Κόσμος

Mi-26: Το μεγαλύτερο ελικόπτερο του κόσμου (βίντεο)

Οι «ιπτάμενες αγελάδες», όπως ονομάζουν τα ελικόπτερα Mi-26 οι ίδιοι οι πιλότοι, έχουν ένα τεράστιο ιστορικό υπηρεσίας. Έχουν βρεθεί στη Σομαλία, την Καμπότζη, την Ινδονησία, χρησιμοποιήθηκαν στην επικράτεια της πρώην Γιουγκοσλαβίας στα πλαίσια ειρηνευτικών αποστολών του ΟΗΕ, έσβησαν φωτιές στην Ελλάδα.

Τα Mi-26 πρόσφεραν βοήθεια ακόμα και στον αμερικανικό στρατό. Η διοίκηση του ΝΑΤΟ είχε προσλάβει τη ρωσική αεροπορική εταιρία Vertical-T για να πραγματοποιεί μεταφορές με τα Mi-26 στο Αφγανιστάν, όχι σε συνθήκες μάχης.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2012 το Mi-26 μετέφερε το πιο μεγάλο τζετ που έχει κατασκευαστεί στη σοβιετική ιστορία, το Tu-134.

Το αεροπλάνο είχε αποσυρθεί, καθώς είχε ολοκληρώσει το χρόνο επιχειρησιακής ζωής του και έπρεπε να μεταφερθεί από την Αγία Πετρούπολη στο πεδίο δοκιμών στο Νίζνι Νόβγκοροντ προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε αντιτρομοκρατικές ασκήσεις από τις ειδικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...