και Ερντογάν).

  • Είσαι ακόμα από το χθεσινοβραδυνό όνειρο φίλε μου..

 • ΘΗΣΕΑΣ

  για ακομη μια φορα ο τσιπρας αποδειχτηκε κατωτερος των περιστασεων, οπως ακριβως εγινε και με την διαπραγματευση για το χρεος με την ΕΕ. το μονο που καταφερε ειναι να διατηρησει τα προνομια της μεταπολιτευσης , τα οποια αφορα μονο αυτους, ενω ο λαος υποφερει…
  καταρχην δεν νομιζω οτι ο τσιπρας επισκεφτηκε τον τραμπ, για να δωσει την σουδα για 5 χρονια και για το …μπαλομα των F-16. τετοια ζητηματα γινονται με τους υπουργους αμυνης, και δεν ασχολειτε ο τραμπ γιαυτα. νομιζω οτι πηγε για αλλα πραγματα, που οπως ειναι φυσικο δεν μας τα ειπαν.
  εικαζω οτι ο τσιπρας θα ηθελε μια πιο ουσιαστικη βοηθεια απο τις ΗΠΑ οσο αφορα το θεμα της αξιολογησης για να βγει η ΕΛΛΑΔΑ στις αγορες, αφου ο χρονος κυλαει και δεν υπαρχει κατι το απτο που να αφηνει αισιοδοξια. και αυτο διοτι υπαρχει μια πιεση για εκλογες, και ο τσιπρας δεν τολμαει να τις κανει διοτι θα διαλυσει την αριστερα. νομιζω οτι ηθελε να κερδισει χρονο απο τους αμερικανους, ομως αυτοι , που γνωριζουν την κατασταση στην ΕΛΛΑΔΑ και επισης γνωριζουν με ποιους εχουν να κανουν , απλα δεν τους εδωσαν τιποτα. κατι ωραια λογια μονο για το πρωτοκολο….
  οι αμερικανοι ομως που αβανταρουν τον εθνικισμο στην αλβανια, φροντιζει να στελνει μυνηματα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ πλευρα , οτι εαν η ΕΛΛΑΔΑ ξεφυγει απο την αμερικανικη επιροη τοτε θα υποστουν τις συνεπειες. δηλαδη στο παρασκηνιο υπαρχει ενας εκβιασμος τους, ομως η ΕΛΛΑΔΑ με αυτο το συγκεκριμενο μεταπολιτευτικο κατεστημενο, δεν εχει οραμα και δεν εχει σχεδιο για το μελλον. απλως σερνετε σε μια αδιεξοδη δογματικη ακραια αντιληψη που θα πληρωσουμε πολυ ακριβα στο μελλον εαν δεν αντιστραφει η κατασταση το γρηγοροτερο.
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

  • brοukios

   ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
   ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Κ ΠΟΤΕ.
   ΒΑΣΙΚΑ ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΠΤ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΑΞ ΑΥΤΟΝ

   • ΘΗΣΕΑΣ

    ουτε απο αυτον , ουτε απο τον κουλη , ουτε απο την φωφη, ουτε απο τον κουτσουλια, ουτε απο τον …φυρερ. αυτοι ολοι τους ειναι μια ομαδα που προσποιουνται οτι ανηκουν σε διαφορετικες ιδεολογιες, αλλα στην πραγματικοτητα ειναι ολοι τους μια παρεα που εξαπατα τον κοσμο.

    • brοukios

     ΔΙΑΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΥΡΕΡ.
     ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ

     • ΘΗΣΕΑΣ

      γιαυτο τον αποφυλακισαν. του εθεσαν ορους για να βγει και αυτος εχει γινει αρνακι. εκβιαστηκε δυστυχως. κατι κορωνες στην βουλη και κατι πυρηνες ομιλιες σε συγκεντρωσεις δεν μου λενε τιποτα.

     • brοukios

      ΣΟΡΡΥ ΑΛΛΑ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ.
      ΤΟΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18 ΜΗΝΕΣ. ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.
      ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.
      ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 18ΜΗΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΛΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ Κ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ?

     • ΘΗΣΕΑΣ

      κανεις λαθος, δεν ειμαι εναντιον ουτε τον κατηγορω. συγκρινω την συμπεριφορα του πριν την φυλακιση του, με την τωρινη συμπεριφορα. ενω ξεκινησε δυναμικος, με εκδηλωσεις, πορειες και δυναμικη παρουσια μεσα στην βουλη, τωραεχει γινει μαλθακος με μια …λαιτ εκδοση.

