Εκκλησία της Ελλάδος

Χίου Μάρκος: «Σ' αυτόν εδώ τον τόπο διδάσκεται μόνο η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη»

Την Σύναξη των εν Χίω Αγίων τίμησαν την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην Ιέρα Μητρόπολη Χίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος στην ομιλία του, εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στον Σταυρικό και Eθνικό προορισμό του Ποιμένα της ακριτικής Μητρόπολης τονίζοντας χαρακτηριστικά: ''Μετά τον πανηγυρικό της ημέρας δεν είχα σκοπό να προσθέσω τίποτα. Όταν όμως μπήκα μέσα, στον Θρόνο του Μητροπολίτου Χίου που είναι αυτή εδώ η φυλακή, αυτό είναι το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, το αυθεντικό - γι'αυτό πριν ενθρονιστώ εδώ είχα έρθει πρώτα - σαν άκουσα μεσα από την συνείδησή μου μια φωνή και να μου πει, πρέπει να μιλήσεις''.

''Πρέπει να μιλήσεις ότι ο Ποιμένας της ακριτικής αυτής Μητρόπολης εκτός από τον Σταυρικό - θρησκευτικό του προορισμό έχει και Εθνικό προορισμό'' συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

''Σ' αυτό το σημείο είμαστε υποχρεωμένοι να φυλάμε την θρησκεία μας και να την δίνουμε ανόθευτη και καθαρή στα παιδιά μας μέσα στα Σχολεία, χωρις συγκριτιστικές διαθέσεις που δηλητηριάζουν την συνείδησή τους'' τόνισε σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Χίου.

''Σ' αυτόν εδώ τον τόπο διδάσκεται μόνο η Ορθοδοξη Χριστιανική Πίστη, τα άλλα τα αφήνουμε για τις εγκυκλοπαίδειες στα ράφια των βιβλιοθηκών μας όποτε θέλουμε να τα διαβάσουμε. Και σε αυτόν εδώ τον τόπο δεν μπορούμε ποτέ να ξεχάσουμε ότι υπάρχει μια ιστορία 3000 χρόνων που την μαρτυρούν, αν πάψουν να την μαρτυρούν οι άνθρωποι, ακόμα και οι πέτρες'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qiuswVpmMPo?ecver=2]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