ΗΠΑ

16 χρόνια μετά την 9/11 - Οι θεωρίες συνωμοσίας, οι πρωτιές, η νέα γενιά τρομοκρατών και η συμβουλή του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας - Βίντεο

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Έχουν περάσει 16 χρόνια από το χτύπημα στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης και η διεθνής κατάσταση μοιάζει...δίδυμη με αυτήν που επικρατούσε τότε. Τι κι αν τα αμέτρητα θραύσματα του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο κέντρο του Μανχάταν μαζεύτηκαν και τα κτίρια ανακατασκευάστηκαν. Τα...θραύσματα στις ψυχές των ανθρώπων δεν μαζεύτηκαν ποτέ. Η Δύση υπήρξε το μεγαλύτερο θύμα του κόσμου και μαζί ο μεγαλύτερος επιζών.

Όπως τότε ο πρόεδρος Μπους είχε ειδοποιηθεί για το τι θα συμβεί και δεν έπραξε τίποτα, έτσι και σήμερα η Δύση σφυρίζει αδιάφορα για το τέρας που η ίδια έθρεψε. Στις 6 Αυγούστου 2001, στον Αμερικανό πρόεδρο δόθηκε η καθημερινή ενημέρωση και εκεί οι ιθύνοντες ασφαλείας έγραφαν: "Ο Μπιν Λάντεν αποφασισμένος να χτυπήσει στις ΗΠΑ”. Ο Μπους το παρέβλεψε.

Είναι απορίας άξιον πως οι ιθύνοντες αυτού του πλανήτη δεν αντιλαμβάνονται πως όσο δεν αφαιρείται από τους τρομοκράτες το επιχείρημα περί “ευρύτερης συνωμοσίας της Δύσης σε βάρος του Ισλάμ” τόσο η φονταμενταλιστική δράση ακραίων ομάδων θα αποδεικνύεται Λερναία Ύδρα....

Έχουν περάσει 16 χρόνια... Δεκαέξι χρόνια γεμάτα από πολέμους, επεμβάσεις, δολοφονίες, βασανιστήρια, απαγωγές, “μαύρες” τοποθεσίες, υπερ-ανάπτυξη του αμερικανικού κράτους της εθνικής ασφάλειας-το οποίο μάθαμε πως παρακολουθούσε μέχρι την Γερμανίδα καγκελάριο- και παραλλήλως εξάπλωση του ισλαμικού εξτρεμισμού στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Δεκαέξι χρόνια γεμάτα από μια κουλτούρα φόβου στην Αμερική, αλλά και σε όλο τον πλανήτη.

Δεκαέξι χρόνια πριν με δικαιολογία τους σχεδόν 3.000 θανάτους κάποιοι κατάφεραν να ξαναχτίσουν έναν δικό τους κόσμο με σημαία την Pax Americana...

Χριστιανοί-Ισλάμ

Σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου πολλοί είναι αυτοί που επενδύουν στην αντιπαράθεση Χριστιανών-Ισλάμ... Σχέσεις οι οποίες έχουν περάσει από χίλια μύρια κύματα τα τελευταία χρόνια. Αφορμές ουκ ολίγες. Πιο κραυγαλέο μήνυμα αποτελούν οι διωγμοί και οι σφαγές Χριστιανών στις χώρες που εύστοχα-δυστυχως- αποκλήθηκαν ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΑΝ. Σταυροί ακόμη και για μικρά παιδιά, βιασμοί γυναικών, απειλές για να αλλαξοπιστήσουν. Και μάρτυρες, πολλοί, μα παρα πολλοί μάρτυρες, τόσοι που δε θα έφτανε το εορτολόγιο της Εκκλησίας...

Με όλα αυτά μαζί και με κάθε ένα ξεχωριστά διατηρείται άσβεστη η θρησκευτική αντιπαράθεση. Και μάλιστα σε μια περίοδο που βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για.... Διαθρησκειακό Διάλογο.