     • brοukios

      ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ ΕΧΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΣΚΗΣΕ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ Κ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ,
      ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η Χ.Α ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΙΑ Κ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Κ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ?
      Κ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΚΟΛΠΟ ΣΤΗ Χ.Α ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ.

      ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
      ΑΣΤΟ

     • PatmosI

      Και τι παραπάνω να κάνει;;;; του έδωσε κανείς τη δϋναμη για το παραπάνω;;; τα υπόλοιπα τα απάντησε ο Μπροϋκι.

     • brοukios

      Ας δούμε λοιπόν τι προβλέπει ο Νόμος, αναφορικά με το πόσο μπορεί να διαρκέσει η προσωρινή κράτηση κάποιου :
      Ρητά λοιπόν ορίζεται ότι η προσωρινή κράτηση -για το ίδιο έγκλημα- δεν μπορεί να υπερβεί το ένα έτος και μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου κάποιος κατηγορείται για κακούργημα, για το οποίο απειλείται ισόβια κάθειρξη ή κάθειρξη έως 20 έτη, μπορεί να παραταθεί για άλλους έξι μήνες, το πολύ, με ειδικά αιτιολογημένο βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου !
      Ήτοι, συνολικά (12+6) 18 μήνες, μπορεί να διαρκέσει η προσωρινή κράτηση κάποιου,

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ

  Πρεπει να χαιρεστε που η μπανανια εχει λαρτζ ηγεταρα, δινει χωρις να παιρνει, αυτο κανουν ολοι οσοι κυβερνανε το χαπατισταν, αυτο βεβαιως γινετε στα φανερα γιατι ζουλα ολο και κατι τις παιρνουν για παρτη τους, παιρνει ομως και ο λαος κατι…
  Καλημερα Ελληνορθοδοξοι.

  • ουφ

   Δηλαδη ο ερντογαν που θα δωσει 11 δις για αεροπλανα τι πηρε?

 • ουφ

  Απο τοτε που επεσε το σοβιετικο μπλοκ φανηκε οτι δεν τους ενδιαφερει και πολυ τους αμερικανους η Ελλαδα,οποτε τερμα και η τζαμπα στρατιωτικη βοηθεια συγχρονων οπλικων συστηματων.Αυτα περι το τι ειμαστε μαγαζι γωνια,στρατηγικο σημειο κλπ μαλλον ειναι τελικα για εσωτερικη καταναλωση

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  Πως διέγραψε το χρέος της Ελλάδας ο Μεταξάς;

  Mὲ αὐτὴ τὴν ἀπόφαση σώθηκε καὶ ἡ Ἀργεντινή… ἀλλὰ ὄχι ἐμεῖς.

  Γιὰ ὅσους δὲν τὸ γνωρίζουν τὸ 1936 ὁ Ἰωάννης Μεταξὰς διορίστηκε…

  πρωθυπουργὸς τῆς Ἑλλάδας καὶ στὴν συνέχεια πρωτοστάτησε στὴν ἐπιβολὴ
  δικτατορικοῦ καθεστῶτος τοῦ ὁποίου ἦταν ἐπικεφαλῆς. Διαβάστε πῶς ἔβαλε
  τὴν Ἑλλάδα καὶ τοὺς Ἕλληνες πάνω ἀπὸ τοὺς δανειστὲς καὶ τὶς τράπεζες!

  Διαβάστε περισσότερα!http://lithosfotos.blogspot.gr/2017/10/blog-post_46.html#more

  • brοukios

   ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ. ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ

  • ΘΗΣΕΑΣ

   ποιον μεταξα? αυτον που οι αριστεροι τον αποκαλουν δικτατορα και χουντικο? δεν περιμενα να τον υμνουν αυτα τα κοπροσκυλα.

   • brοukios

    ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΜΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΑΞΑ.
    ΙΣΑ ΙΣΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ. ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΥΜΝΟΥΜΕ….ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ

  • ουφ

   Τιποτε δεν διεγραψε ο μεταξας παραμυθια που διακινουνται στο internet

   • brοukios

    ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ Κ ΟΛΗ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΝΤ.
    ΜΟΥΦΑ ΡΕ….
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ….ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΣΟΥ Κ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ

    • ουφ

     Απο το 1932 που πτωχευσαμε μεχρι το 1945 κανεις δεν μας ξαναδανεισε,τα χρεος της ελλαδος διευθετηθηκε μετα τον β παγκοσμιο πολεμο,το χρεος ενα δανειο που εγινε με μια βελγικη τραπεζα για την κατασκευη τμηματος του οσε ,η εξελιξη του ειναι πηγε σε διαιτησια δικαιωσε την βελγικη τραπεζα αλλα δικαιολογησε την χρηματικη αδυναμια της ελλαδος να το αποπληρωσει,αλλα δεν το ΔΙΕΓΡΑΨΕ

   • brοukios
  • Koutroulis

   Σαν ψεμα φαινεται …

 • Αριστερός Μνημονιοζήτουλας

  Το μεγαλύτερο ξεφτίλισμα <> «πρωθυπουργού».
  Ο Λεβέντης αν πήγαινε, περισσότερα θα έπαιρνε από τους αμερικλάνους.

