Δείτε τι ανατριχιαστικό είχε πει η Πυθία για το μέλλον της Ελλάδας!

Δημοσίευση: 17 Οκτωβρίου 2017, 11:33 πμ

Ο απόλυτος χρησμός που επιβεβαιώνεται εδώ και 22 αιώνες!

Ο Φιλοποίμην είχε πάει στο Μαντείο μετά από «πρόκληση» του Ρωμαίου Φλαμινίκου.

Mια διαχρονική προφητεία για τον Ελληνισμό που επαληθεύεται, που φέρεται να ειπώθηκε από την Πυθία, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και για πολλούς θεωρείται λίαν επίκαιρη!

Όταν στις αρχές του 2ου προχριστιανικού αιώνα ο πολύπειρος Αρκάδας στρατηγός Φιλοποίμην, είδε την διάθεση για εμπλοκή στα ελληνικά πράγματα του Ρωμαίου υπάτου Φλαμινίκου, κατάλαβε πως οι Έλληνες βρισκόταν μπροστά σε τεράστιες περιπέτειες.

Ο Φιλοποίμην αποφάσισε τότε να συμβουλευθεί το Μαντείο των Δελφών για το μέλλον της Ελλάδος.


Η Πυθία έδωσε τον εξής χρησμό και ταυτόχρονα τον απόλυτο ορισμό της Ελλάδας που εδώ και 22 αιώνες επιβεβαιώνεται στο ακέραιο: «Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδέποτε βυθιζόμενος»!

Η ιέρεια των Δελφών παρομοίασε την Ελλάδα με φουσκωμένο ασκί στο φουρτουνιασμένο πέλαγος, που κλυδωνίζεται μεν λόγω των κυμάτων, αλλά που δεν πρόκειται να βυθιστεί ποτέ!

Και πράγματι, οι Ρωμαίοι – επιβεβαιώνοντας τους φόβους του Φιλοποίμενα – ήρθαν! Οι Γότθοι ήρθαν! Οι Άβαροι ήρθαν! Οι Φράγκοι ήρθαν! Οι Τούρκοι ήρθαν!

Οι Άραβες ήρθαν! Οι Γερμανοί ήρθαν! Οι Σύμμαχοι ήρθαν! Οι Γερμανοί ξαναήρθαν!

Όπως ήρθαν και προδότες, χρεωκοπίες, μνημόνια! Αλλά ο ασκός, σε πείσμα όλων αυτών και πολλών άλλων, «μηδεποτε βυθίζεται!»…

athensmagazine.gr

 • Milky

  Αιώνες τώρα η Πυθία διατηρεί πολλούς συμμάχους…. ::)

 • konstantinos

  Ως αμαρτωλός και ελάχιστος πολίτης του σήμερα , επιτρέψτε μου να συμπληρώνω στον χρησμό :

  Ο «ΑΕΡΑΣ» ΣΤΟΝ ΑΣΚΟ ΕΙΝΑΙ Η _ Π Ι Σ Τ Η _ ΜΑΣ !
  (που σήμερα δοκιμάζεται, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ) !
  Κατά συνέπεια :
  ΑΝ ΧΑΘΕΙ (η πίστη μας), ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ !

  Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Τ Ε _ :

  41. «Θα έρθει καιρός που οι Ρωμιοί θα τρώγονται αναμεταξύ τους.Εγώ συστήνω ομόνοιαν και αγάπην». ( ! ! ! ! ! ! ! ! ! )
  44. «Θα έρθει καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα
  άλαλα τα μπάλαλα». ( ! ! ! )
  57. «Οι κληρικοί θα γίνουν σαν τους λαϊκούς, και οι λαϊκοί σαν τα ζώα».( ! ! ! )

  Πατροκοσμάς (και πολλά, πολλά άλλα) .

 • isonymoi

  Βλακειες της Πυθιας! Σιγουρα ειναι hoax!

  • bkritsot

   Hoax είναι τα Greek hoaxes κι όσοι τα πιστεύουν…

 • bkritsot

  Η πυθια ηταν συβιλα.. ΔΛΔ προ Χριστού προφήτης…
  Οι συβιλες είχαν προβλέψει με κάθε λεπτομέρεια τον ερχομό του πραγματικού Θεού στη γη, μέσω του Υιού του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…
  Σχετικος πάπυρος υπάρχει φυλασσόμενος στα Ιεροσόλυμα..
  Απο τις συβιλες γνώριζαν οι μάγοι για την γέννηση του σωτήρα κι έτρεξαν μόλις είδαν το αστέρι ( που δεν ηταν αστέρι, αλλά αστέρας ΔΛΔ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ….εξ ου κι το αστέρι πού πέφτει στη γη, συμβόλιζει το σατανά που ηταν άγγελος κι έπεσε), πραγμα που αναφέρεται κι στους χαιρετισμούς της Παναγίας μάς..
  Μην τα γράφετε όμως αυτά γιατί περνουν αέρα οι πλανεμενοι του «δωδεκαθεισμου» που μιλουν για αρχαίο Ελληνικό πνεύμα κι Ελλάδα αλλά δεν έχουν ιδέα που παν τα τέσσερα κι γιατί οι αρχαίοι ευχαριστούσαν τούς 12 κι ακομη τι σημαίνε γι’αυτούς η λέξη θέο που καμία σχέση δεν έχει με το θεός..
  Οι αρχαίοι ήταν πολύ ποιό χριστιανοί απ’ αυτούς το δυστιχους κι αντιλαμβανόταν κι ήξεραν ποιός είναι ο ένας κι μοναδικός Θεός κι ας μην είχαν ιντερνέτ χιλιάδες μάρτυρες κι ιστορία κι Αγίους δίπλα τούς να τους διαλαλούν το Θεό κι αυτοί να μην τον βλέπουν αλλά ούτε κι να θέλουν να τον δουν…
  Η ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ( ΌΧΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ) ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ, «ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΑΝΤΑ ΘΕΟΎ ΛΟΓΟΥ » ΚΙ ΝΑ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΧΕΤΑΙ ΚΙ ΟΛΑΣ…ΝΑ ΜΆΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΙΝ ΑΓΑΠΆ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠ’ΟΛΟΥΣ.. ΝΑ ΜΆΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΚΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ..