Κοινωνία

Φοιτητής σχεδίασε τους δρόμους της αρχαίας Ρώμης ως γραμμές του μετρό!

Εάν έχει αναρωτηθεί κανείς πώς μπορεί να έδειχναν οι δρόμοι της αρχαίας Ρώμης σαν χάρτης του μετρό; Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο έδωσε την απάντηση.

Οι δρόμοι που συνέδεαν πόλεις - κλειδιά της αχανούς αυτοκρατορίας επανασχεδιάστηκαν ως γραμμές του μετρό από τον Sasha Trubetskoy, που σπουδάζει στατιστική στο πανεπστήμιο του Σικάγο.

Στο χάρτη, οι αρχαίες πόλεις έχουν μετατραπεί σε στάσεις του μετρό, συνδεδεμένες με με γνωστούς δρόμους όπως η Via Appia που συνέδεε τη Ρώμη με το Μπρίντιζι.

«Πάντα με ενδιέφερε η Αρχαία Ρώμη, από τότε μάλιστα που ήμουν παιδί και διάβαζα Αστερίξ», δήλωσε στη Local ο Sasha.

«Μου ήρθε μία ιδέα να φτιάξω το αρχαίο οδικό δίκτυο της Ρώμης σε μία σύγχρονη μορφή. Κίνητρό μου ήταν το πάθος μου να δημιουργήσω έναν υψηλής ποιότητας χάρτη, αντίθετα με άλλους χάρτες φτωχά σχεδιασμένους που βλέπω στο διαδίκτυο», εξήγησε.

Ο φοιτητής χρησιμοποίησε παλιούς χάρτες της αρχαίας Ρώμης και στήριξε την εργασία του στην αυτοκρατορία περίπου στο 124 μ.Χ., αν και ο ίδιος ανέφερε ότι δημιούργησε λίγο πιο ελεύθερα τα σχέδιά του. Παραδείγματος χάρη, επινόησε ονόματα για δρόμους που δεν είχαν ένα γνωστό όνομα, ενώ παρέλειψε μικρότερες πόλεις έτσι ώστε να μην υπάρχει «συνωστισμός» στο χάρτη.

Επίσης μοιράστηκε στο Twitter μία εναλλακτική έκδοση των Ρωμαϊκών Δρόμων, εμπνευσμένο από το μετρό του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