 • SHAKA_ZULU

  Καλημέρα. Με τόσους άπλυτους που μπήκαν στο Λευκό Οίκο, βλέπω να σιχτηριάζουν οι υπεύθυνοι καθαριότητας σήμερα.

 • DisqussioneR Νεμέτωρ

  Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι… (σοφή λαϊκή παροιμία)

  Καλημέρα σας!!!

  • SHAKA_ZULU

   Ψωμί δεν είχαμε, τυρί μας ήρθε…(ζουλού)

   ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

   • Spyros Spyropoulos

    Καλημερα Μεγαλε Φυλαρχε!!!

   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    Καλημέρα σάκα

   • Koutroulis

    Καλημερα

  • Τι περίμενες?

   • SHAKA_ZULU

    Εγώ περίμενα….

   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    ΤΟ περίμενα ;-)))

  • Spyros Spyropoulos

   Καλημερα Ντισκ!!!

   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    Καλημέρα Σπύρο!!

  • Koutroulis

   μορνιν οπως λενε και στο αμερικα

   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    Μόρνι ;-)

 • Koutroulis

  Καλημερα σε ολους χωρις εξαιρεσεις

  • Spyros Spyropoulos

   Καλημερα φιλε Κουτρουλη!!!

   • Koutroulis

    Καλημερα Σπυρο

 • Σήμερα διαβάζουμε Αυγή και παρακολουθούμε ΕΡΤ, έτσι για την αλητεία

 • 4B

  Οι μογγόλοι θα αποκτήσουν F35 απο αμερικάντσκι,
  και ο αρχιμαλα,, διαπραγματεύτεται για βίδες…
  (είδηση προς εσωτερική κατανάλωση να ‘χαμε να λέγαμε δηλ…)
  ΠΝΠ πάμε σε κανένα πιο σοβαρό θέμα..
  Καλημέρα!!

 • SHAKA_ZULU

  Για να μας έδιναν ένα stealth bomber, τι θα έπρεπε να δώσει το τσίπρα?

  • Την Άμφισσα και άλλα χίλια στρέμματα ελιές

  • Spyros Spyropoulos

   Η απαντηση ειναι ακαταλληλη για το σαιτ………

   • SHAKA_ZULU

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Koutroulis

   Πελοποννησο

 • skeptomenosellin

  Καλημέρα σας…
  Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να δούμε τις συμφωνίες για να μάθουμε τι ακριβώς έγινε…

  • Spyros Spyropoulos

   Καλημερα Χαρουλη!

   • skeptomenosellin

    Καλημέρα Σπυρέτο… :-)

  • Άστο, μην το σκέφτεσαι…Απ την χασούρα δεν βγαίνει κέρδος όσο και αν το κοιτάς..
   Γερόντισσα Μέρκιουρυ φορ δε κόπυ ράιτ

   • skeptomenosellin

    οκ Γερόντισσα Μερκουρία… :-)))

   • Δωριεύς

    Καλημέρα στὴν μικρὰ μου…

 • ΘΗΣΕΑΣ

  ο τσιπρας απετυχε διοτι ξεχασε να παρει μαζι του …τους σπεσιαλ συμβουλους του. και πως να τους επερνε μαζι του, αφου αυτοι ξενυχτουσαν στα τραβελομαγαζα….και κουραστηκαν απο το πολυ το …σφινωμα, που δεν μπορουν να κατσουν για τουλαχιστον ενα μηνα και βαλε….

  • Koutroulis

   Ο βαρουφακης ειχε οδοντιατρο

   • Spyros Spyropoulos

    Ας πηγαινε ο Καρανικας…..χαχαχαχαχα

    • Koutroulis

     χαχαχαχαχα

    • ΘΗΣΕΑΣ

     αυτον τον γλεντισαν κανονικα οι …κυριες του μαγαζιου.
     τον εχουν κανει ….καραμουζα!

    • PatmosI

     Αυτός είχε μπαφολόγο…..

