Κόσμος

Τρόμος σε αεροσκάφος της Air France: Εξερράγη ο κινητήρας 37000 πόδια πάνω από τον Ατλαντικό - Είναι το δεύτερο ανάλογο περιστατικό (εικόνες, βίντεο)

Σκηνές τρόμου έζησαν οι επιβάτες της πτήσης τζάμπο από το Παρίσι στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ο ένας κινητήρας του μεγάλου αεροσκάφους διαλύθηκε στον αέρα, στα 37.000 πόδια πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ο πιλότος του αεροσκάφους A380 της Air France ενημέρωσε άμεσα για το πρόβλημα και ζήτησε αλλαγή πορείας για το πλησιέστερο αεροδρόμιο.

Το αεροπλάνο τελικά πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Goose Bay, στον Καναδά.

Πολλοί από τους επιβάτες περιέγραψαν με τρόμο τις στιγμές αγωνίας που βίωσαν, καθώς το αεροσκάφος πήρε αμέσως κλίση και ένας δυνατός θόρυβος συνόδεψε την έκρηξη του κινητήρα.

Ορισμένοι, πάντως, είχαν την ψυχραιμία να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο...

https://youtu.be/83RUwLxypCY

Δείτε τις αναρτήσεις ενός επιβάτη τη στιγμή της κρίσης...

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό στη σύντομη σχετικά ιστορία του αεροσκάφους.

Η πρώτη φορά ήταν το Νοέμβριο του 2010 όταν ένα Α380 της Quanta’s που εκτελούσε την πτήση 32 από το Χήθροου με προορισμό το Σίδνεϊ ο Νο 2 κινητήρας εξεράγει στον αέρα με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Σιγκαπούρη.

Βέβαια τα δύο Α380 της Quanta’s και της Air France «φορούν» διαφορετικούς κινητήρες (Rolls Royce Trent 900 και Engine Alliance GP7000 αντίστοιχα) κάτι που σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν αφορά ένα συγκεκριμένο τύπο κινητήρα.

https://youtu.be/TpeXPZbnivg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης