Κόσμος

H Al Rayyan «αδειάζει» τον Κατρούγκαλο για τα fake news

Σε ανακοίνωσή του ο κρατικός επενδυτικός όμιλος του Κατάρ "Al Rayyan" δίνει διευκρινήσεις σχετικά με την απόφαση να ματαιώσει τα επενδυτικά σχέδιά του για την Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας στη χώρα μας επισημαίνουν ότι αντιμετωπίζουν δικαστικές εμπλοκές και διώξεις που καθιστούν δύσκολες τις δραστηριότητές τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Al Rayyan:
«Επειδή διαπιστώνουµε ότι από ορισμένες πλευρές επιχειρείται να δοθούν διαφορετικές προεκτάσεις στην ανακοίνωσή µας για διακοπή των επενδύσεών µας στην Ελλάδα, διευκρινίζουµε ρητά ότι αναφερθήκαµε στις επενδύσεις µας στη Ζάκυνθο και την Οξιά, οι οποίες έχουν ανασταλεί λόγω δικαστικών εµπλοκών από το 2014 τουλάχιστον και συνεχίζονται μέχρι σήμερα συμπεριλαµβανοµένων και διώξεων των εκπροσώπων µας ώστε να καθίσταται η επενδυτική µας δραστηριότητα στα έργα αυτά δύσκολη. Πέραν αυτού καµιά ερµηνεία της ανακοίνωσής µας δεν είναι αποδεκτή».

Στην πρώτη ανακοίνωσή της, η Al Rayyan επισήμαινε ότι «τα σχέδια για την Ελλάδα ναυάγησαν και με το ζόρι δεν γίνονται επενδύσεις».

Aργά το βράδυ ο Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε ότι η αποχώρηση του Κατάρ από τις επενδύσεις στην Ελλάδα είναι… fake news.

Ο ίδιος έκανε λόγο στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ένα «ακόμη κατασκευασμένο επεισόδιο». Επιπλέον, τόνιζε πως «όσοι διακινούν τα σενάρια αυτά υπονομεύουν ευθέως το εθνικό συμφέρον».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