Πολιτική

Χαμός στα δικαστήρια: Εν χορώ εξοργισμένοι πολίτες βρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ - Mε 88 πλειστηριασμούς και ΜΑΤ στο Ειρηνοδικείο ξεπουλά η Κυβέρνηση τις περιουσίες των πολιτών - Δείτε βίντεο

Mε 88 πλειστηριασμούς μόνο για σήμερα απαντά η κυβέρνηση στο παλιό της σύνθημα "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" στέλνοντας και μια Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης να παραταχθεί στο εσωτερικό του κτιρίου της οδού Λουκάρεως. Εξοργισμένοι πολίτες που πίστεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουν τις περιουσίες τους να βγαίνουν στο σφυρί και να οδεύουν στα χέρια αμερικανικών και άλλων Fund ξεσπούν.

Τη στιγμή που τα μέλη των κινημάτων ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα μία διμοιρία των Υ.ΜΕ.Τ παρατάχθηκε στον εσωτερικό χώρου του κτιρίου πράγμα που δείχνει πως η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της απέναντι στη διενέργεια των πλειστηριασμών και μάλιστα λίγο πριν μπει σε εφαρμογή η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Αλλωστε αυτό όπως είχε αποκαλύψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε φανεί από τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, Γ.Σταθάκη:

«Κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στα μέσα της επόμενης εβδομάδας», ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Όπως είπε, αρχικά θα αφορούν επαγγελματικά ακίνητα. Μιλώντας για την πρώτη κατοικία, ανέφερε ότι υπάρχει συζήτηση για νέα ρύθμιση που θα την προστατεύει και μετά το τέλος του 2018.

Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως, βρέθηκαν σήμερα μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω", του ΕΠΑΜ, της ΛΑΕ άλλα και άλλων συλλογικοτήτων προκειμένου να ματαιώσουν τους προγραμματισμένους για σήμερα πλειστηριασμούς.

Ενταση επικράτησε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως ανάμεσα σε μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», του ΕΠΑΜ, της ΛΑΕ και αστυνομικών δυνάμεων με αφορμή τους πλειστηριασμούς.

Οπως και τις προηγούμενες φορές τα μέλη των συλλογικοτήτων βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο προκειμένου να ματαιώσουν τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς, ωστόσο στο σημείο έφτασαν και αστυνομικές δυνάμεις.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναβαθμίζει την καταστολή στέλνοντας τα ΜΑΤ στα δικαστήρια», έλεγαν μεταξύ άλλων τα μέλη των «Δεν Πληρώνω» και παράλληλα έκλεισαν με πανό την είσοδο στους αστυνομικούς των Υ.ΜΕ.Τ στην αίθουσα 7.

Μάλιστα στη συνέχεια στην ιστοσελίδα τους πανηγύριζαν αναφέροντας πως κατάφεραν να διώξουν τα ΜΑΤ από το Ειρηνοδικείο.

«Τώρα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών! Το Κίνημα δεν επέτρεψε στα ΜΑΤ της χούντας Συριζανελ να εισελθουν εντός της αίθουσας του Ειρηνοδικείου»

Για σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ήταν προγραμματισμένοι συνολικά 33 πλειστηριασμοί. Τελικώς διενεργήθηκε μόνον ένας πλειστηριασμός διαμερίσματος. Μεταξύ άλλων επρόκειτο να βγουν στον πλειστηριασμό και μετοχές της εκδοτικής εταιρείας «Πήγασος» όμως δεν εμφανίστηκαν πλειοδότες.

Συνολικά ήταν προγραμματισμένοι 88 πλειστηριασμοί στην Αττική.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

7 στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου
6 στο Ειρηνοδικείο Αχαρνών
3 στο Ειρηνοδικείο Ιλίου
5 στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας
6 στο Ειρηνοδικείο Κρωπίας
3 στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου
4 στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνος
1 στο Ειρηνοδικείο Μεγάρων
2 στο Ειρηνοδικείο Νίκαιας
5 στο Ειρηνοδικείο Πειραιά
3 στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου
2 στο Ειρηνοδικείο Σαλαμίνος
9 στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου

Κανένας πλειστηριασμός από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης

Κανένας πλειστηριασμός δεν διενεργήθηκε σήμερα από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης καθώς οι συμβολαιογράφοι της συμπρωτεύουσας έχουν αποφασίσει να απέχουν από τους πλειστηριασμούς έως και την 1η Οκτωβρίου. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του Συλλόγου τους, μετά την 1η Οκτωβρίου, σε νέα Γενική Συνέλευση θα αποφασιστεί, η περαιτέρω στάση τους επί της αποχής.

Ωστόσο, νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης μέλη του Συντονισμού ενάντια στους πλειστηριασμούς πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, ζητώντας να μην ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

https://www.youtube.com/watch?v=GNKayAF3LlA

https://www.youtube.com/watch?v=UKhD_yy8EYQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...