Περιβάλλον

O «Ιρμα-γεδδών» συνεχίζει ακάθεκτος ενώ ακολουθούν οι τυφώνες Χοσέ και Κάτια - Δείτε βίντεο και εικόνες

Τουλάχιστον 14 νεκροί και εικόνες απόλυτης καταστροφής... Ο φονικός τυφώνας Ίρμα συνεχίζει ακάθεκτος το καταστροφικό του πέρασμα ενώ υποβαθμίστηκε από την κατηγορία 5 στην κατηγορία 4. Ο ισχυρότερος τυφώνας που καταγράφηκε ποτέ στον Ατλαντικό ισοπέδωσε τα νησιά Μπαρμπούντα και Άγιος Μαρτίνος στην Καραϊβική προκαλώντας καταστροφές στο 95% των κτιρίων τους και των δρόμων τους.

Στο επίκεντρο του Ιρμα-γγεδών βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα τα νησιά Τουρκς και Κάικος, αν και έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων που πλέον φτάνουν τα 115χλμ/ώρα.

Η αγωνία για την πορεία του τυφώνα Ίρμα, τον οποίο ο κυβερνήτης του Μαϊάμι χαρακτήρισε «πυρηνικό τυφώνα», βρίσκεται στις ΗΠΑ καθώς η Φλόριντα αναμένεται να είναι το τελευταίο σημείο στο οποίο θα χτυπήσει ο τυφώνας.

Σε συναγερμό βρίσκονται και οι Μπαχάμες αλλά και η Κούβα που βρίσκονται στο «δρόμο» της Ίρμα. Ειδικά στην Κούβα οι αρχές της χώρας διέταξαν την απομάκρυνση 36.000 τουριστών από τις βόρειες ακτές.

Ακολουθούν Χοσέ και Κάτια

Την ίδια ώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ αναβάθμισε σε κατηγορία 3 τον τυφώνα Χοσέ που βρίσκεται ανατολικά της Καραϊβικής με πορεία πάνω στα νησιά που χτυπήθηκαν από την Ίρμα. Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων είναι, μάλιστα, ότι είναι πιθανόν να υπάρξει νέα αναβάθμιση μέσα στις επόμενες 24-36 ώρες.

Ο Χοσέ, ο οποίος μέσα σε μερικές ώρες ενισχύθηκε φθάνοντας από την κατηγορία 1 στην κατηγορία 3, μετακινείται 30 χλμ. την ώρα με δυτική-βορειοδυτική κατεύθυνση, σύμφωνα με το NHC.

Μοιάζει να ακολουθεί τα ίχνη του τυφώνα Ιρμα.

Παράλληλα και η τροπική καταιγίδα Κάτια μετατράπηκε σε κυκλώνα στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσαν οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι.

Ο νέος κυκλώνας απέχει 295 χλμ. ανατολικά του Ταμπίκο του Μεξικού, με ανέμους μέγιστης ταχύτητας 120 χλμ. ανά ώρα.

https://www.youtube.com/watch?v=Lj0DUFKyIyw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