ΗΠΑ

Χαστούκι σε Τραμπ η δεύτερη αποτυχία κατάργησης του Obamacare

Παταγώδη αποτυχία γνώρισε η δεύτερη προσπάθεια, μέσα σε δύο μήνες, του Ντόναλντ Τραμπ να καταργήσει το σύστημα Υγείας που εφάρμοσε ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα.

Το Obamacare, όπως έχει καθιερωθεί να αποκαλείται, παραμένει ενεργό, καθώς οι ρεπουμπλικανοί δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες ψήφους, με συνέπεια να μην θέσουν το νέο αίτημα ούτε καν σε ψηφοφορία έναντι της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος αποτυγχάνει να καταργήσει το σύστημα Υγείας που εφάρμοσε η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα από το 2010, ένας στόχος που βρισκόταν στις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες του Τραμπ.

Πολλοί ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές αρνήθηκαν να υποστηρίξουν το σχέδιο, λέγοντας πως το κόστος είναι μεγάλο και πως δεν έχει παρουσιαστεί αξιόπιστη εναλλακτική.

Η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ ήταν να δηλώσει την απογοήτευσή του για τους γερουσιαστές που δεν υποστήριξαν το σχέδιο αντικατάστασης του Obamacare.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...