Με διατριβή πάνω στο θέμα του Ισλάμ ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος έχει λόγο που αξίζει προσοχής. Σε παλιότερη τοποθέτηση για το θέμα της τρομοκρατίας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Σχετικά με το πρόβλημα της τρομοκρατίας που δεσπόζει τα τελευταία χρόνια, θεωρούμε ότι οι δυτικές κοινωνίες, που διαθέτουν οικονομική, επιστημονική και στρατιωτική δύναμη, οφείλουν να προχωρήσουν σε μια δημιουργική αυτοκριτική. Να δουν καθαρότερα την ευθύνη και το χρέος τους στις νέες παγκόσμιες διαστάσεις. Η ειρήνη και η ασφάλεια, για την οποίαν όλοι μιλούμε, θα εξασφαλισθούν με τη φροντίδα για κοινωνική δικαιοσύνη και την ανάπτυξη των πτωχότερων κοινωνιών του πλανήτη. Θα είναι τραγικό, πνευματικά και πολιτικά, λόγω αμελείας ή υπεροψίας, να αφήσουμε να εξελιχθεί ένα νέο, πολύμορφο προλεταριάτο, το οποίο θα επαναστατεί βίαια, καταχρώμενο την πνευματική "ατομική ενέργεια" μιας συγκεκριμένης θρησκευτικής παραδόσεως”.

Και η Αλ Κάιντα είναι εδώ

Καλά τα λέει ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά η δική του φωνή αγάπης και λογικής χάνεται. Αντιθέτως ο κραυγές μίσους υπερισχύουν. Τι κι αν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι(;) νεκρός; Η νέα Αλ Κάιντα δηλώνει παρούσα. Και μάλιστα με μπροστάρη τον γιο του συμβολικού πρώην αρχηγού της.

Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν, στα 30 του εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο σε βίντεο της οργάνωσης, να καλεί τους υποστηρικτές της να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον των Αμερικανών, των Εβραίων, των Δυτικών, ακόμα και των Ρώσων. Τα βίντεο συνοδεύονται από σκηνές με προηγούμενες τρομοκρατικές επιθέσεις της οργάνωσης. Ο Χάμζα ενθαρρύνει επιθέσεις τύπου μοναχικών λύκων, με τη χρήση όλων των μέσων που είναι εύκολα διαθέσιμα.

Οι πρωτιές

Η φετινή “μαύρη” επέτειος συνοδέυεται και από μια σειρά από πρωτιές.

Πρώτη φορά (όχι Αριστερά αλλά) Τράμπ! Οι αντι-ισλαμικές του κινήσεις βούτυρο στο ψωμί της αντιπαράθεσης

Πρώτη φορά τέτοια κρίση στη Σαουδική Αραβία με πριγκιπικά “μαχαιρώματα” αν και όπως ειπώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε ενημέρωση πως θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2018 επίσκεψη του Σαουδάραβα βασιλιά στον Λευκό Οίκο.

Πρώτη φορά κρίση του κόλπου με Κατάρ, Σαουδική Αραβία και “δορυφόρους” σε ένα τρομακτικό γαϊτανάκι σύγκρουσης που μπορεί να εξελιχθεί σε ντόμινο εξελίξεων

Πρώτη φορά από την 11η Σεπτεμβρίου 2001 οι ΗΠΑ εμφανίζονται να απειλούνται τόσο σοβαρά από τον φαφλατά (ή και όχι τόσο φαφλατά) πρόεδρο της Βόρειας Κορέας.

Και μια ακόμη πρώτη φορά... Πρώτη φορά τόσα πολλά απανωτά μεμονωμένα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Δύση, κυρίως στην Ευρώπη, αποδεικνύουν πως ο πόλεμος έχει ήδη μεταφερθεί στην Γηραιά Ήπειρο...

Και οι θεωρίες συνωμοσίας...

Ο βετεράνος πιλότος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας John Lear «αποκαλύπτει»… τι πραγματικά θεωρεί ο ίδιος ότι συνέβη στις επιθέσεις που σημειώθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Όπως εξηγεί, τα αεροσκάφη που όλοι είδαμε να πέφτουν επάνω στους Δίδυμους Πύργους απλά…δεν υπήρχαν!

Ο Lear ισχυρίζεται ότι ήταν ολογράμματα αεροσκαφών και ότι στην πραγματικότητα οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν εξαιτίας αλλεπάλληλων εκρήξεων που σημειώθηκαν στο εσωτερικό τους.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης,(NYPD) έδωσε στη δημοσιότητα, ένα συγκλονιστικό βίντεο. Ελικόπτερο της αστυνομίας γεμάτο με διασώστες, που είχε απογειωθεί αμέσως μετά την πρόσκρουση των αεροπλάνων στους ουρανοξύστες, καταγράφει λεπτό προς λεπτό το συμβάν από ψηλά.

Δείτε και ακούστε τις φωνές των αστυνομικών την στιγμή που καταρρέουν οι πύργοι.

Το βίντεο έχει διάρκεια 17 λεπτά

https://www.youtube.com/watch?v=nN0UPcgfS5I

https://www.youtube.com/watch?v=xqqelDq4P48

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