   • brοukios
  • brοukios

   ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΕΚΕΙ?
   ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧ

   • Δωριεύς

    Ωωωωωω…Τὸν ἀγαπημένο ἀδελφό, ἀγωνιστὴ Μπρούκιο. Tremendous tremendωτάτη ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ….

  • Δωριεύς

   Tremendous καλημέρα, ἀγαπητὲ ἀδελφέ ΘΗΣΕΑ…

   • Koutroulis

    δεν πιστευω να μας δουλευεις και εσυ με το tremendous ?

    • Δωριεύς

     Ἐγω νὰ δουλέψω ἐσᾶς τοὺς ΕΛΛΗΝΕΣ ; JAMAIS…

     • Koutroulis

      Ωχ μπηκε και η Γαλλια στο κολπο

     • Δωριεύς

      Κάποτε εἶχα πάει Ἰταλία μὲ τὸν ἐξάδελφό μου ὁ ὁποῖος μιλοῦσε γαλλικὰ, ἐγώ ἀγγλικά καὶ ἀρβανίτικα καὶ κάπως τὴν βολεύαμε. Στὸ Ρίμινι, ἄσε ποὺ δὲν μᾶς ἔδειχναν τὸ νεκροταφεῖο τῶν ΕΛΛΗΝΩΝ τῆς Ταξιαρχίας τοῦ Ρίμινι, σταματήσαμε σέ ἕνα βενζινάδικο καὶ ζητήσαμε 4 μπουζί γιὰ τὴν Αlfetta ποὺ εἶχα. Σὲ Ἑλληνοϊταλικά…»Prego, quatro cantelli» «Cantelli cantelli que cantelli ? » Πλησιάζουμε τὴν Alfa καὶ τοῦ δείχνουμε τὰ μπουζί. ..»Aaaaa cantella» μᾶς ἀπαντᾶ. Βάζουμε τὰ γέλια καὶ εἰς ἄπταιστον Ἑλληνϊταλική διάλεκτο μᾶς λέει θυμωμένος…»Ἐσεῖς οἱ Ἕλληνες, μᾶς δουλεύετε συνεχῶς. Ὅπως στὴν ἀλβανία ἐκεῖνοι μὲ τὶς φοῦστες (ἐννοοῦσε τοὺς τσολιάδες) , καὶ τώρα οἱ φοιτητὲς καὶ οἱ τουρίστες…» Συνεπῶς, εἶναι ἀδύνατον νὰ δουλέψεις ΕΛΛΗΝΑ.

     • Koutroulis

      χαχαχαχαχαχχαχα

 • Koutroulis

  κ. Τραμπ έσκυψε προς την πλευρά του κ. Τσίπρα και του είπε: «Φαίνεται ότι κάνετε τεράστια («tremendous» ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε) πρόοδο… Τεράστια!
  Η Ειρωνια παει συνεφο

  • Spyros Spyropoulos

   Πολυ χιουμορ απεδειχθη οτι εχει ο Τραμπ……

  • Τουτέστιν μας είχε στο φτύσιμο. ( το λέω για 3η φορά μετά την πρώτη)

   • PatmosI

    Καλα είναι μοϋσεμα γίναμε…..:)

  • Δωριεύς

   Μία tremendous καλημέρα, στὸν ἀγαπητὸ ἀδελφό…

   • Koutroulis

    Με ανχωνεις
    Καλημερα :)

  • skeptomenosellin

   Μας την φυλούσε από τότε που πριν εκλεγεί ο Τραμπ τον έφτυνε…
   Τελικά αυτό το παιδί γλύφει όπου φτύνει…

   • Δωριεύς

    Tremendpus καλημέρα, στὸν ἀγαπημένο μου Χαρούλη.

    • skeptomenosellin

     Τις καλημέρες μου Τιτάνα γιατρέ μου… :-))

   • Koutroulis

    Πρωτα δημιουργει υποστρωμα εξυπνο

 • SHAKA_ZULU

  Αεροπλανοφόρο θα πάρουμε ποτέ ή όχι?

  • Ζαμπονοτυρόπιτα θες? Μόλις μου έφεραν και έχω να φάω πριν τους Ολυμπιακούς του 2004

   • SHAKA_ZULU

    Θα φάω ΕΣΕΝΑ!

    • Δεν τρώγομαι εγώ

     • Lalakis ο αργικέραυνος

      χρειαζεται λιγο μαριναρισμα πρωτα και μετα το σωταρισμα.

  • Koutroulis

   Μας φτιαχνουν οι απεναντι

  • skeptomenosellin

   Δεν χρειαζόμαστε. Έχουμε τα νησιά μας εμείς…

 • Δωριεύς

  Μία tremendous ἐπιτυχία…ΕΥΓΕ στὸν ἕλληνα πρωθυπουργό…

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ..

  • Spyros Spyropoulos

   Καλημερα Γιγαντα Ιατροφιλοσοφε!

   • Δωριεύς

    Καληέρα Σπυράκη, ἀδελφέ. Ἔχω μιὰ ἀπορία. Πῶς καταφέρνεις βρὲ θηρίο καὶ γράφεις σὲ δύο ἄρθρα ταυτόχρονα ;

    • Spyros Spyropoulos

     Οταν θελεις…..ολα τα μπορεις!!!

     • Δωριεύς

      Χαχαχαχαχαχα !!! Ἔχεις δίκιο….

    • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

     Ευκολάκι. Στο ένα γράφει ο Σπύρος και.στο.αλλο.ο Σπυρόπουλος. .Λέγεται σχιζοειδής διαταραχή… Τάδε έφη Δόκτωρ Ζουμπουρλούδικος…

  • PatmosI

   Καλημέρα Αδερφέ. Τρέμω από αυτή την tremendous επιτυχία….τι άλλο έχει δώσει που δεν ξέρουμε ακόμα.

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Καλημέρα TitanoTremendus Δωριεύ!!!!!!

 • Στο φτύσιμο μας είχαν. Catch you laters , boiz..

 • ταξιδευτής

  καλημεραααααα…..ωραια πραματα διαβαζω……..
  …θυμαμαι σε μια ταινια βαλανε τον Βεγγο να πουλησει τη πραμάτια του στη λαικη….»ενα ταληρο οτι παρεις….θα λες» του λεει το αφεντικο φευγοντας
  κ ηρθε ενας του πηρε ολο τον παγκο κ του δωσε ενα ταληρο

  • Koutroulis

   Καλημερα , καλο παραδειγμα

 • Μανιάτη Βηρσαβεέ

  Να λοιπόν πως βγαίνουν οι προφητείες. Όλα είναι πλέον θέμα χρόνου. Ο Τραμπ δεν ανέλαβε καμία δέσμευση, επειδή θέλει να δώσει ανταλλάγματα εις βάρος μας στους Τούρκους από τη δημιουργία κουρδικού κράτους. Έτσι δεν ανέλαβε καμία υποχρέωση. Απλά ο Τσίπρας έμεινε ευχαριστημένος, όπως πάντα, επειδή τον πρόβαλαν. Όμως πρέπει να του υποσχέθηκαν αυτό που θέλει, ότι δηλαδή όταν μας επιτεθούν οι Τούρκοι, που θα μας επιτεθούν, επειδή νομοτελειακά θα γίνει έτσι, διότι θέλουν να διαλύσουν την Ελλάδα, όλοι αυτοί που έχουν περιουσίες στο εξωτερικό και καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, θα φύγουν. Είναι από το Θεό. Ότι έχουμε κάνει, ότι έχουμε πει, είτε γενικά σαν Έλληνες, είτε ατομικά ο καθένας, θα το πληρώσουμε. Το μεγαλύτερο χρέος που έχουμε, σαν λαός είναι απέναντι του Θεού, επειδή είμαστε οι ορθόδοξοι που μετέδωσαν την ορθοδοξία και στους άλλους και εφόσον αλλαξοπιστήσαμε, ψηφίζοντας αντίχριστους και ενδίδοντας στις απαιτήσεις της ΝΤΠ, θα το πληρώσουμε

  • 4B

   Μεγάλη αλήθεια!

  • Αυτό είναι υπόδειγμα καταθλιπτικού επεισοδίου. Φωνάξτε έναν γιατρό πλίιζ

   • King_ Egbert

    Περιττόν.
    Τσίμπα αυτό και θα γίνεις περδίκι.
    http://bewytchme.com/wp-content/uploads/2014/01/PRinc_photo_of_glass_vials_of_lithium.jpg

    • Εντάξει

     • King_ Egbert

      Μόνο πρόσεξε τη δόση.
      Αν το παρακάνεις, θα γράφεις πέντε – πέντε τα σχόλια.

     • Εσύ να προσέξεις, οι ανοχές μου δεν είναι μεγάλες

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Στα ποσά psi εκρήγνυσαι;

     • Aυτό είναι προσωπικό δεδομένο :P

     • King_ Egbert
     • hoax!

     • King_ Egbert

      Οκ.
      Θα σου βάζω πέντε – πέντε τα ψηφαλάκια.

    • DisqussioneR Νεμέτωρ

     Τί κάνει αυτό?

     • King_ Egbert

      Ηρεμεί την Μερκουρία.

