Κόσμος

Βόμβα στο πολιτικό σκηνικό με την παρέμβαση Κρεμλίνου υπέρ Κ.Καραμανλή η οποία θα έχει και συνέχεια...- Τι σηματοδοτεί - Προπομπός η επιστροφή Θ.Ρουσόπουλου;

Σάλο έχει προκαλέσει ήδη εντός και εκτός χώρας η μεγάλη χτεσινή αποκάλυψη του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ (την οποία πολλοί έσπευσαν να αναπαράγουν χωρίς βέβαια αναφορά στην αρχική πηγή) για το αφιέρωμα του ρωσικού κρατικού καναλιού Russia-24 στο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Η ρωσική αυτή κίνηση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς το Russia-24 ελέγχεται από το Κρεμλίνο ενώ δεν ήταν ένα απλό ντοκιμαντέρ.

Ηταν η αποκάλυψη που έπαιξε στο δελτίο ειδήσεων!

Και το ερώτημα είναι πιο μήνυμα ήθελαν να περάσουν οι Ρώσοι και γιατί τώρα, γιατί σε αυτή τη χρονική στιγμή.

Μάλιστα αν παρακολουθήσει κάποιος το βίντεο - επίτηδες οι Ρώσοι έβαλαν και αγγλικούς υπότιτλους- θα δει ότι στο τέλος κλείνει με την υπενθύμιση:

"Θα υπάρξουν νέες λεπτομέρειες και νέοι ύποπτοι. Θα σας κρατάμε ενημερωμένους".

Με λίγα λόγια, η Ρωσία σκοπεύει να δώσει συνέχεια στο όλο ζήτημα.

Και πως άλλωστε να μην δώσει;

Hταν αυτή που έσωσε τον πρώην πρωθυπουργό.

Ομως το όλο ζήτημα αποκτά και ιδιαίτερη γεωπολιτική χροιά.

Η είδηση έσκασε λίγο πριν την άφιξη του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στις ΗΠΑ με τα εξοπλιστικά και τη βάση της Σούδας να είναι στο τραπέζι των συζητήσεων.

Την περίοδο αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις Ρωσίας-Τουρκίας αλλά και τελευταία Σερβίας-Τουρκίας για τη διαμόρφωση μιας νέας γεωπολιτικής και στρατηγικής σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.

Περιττό να αναφέρουμε πως είναι σε εξέλιξη η ΝΑΤΟϊκή λαβίδα θανάτου της Ρωσίας σε Μαύρη Θάλασσα- Αιγαίο-Μεσόγειο...

Το Κρεμλίνο θα ήθελε σίγουρα να δει επιστροφή του Κ.Καραμανλή στην ενεργό πολιτική τουλάχιστον ως ΠτΔ το 2019...

Μην ξεχνάμε ότι στο πρόσωπο του Κ.Καραμανλή, η Μόσχα βλέπει ακόμα τον πλέον αξιόπιστο συνομιλητή.

Μπορεί ο Κ.Καραμανλής να έκανε λάθη, άλλωστε μόνο όσοι δουλεύουν κάνουν, αλλά μπροστά σε αυτά που ζει η χώρα τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει καν μέτρο σύγκρισης.

Επίσης πριν λίγες ημέρες ο Θοδωρής Ρουσόπουλος μίλησε για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πολιτική σκηνή.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή στην πολιτική, αλλά προς το παρόν δεν το έχει συζητήσει με τον πρόεδρο του κόμματος.

«Το ενδιαφέρον μου για την πολιτική υφίσταται και είναι η πρώτη φορά που το σκέφτομαι σοβαρά» απάντησε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος σε ερώτηση που του ετέθη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σχετικά με τον αν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στην πολιτική.

Ερωτηθείς δε, εάν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές και θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε πως δεν έχει γίνει η σχετική συζήτηση ακόμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά πρόσθεσε πως σκοπεύει να το κάνει ώστε ακολούθως να αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα, όπως ορίζει η διαδικασία.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...