Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ - Πληροφορίες για σοβαρό επεισόδιο Βόρειας-Νότιας Κορέας με νεκρό - Ν.Τραμπ: "Είμαστε έτοιμοι για καταστροφική στρατιωτική δράση"


Υπάρχουν έντονες πληροφορίες που διακινούνται την τελευταία ώρα για σοβαρό διασυνοριακό επεισόδιο Βόρειας-Νότιας Κορέας και με έναν τουλάχιστον νεκρό στρατιώτη από πυροβολισμό στο κεφάλι.

Αμέσως μετά-ίσως για αυτό το λόγο- ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ,προειδοποίησε ότι η ΗΠΑ προετοιμάζονται για «στρατιωτική δράση» εναντίον της Βόρειας Κορέας, αν και τόνισε ότι δεν είναι η προτιμώμενη λύση και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί για να τερματίσει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

«Έχουμε μία δεύτερη επιλογή για τη Βόρεια Κορέα. Είμαστε πανέτοιμοι για αυτήν την επιλογή -όχι την προτιμώμενη- αλλά την επιλέξουμε, σας το λέω θα είναι καταστροφική», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, στον Λευκό Οίκο.

«Αυτή η δεύτερη επιλογή για τη Βόρεια Κορέα είναι η στρατιωτική επιλογή. Εάν χρειαστεί, θα το κάνουμε», συμπλήρωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βορειοκορεάτη υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει πόλεμο στη χώρα του και πως θα βομβαρδίσουν αμερικανικά μαχητικά, υπογράμμισε πως ενήργησε πολύ λανθασμένα και ότι είπε πράγματα που δεν έπρεπε ποτέ να ειπωθούν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να έχει διευθετηθεί εδώ και 25 χρόνια και πως έχουν περάσει πολλοί Πρόεδροι οι οποίοι του κληροδότησαν «ένα χάος» στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ένας βορειοκορεατικός βαλλιστικός πύραυλος με πυρηνική κεφαλή μπορεί να πλήξει την Χαβάη χωρίς να αναχαιτιστεί και να προκαλέσει έως και 15.000 θύματα, αναφέρει έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η έκθεση παρουσιάστηκε σε μυστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Χονολουλού την περασμένη Πέμπτη αποκαλύπτει σε δημοσίευμα της η dailymail.

Σύμφωνα με αυτή ο αριθμός των νεκρών από μια τέτοια επίθεση μπορεί να ανέλθει στις 15000 και με πάνω από το 60% του πληθυσμού των νησιών του συμπλέγματος της Χαβάης να εκτεθούν σε θανατηφόρες δόσεις ραδιενέργειας.

Στην μελέτη αναφέρεται ότι ένας βαλλιστικός πύραυλος δεν είναι σίγουρο ότι θα εντοπιστεί και θα αναχαιτιστεί έγκαιρα καθώς ο χρόνος που θα μεσολαβήσει από την εκτόξευσή του μέχρι την άφιξή του στο στόχο δεν θα υπερβαίνει τα 20 λεπτά.

Στην έκθεση λαμβάνεται ως μέτρο υπολογισμού ότι ο πύραυλος θα διαθέτει μια πυρηνική κεφαλή των 100 Kt και με την κεφαλή του να πυροδοτείται από ύψος 300 μέτρων.

Σημειώνεται όμως ότι η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει δοκιμές όπλα των 140 και 250 kt.
https://twitter.com/StateDept/status/912745339177676800

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...