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Να υποθέσω είσαι γιατρός?…

     • King_ Egbert

      Vet. :-)

     • Έχω γάτα

     • King_ Egbert

      Και εγώ γατούλη, που τον λένε Ρούλη.

     • Έχω κι ένα ψάρι που το λένε Άρη

     • King_ Egbert

      Ο γάτος μου ο Ρούλης έφαγε τον Άρη,
      Και έγινε μεγάλο παλικάρι.

     • Άσε ήσυχο τον Άρη
      Είναι ο ίδιος παλικάρι
      Απολέπιση δεν κάνει
      Και πηδάει όπου δεν φτάνει

     • King_ Egbert

      Άσε ρε Μέρκω, ψάρακλας είναι.

     • Δεν πείθεις

     • King_ Egbert

      Γιατί να πείσω;
      Χαβαλέ κάνω….

     • Έκφραση είναι » δεν πείθεις ( Πανάγο)» { μεγάλη ιστορία το πως και το γιατί), χαχα

     • Δεν βγήκα με μάτια να γυρίζουν κρατώντας ρομφαία και βγάζοντας αφρούς, λολ..κάτι μπερδεύεις

     • King_ Egbert

      Αν δεν σε έσωζα με το άνωθεν σκεύασμα θα είχαμε ιστορίες… :)

     • Α κι εσύ :D ξανθαίνει την ρίζα

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Δε το γνώριζα….

     • King_ Egbert

      Και σταματά την τριχόπτωση.

     • Γιατρέ, μιας και σε βρήκα, το «Θέλω να κολλήσω πάνω σου οπως η ενδοθωρακική περιτονία στον τοιχωματικό υπεζωκοτα» ειναι καλή ατάκα για πέσιμο ??

     • King_ Egbert

      Που θες να ξέρω;
      Γιατρός είμαι;
      ΧαΧαΧα…

     • Να δοκιμάσω κάτι χωρίς ιατρικούς όρους λες?

 • Κων. Συνέσιος

  Ἄν ἔχουμε καταλάβει ἐμεῖς στείλαμε τὸν πρόεδρα τοῦ 15μελοῦς νὰ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ἐπενδύσεις στοὺς ἀμερικανοὺς : τὰ 2, 5 δὶς ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ θὰ τὰ λάβουν….Τὴν καλημέρα μου σὲ ὅλες/ολους.

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  Ένα σπάνιο νόμισμα της Αμφικτιονίας των Δελφών, ξεπουλιέται… | Γ.Λεκάκης

  Άρθρο του Γιώργου Λεκάκη στην kontra news

  Διαβάστε περισσότερα »https://ellaniapili.blogspot.gr/2017/10/blog-post_669.html#more

 • Γιώργος fs.
  • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

   Είναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα…

  • Spyros Spyropoulos

   Καλημερα αδελφε Γιωργο!

   • Γιώργος fs.

    Καλημέρα αδερφέ Σπύρο!!

    • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

     Γεια σου Γιώργο καμάρι της Κορίνθου…

     • Γιώργος fs.

      Υπερβολές….καλό Ναυτάκι!!!

  • Koutroulis

   Καλημερα αδερφε Γιωργο

 • PatmosI

  Καλημέρα και πάλι σε όσους δεν είπα…

  Βρε ψαχτήκατε το πρωί να δείτε μην σας λείπει κάτι;;; Από εχθές ο πορδηπουργός δίνει….

  • Spyros Spyropoulos

   Δωσαμε,δωσαμε……τερμα τα διφραγκα!!!

   • PatmosI

    Έλα έλα…. δώσε τώρα και τα μονά….

    • Spyros Spyropoulos

     Τρια μου εμειναν μονο…..να τους τα δωσω?

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Θα χρειαστούν για τις εκλογές… Κράτα τα…

     • PatmosI

      Δώσε οτι έχεις… συν φόρο για αδήλωτη τριάδα οργάνων…

  • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

   Καλημέρα Πάτμιε.

   • PatmosI

    Καλημέρα ναυτάκι!

  • Γιώργος fs.

   Καλημέρα αδερφέ Πάτμιε με τις ωραίες γειτονισες.

   • PatmosI

    Καλημέρα Γιώργο αδερφέ… πρέπει να τσεκάρω μπας και την έδωσε και αυτή….

 • Γιώργος fs.
 • DisqussioneR Νεμέτωρ

  Καλά το διασκεδάζουμε αλλά το λογαριασμό ΕΜΕΙΣ (ο λαός) θα τον πληρώσουμε!…
  Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι προς τη φτωχοποίηση…

  • Γιώργος fs.

