«Ξαναχτύπησε» ο Πικέ! «Ο κόσμος πρέπει να είναι ελεύθερος να ψηφίσει»

Δημοσίευση: 4 Οκτωβρίου 2017, 4:01 μμ

Ο Ζεράρδ Πικέ έκανε νέες δηλώσεις για το θέμα της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι ελεύθερος να ψηφίσει ότι θέλει. Υπερήφανος δήλωσε για την Εθνική Ισπανίας.

Ο Ζεραρδ Πικέ τόνισε ότι είναι υπερήφανος για την Εθνική ομάδα της Ισπανίας, ενώ υποστήριξε ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι ελεύθερος να ψηφίσει, με αφορμή το δημοψήφισμα στην Καταλανονία την περασμένη Κυριακή. Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα ξεκαθάρισε ότι είναι ποδοσφαιριστής, αλλά κι ένας άνθρωπος με πολιτική σκέψη.

Όσα δήλωσε ο Πικέ

– Για το ενδεχόμενο να αφήσει την εθνική ομάδα: «Δεν είναι ωραίο να είναι εναντίον σου οι οπαδοί. Δέχθηκα προσβολές και ύβρεις και αυτό δεν μου αρέσει. Είναι μια πρόκληση για εμένα. Θέλω να βοηθήσω όπως μπορώ, κυρίως στο γήπεδο. Τώρα στόχος είναι να προκριθούμε. Είναι αδύνατον κάποιος να αμφισβητήσει την προσήλωσή μου στην εθνική ομάδα. Είναι οικογένειά μου. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους συνεχίζω. Είμαι υπερήφανος για την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Θέλω να πω στους φιλάθλους να μην αμφισβητούν την αφοσίωσή μου».

Καταλονία: Δακρυσμένος ο Πικέ! «Η χειρότερη ποδοσφαιρική εμπειρία της ζώης μου»


– Για το αν έχει μετανιώσει για όσα είπε την Κυριακή με αφορμή το δημοψήφισμα και για το αν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να εκφράζει πολιτική άποψη: «Δεν μετανιώνω, διότι είπα αυτό που αισθάνομαι. Δεν γίνεται όλοι να σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Άποψή μου ήταν ότι ο κόσμος πρέπει να είναι ελεύθερος να ψηφίσει, αντιλαμβάνομαι και δέχομαι ότι κάποιοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Είμαι ποδοσφαιριστής, αλλά και ένας άνθρωπος που έχω πολιτική άποψη. Δεν νομίζω ότι απαγορεύεται να την εκφράζω. Δεν μπορώ να εκφραστώ; Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν θέλουν να το κάνουν. Είναι σεβαστό».

– Για τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα: «Καταλαβαίνω ότι οι υπόλοιποι παίκτες έχουν κουραστεί να συζητούν συνέχεια για μένα».

– Για τον αν επιθυμεί την ανεξαρτησία της Καταλονίας: «Είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, αλλά δεν θα απαντήσω. Οι ποδοσφαιριστές είμαστε παγκόσμια σύμβολα και δεν θέλω να τοποθετηθώ. Θα πω, όμως, κάτι. Στην Ισπανία υπάρχει ένα πρόβλημα, με απόψεις και σκέψεις εξαιρετικά ακραίες και ο μοναδικός τρόπος για να το επιλύσουμε είναι ο διάλογος. Δεν έχει σημασία τι λέω εγώ ή τι θέλω εγώ. Οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει να εργαστούν για να λύσουν το πρόβλημα».