   Τώρα όμως η φτωχοποίηση έχει αριστερό και ηθικό πλεονέκτημα!!

   • Koutroulis

    αμα εισαι φτωχος το μονο πλεονεκτημα ειναι οτι κανεις κορμι

  • skeptomenosellin

   Είμαστε tremendous. Δεν με νοιάζει τίποτα άλλο. Ένα όνειρο της ζωής εκπληρώθηκε.. :-)

   • Koutroulis

    tremendus σχολιο :)

 • Γιώργος fs.

  Θα κάνουν πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία στις 17 Νοεμβρίου οι αριστεροί μπαχαλάκηδες;;

  • skeptomenosellin

   Οποία ερώτησις. Μα φυσικά…

   • Γιώργος fs.

    Προτείνω αρχηγός της πορείας να τοποθετηθεί ο Τσίπρας; 😆😆😆😆😆😆😆😃😉😊😊

    • skeptomenosellin

     Tremendous πρόταση… :-)))))

    • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

     Πορεία θα είναι ή γκέι πραιντ παρέιντ;…

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      «Παρεϊντορεία»…. Συνηθισμένοι στο να αλλάζουν λέξεις και νοήματα οι συριζαίοι

    • BLAC PIT

     NO PASARAN. AMERICANOS. GRINGOS!!!….E!!!!…….SI PASARAN!!!…..HESTA VICTORA TA SEMBRE!!!!!!!!!………BELLA TSAO AMERICA!!!!!……..BELLA TSAO ARHICAPITALISTI!!!….BELA TSAO DIAVOLOTRAMBI!!!…..BELLA TSAO ATLANTIC CITY TROMBO-CASINO!!!…..LOLOS PANOS HESMENOS!!!…

  • PatmosI

   Ναι…. με αίτημα να τα δώσουμε όλα …

   • Γιώργος fs.

    Σωστός ο αδερφός Πάτμιος!!

    • PatmosI

     Trendy & tremendous…..😆😆😆😆😆😆😆😆

 • Θ.Β

  απορω πως με τετοιο λογαριασμο δεν ανακοινωθηκε αγορα των kiowa

 • Koutroulis
  • Lalakis ο αργικέραυνος

   EYΓΕ !!

   • Koutroulis

    βελτιωνομαι αχα

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   ΑΞΙΟΣΣΣΣ!!

   • Koutroulis

    Μην ντρεπεσαι ,πεστο :)

    • DisqussioneR Νεμέτωρ

     Καθαρά και ξάστερα!!

  • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

   Βλέπω έναν ανερχόμενο μοντεράτορ στα μάτια.σου😁😁😁

   • TheELLINAS1 .

    Πλοιαρχε μου αν πρόκειται για τον κουτρουλι μας εγώ θα πω
    ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ !!!!!!

    • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

     Εννοείται. Δαγκωτό…

 • PatmosI

  Βρε λέτε να τους έδωσε τα F16 και μαΊ και κάτι ψιλά για να τα σενιάρουν;

 • Θ.Β

  τελικα τις αγορες του αιωνα τις κανουνε οι αριστεροι στην ελλαδα και τον λογαριασμο ερχεται και τον εισπρατει η δεξια!

 • puaro

  ειπαμε πολλακις, το τζαμπα για τα αμερικλανια ξελινα απο 2 δις μυρια και πανω

 • BLAC PIT

  ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-35!!!…ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ S-400!!!…ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ!!!…ΣΕ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ!!!….ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!!!…..ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΧΑΡΙΝ ΣΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ Α-ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!!.ΤΟΥΡΚΟΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ!!!…ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΜΥΝΑ!!!….ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!…

  • Limassolbull

   Τιποτα δεν θα παρουν ουτε F35 ουτε S400 σε καμια συμφωνια δεν προχωρησαν ειναι μονο λογια. Τουλαχιστον για τους S400 το δηλωσε επισημα προχθες σε κυπριακο τηλεοπτικο καναλι ο ρωσος πρεσβυς στην Κυπρο οτι ειναι ολα ψεματα. Καμια συμφωνια δεν εχει υπογραφη ειπε ειναι πολυ δυσκολο για εμας να δωσουμε αυτο το πυραυλικο συστημα σε καποια χωρα.
   Το μοναδικο πραγμα που εχει γινει ειπε ειναι οτι υπαρχουν συζητησεις χωρις καμια καταληξη απλα μεχρι εκει.Ομως το ξανατονιζω οτι για εμας ειναι παρα πολυ δυσκολο να δωσουμε αυτο το πυραυλικο συστημα Οτι λεγεται απο διαφορα ΜΜΕ δεν ειναι αληθεια..τωρα για τα F35 δεν νομιζω με ετσι σχεσεις που να πηγαινουν απο το κακο στο χειροτερο με της ΗΠΑ οι τουρκομογγολοι δεν πιστευω να μπορεσουν να παρουν αυτα τα αεροσκαφη.

 • Deadpool_Nikeus

  άλλο ένα φιάσκο αυτής της Κυβέρνησης

 • Roman Box

  Η Τουρκία δεν θα πάρει f35 όπως και δεν πήρε f15 κτλ … Μόνο το Ισραήλ θα έχει τέτοια

 • TheELLINAS1 .

  Ο φουκαρα έδωσε και το τελευταίο μας βρακί μας ( Σούδα ) και τον γέμισε ο τραμπας με καθρεπτακια και χάντρες ο παναρας πάντως έτρεξε να τα μπαλωση αλλά δεν του βγήκε ούτε αυτουνου , που πας ωρε καραμητρο .

  • Μεγάλη Ελλάδα

   Τα βρακιά ξέρει οτι είναι δικά μας; Γιατί οι Συριζαίοι και τα θέματα εθνικής κυριαρχίας τα έχουν αποδομήσει. Οι θάλασσες δεν έχουν σύνορα κλπ κλπ

   • TheELLINAS1 .

    Δικά μας είναι φίλε μου και μας τα πήραν και αυτά ( σαρκασμός)
    Το μόνο που μας έχει απομείνει είναι η περηφάνια μας και η πίστη μας να τους στείλουμε στον αγύριστο !!!

  • Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς

   Ξερεις τι ηταν ο Καραμητρος κατα την Γερμανικη Κατοχη και χρησιμοποιεις το ονομα υποτιμητικα?…
   Εκτος κι αν εισαι κανα κομμουνι, οποτε δικαιουσαι!…

   • TheELLINAS1 .

    Πρώτον, πρόσεχε πως εκφράζεσαι, και τι ορισμούς χρησιμοποιείς δεν με γνωρίζεις και δεν σε ξέρω ,
    Εάν ονομάζεσαι Καραμητρος σου ζητώ συγγνώμη για την χρήση του ονόματος σου, εάν πάλι όχι, μάλλον θα ήσουν ο χειρότερος δικηγόρος για τον άνθρωπο αυτό έτσι όπως το έθεσες και για να σου λύσω μια απορία μιας και ρωτάς αν και δεν σε αφορά σου απαντώ πως είμαι ΈΛΛΗΝΑΣ και ένας ΈΛΛΗΝΑΣ δεν μπορεί να είναι κουμουνιστής .εύχομαι να σου έλυσα τις απορίες σου αγαπητέ Βησσαριόνοβιτς,
    Αλήθεια το ονοματάκι που το κονομησες ???

    • Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς

     Αχ νασαι καλα λεβεντη, με διασκεδασες…!
     Μεγαλη η περηφανεια σου για κατι που σου χαρισθηκε, χωρις να κανεις τιποτε…Και οχι δεν ελυσες καμμια απορια μου…

     Για τον αστυνομο Καραμητρο, του ειδικου τμηματος ασφαλειας, που κυνηγουσε τους εγκληματιες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και ΟΠΛΑ κατα την Κατοχη και ως εκ τουτου βαλθηκαν να γελοιοποιησουν οι αριστεροι ιδεα δεν εχεις…αθωε, υπερηφανε ασχετε !

     Λιγωτερος εγωισμος θα σου προσφερε περισσοτερο μποι, ελληνα(!!!)…

     • TheELLINAS1 .

      Πόσο χαίρομαι που σε διασκέδασα μετριοφρονα
      Βησσαριόνοβιτς εμένα δεν μου χάρισε κανείς τίποτα εδωσα 2 χρόνια από τα καλύτερα τις ζωής μου στην Πατρίδα και αν χρειαστεί θα δώσω πάλι το παρόν και ας είμαι κοντά στα 60, την πατριδα μου την αντιπροσωπευω εκεί που ζω, και είμαι περήφανος για το ότι είμαι Έλληνας, χωρίς να έχω απαιτήσει ποτέ τίποτα. όσο για τον καραμητρο όσο και αν έψαξα δεν μπόρεσα να βρω κάτι, μάλλον θα ξέρεις εσυ κάτι παραπάνω.
      Όσο για τον εγωισμό που είδες εγωισμό ? Ιωσήφ.
      Περηφάνια και καμάρι..

 • ζουμε ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ απο κατηγορουμενους για εσχατη προδοσια
  ..